Vacanta in familie, desfatare sau cosmar?

Joi, 18 Iunie 2009, ora 21:39
2831 citiri
Vacanta in familie, desfatare sau cosmar?

O vacanta in familie se poate transforma foarte usor dintr-un vis frumos intr-un cosmar, daca nu este pregatita indeajuns, astfel incat placerile, hobby-urile si dorintele tuturor membrilor familiei sa se impleteasca armonios.

Asa ca, daca vreti sa va bucurati din plin de concediul pe care l-ati asteptat un an de zile, planificati-l in asa fel incat toti membrii familiei dumneavoastra sa se simta bine, si cei mari si cei mici.

Ce riscati altfel? Sa vi se incalzeasca berea pe plaja in timp ce va cautati cu disperare copilul ratacitor printre cearceafuri de plictiseala. Sau sa fiti nevoit sa iesiti foarte repede din muzeu, desi ati stat la coada ore in sir la bilete, deoarece cei mici nu gusta arta moderna in schimb si-ar dori sa manance ceva bun.

De aceea, planificati-va cu foarte mare atentie vacanta. Alegeti destinatia, perioada si programul care sa se potriveasca cel mai bine cu stilul familiei dumneavoastra, va sfatuiesc realizatorii site-ului Family Vacation.

Iar pentru asta este extrem de important sa discutati foarte serios cu toti membrii familiei despre locul unde veti merge si felul in care va veti distra fiecare. Intocmiti o lista cu destinatii preferate, pe care o veti folosi atunci cand veti merge la agentia de turism sau cand incepeti sa cautati pe Internet.

Cum se vor distra copiii? Dar soacra?

Exista in apropiere un parc de distractii sau obiective turistice interesante si pentru copii? Exista discoteci si Internet-cafe-uri in cazul in care sunteti binecuvantati cu adolescenti in familie? Iar daca mergeti la munte, exista suficiente magazine si piete astfel incat soacra dumneavoastra, care nu mai poate urca pe carare, sa isi petreaca timpul in mod placut in timp ce toti ceilalti sunt in drumetie?

Sunt doar cateva dintre intrebarile la care trebuie sa gasiti raspuns inainte de a stabili destinatia de vacanta.

In plus, astfel de "dezbateri familiale" vor da rezultate si in incercarea de a creste interesul dar si intelegerea pe care cu totii vor trebui sa o manifeste in momentul in care porniti la drum.

Nu va certati!

Planificarea unei vacante trebuie sa fie orice numai un prilej de cearta nu, altfel isi pierde tot farmecul. In fond, un concediu ar trebui sa reinnoade legaturile familiale, sa va apropie de cei pe care ii vedeti zilnic dar cu care petreceti prea putin timp, iar aceasta apropiere trebuie sa se manifeste chiar din clipa in care deschideti subiectul "vacanta".

Lasati-i pe toti sa isi spuna opiniile si luati democratic deciziile cele mai bune, fara insa a ridica tonul. Pentru aceasta, pe lista cu destinatii interesante treceti in dreptul lor atat avantajele cat si dezavantajele pe care le au. Va fi cea mai buna metoda a-i convinge pe nemultumiti ca alegerea finala este cea mai buna.

Chibzuiti-va banii

Bineinteles ca unul dintre argumentele de necontestat va fi suma de care dispuneti. Verificati cu atentie preturile la cazare, masa sau distractii in localitatea in care vreti sa va petreceti vacanta. Ar fi o greseala sa mergeti intr-un loc in care sa aveti de toate la dispozitie dar sa nu va puteti permite financiar mare lucru. Tristetea de pe chipul celor mici aparuta atunci cand veti fi nevoit sa spuneti "nu!" in repetate randuri va va umple de amaraciune.

Distractia si miscarea, obligatorii

Indiferent care va fi destinatia aleasa, interesati-va serios cu privire la activitatile sportive pe care le veti putea practica. O vacanta nu va fi niciodata reusita daca nu veti face cat mai multa miscare, oricat de extenuat ati fi dupa un an de munca, fie ca vorbim de scufundari, inot, tenis, baschet, fotbal. Un loc important il au bineinteles si distratiile nocturne. Exista sali de dans sau de biliard in apropierea hotelului dumneavoastra? Dar jocuri mecanice?

Negociati. Gasiti cea mai buna oferta

Dupa ce ati stabilit unde mergeti, testati piata. Cautati cea mai ieftina dar si serioasa oferta, fie pe Internet fie la agentiile de turism. Deseori, la cele din urma puteti primi, in urma discutiilor, chiar propuneri mai bune decat va asteptati.

Nu uitati, insa, indiferent peste ce chilipir ati dat, daca decideti sa schimbati destinatia in ultimul moment consultati-va cu familia, altfel riscati sa intrati in conflict cu cei dragi. Ar fi pacat sa ratati din start o vacanta care ar putea sa va faca pe toti mai fericiti.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#planificare vacanta familie , #camping europa