Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Vacanță în camping? 7 sfaturi de care să ții cont înainte de a pleca la drum

Advertorial
Joi, 29 Iulie 2021, ora 16:49
13583 citiri
Vacanță în camping? 7 sfaturi de care să ții cont înainte de a pleca la drum
camping FOTO: piqsels.com

Campingul poate fi o experiență unică, relaxantă, care te aduce mai aproape de natură. Este și mai ieftină decât o vacanță clasică, la hotel. Cu toate acestea, pentru a merge în camping trebuie, mai întâi să te pregătești cu toate cele necesare.

Este adevărat că o astfel de vacanță este cu adevărat relaxantă și te ajută să să te conectezi cu natura și să scapi de stresul zilnic. Cu toate acestea, pregătirile pentru o astfel de vacanță sunt mai intense. Poate părea dificil, mai ales dacă nu ai mai fost până acum în camping, însă dacă ții cont de aceste sfaturi simple, totul va fi mult mai ușor și vei fi pregătit pentru o primă experiență inedită în camping.

1. Creează o listă cu articole camping ieftine

Primul pas este să creezi o listă cu tot ce ai nevoie în camping. În funcție de cât timp vei petrece în camping și de destinația aleasă, lista poate suferi modificări.

La fel, dacă vei călători cu mașina poți lua cu tine mai multe lucruri pentru vacanță. În schimb, dacă urmează să călătorești cu trenul, este necesar să limitezi lista de articole deoarece vor fi dificil de cărat.

2. Alegerea rucsacului

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să achiziționezi un rucsac. Trebuie să fie încăpător, dar confortabil. Va fi plin și trebuie să-l poți căra fără să întâmpini dificultăți.

Alege un rucsac între 60 și 80 de litri. Acestea sunt ideale pentru drumeții de două până la cinci zile.

3. Asigură-ți un somn confortabil

Când mergi în camping depinde doar de tine să-ți asiguri un somn confortabil. Pentru asta ai nevoie de corturi și accesorii camping precum un cort încăpător și de un sac de dormit.

Alege un cort rezistent, impermeabil, care sa te ferească de intemperiile vremii și să îți ofere suficient spațiu pentru a te simți confortabil. Când alegi cortul ține cont de numărul persoanelor care vor înnopta în el. De asemenea, ai nevoie de accesorii cort camping. Prin urmare, asigura-te că acesta are toate accesoriile necesare pentru instalare și ca nu trebuie să le achiziționezi separat.

Și când alegi sacul de dormit trebuie să ții cont de materialul din care acesta este creat. Ține cont că un sac mai gros este mai confortabil și îți asigura nopți mai călduroase. Nopțile pot fi foarte friguroase când dormi la cort, chiar și în timpul verii.

4. Ustensile necesare pentru gătit

Cu excepția cazului în care alegi un camping aproape de civilizație, unde poți lua masa la restaurant, va fi necesar să-ți gătești singur mâncarea. Pentru asta trebuie să te echipezi corespunzător cu toate cele necesare. Pe lista de accesorii pentru camping trebuie sa adaugi:

  • Lemne și cărbuni pentru foc
  • Chibrituri/brichete
  • Ziar
  • Aragaz cu propan
  • Grătar
  • Tigaie
  • Oala
  • Ustensile necesare pentru gătit
  • Tacâmuri
  • Farfurii și boluri
  • Condimente

5. Alege hainele potrivite

Dacă mergi la mare, pe lângă clasicele haine de vară și costumele de baie, trebuie să ai la tine o pijama mai groasă, pentru nopțile reci. De asemenea, seara este important să ai cu tine o jachetă deoarece serile sunt mai răcoroase.

În schimb, pentru un camping la munte, trebuie să ai cu tine haine mai groase, tricouri și pantaloni lungi. Nu uita hainele impermeabile, deoarece ploile sunt frecvente în zonele montane.

6. Obiecte importante care să nu-ți lipsească

Când mergi în camping este important să ai la tine ustensile importante precum lanterna și baterii de rezerva, un iPad pentru muzica și, eventual, o boxă portabilă.

De asemenea, mai ai nevoie de scaun pentru camping și/sau șezlong pentru plajă și relaxare, dar și un aparat foto, binoclu, hărți și ghiduri pentru trasee, busola, etc.

Din fericire, pe internet găsești mobilier camping precum scaune sau șezlonguri la prețuri mici. Alege unele pliabile pentru a fi ușor de cărat.

7. Siguranța primează

Când te pregătești să mergi în camping este important să ai la tine o trusă de prim ajutor. Riscul de rănire, în mijlocul naturii, este foarte mare. Chiar da că sunt simple zgârieturi, este important să ai grija cu sfințenie de acestea pentru a nu se infecta.

Prin urmare, asigură-te că ai la tine o trusa de prim ajutor, creme pentru ciupituri de insecte și alergii, medicamentele necesare pentru zilele de călătorie (dacă este necesar), cremă de protecție solară, dezinfectați, plasturi, bandaje, etc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#vacanta camping, #camping romania, #pregatiri camping, #camping , #camping europa
Comentarii
Poza Tot-la-vale
Tot-la-vale
rank 5
Vax „advertorial”