Salonic, destinatie de week-end (Galerie foto)

Duminica, 05 Octombrie 2008, ora 19:35
3868 citiri
Salonic, destinatie de week-end (Galerie foto)

Salonic este o destinatie excelenta pentru cei care practica turismul de week-end. De asemenea, daca planuiti o vacanta la Atena, includeti pe lista de calatorie si orasul Salonic, fie si doar pentru o zi.

Centrul istoric nu este foarte mare, iar vestigiile vechilor edificii sunt inghesuite sau prinse de-a dreptul in constructii noi. Asa se intampla cu Palatul lui Galenus care se afla intr-un patio sui-generis, flancat de cladiri inalte.

Ici, colo, ruinele se itesc in mijlocul spatiilor verzi, marturii ale gloriei stravechii Elade.

Monumentul cel mai important si simbolul Salonicului este Turnul Alb, ramasita dintr-o veche fortificatie aflata in buza marii. Acesta a fost renovat si este asaltat de turistii care doresc sa aiba o imagine panoramica a orasului. Apoi, un alt punct de atractie il reprezinta portul, intesat cu nave de toate marimile.

De toate acestea, am reusit sa ma bucur doar din exterior, deoarece, mare atentie, programul de vizitare este unul foarte generos pentru public: de dimineata (ora 9) pana la ora 15. Lunea este inchis!

Salonicul are si o viata de noapte tumultoasa care are un preview pe timp de zi: am fost impresionat de numarul foarte mare de cafenele aflate practic una langa cealalta la parterul blocurilor inalte care se afla pe malul Marii Egee, in fata fostului port. Duminica, erau intesate de lume care fie discuta, fie analiza fiecare trecator.

Pentru a ajunge la Salonic, incercati varianta unui zbor catre Atena si apoi mergeti fie tot pe calea aerului, fie cu trenul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Salonic, #Grecia, #Turnul Alb, #port, #ruine , #camping europa