Viena, oras de shopping si muzee (Galerie foto)

Sambata, 23 August 2008, ora 11:08
5421 citiri
Viena, oras de shopping si muzee (Galerie foto)
Viena - Palatul Primariei

Viena a fost, in urma cu cativa ani, destinatia favorita a romanilor care doreau sa imbine dorinta de a vizita o capitala europeana, situata nu foarte departe de noi, cu pofta de a se imbraca cu ultimele creatii ale firmelor importante.

Vorbesc de Viena la trecut pentru ca astazi motivele vizitarii s-au mai schimbat. Romanii pot face cumparaturi la ei in tara de la firmele care ne ocoleau in trecut, iar criteriul de proximitate al Vienei nu mai este asa de important o data cu explozia ofertelor de zbor low-cost.

Viena este una dintre cele mai verzi capitale europene. La tot pasul se afla parculete si gradini ingrijite, transportul public este deservit in special de tramvai si de metrou, iar aerul din oras aminteste de o statiune balneara din Romania: nasul nu este intepat de noxe, nu este agresat de praf etc.

Una dintre principalele atractii ale Vienei este artera centrala, Maria-Hilferstrabe. Strada este marginita de trotuare largi, strabatute de miile de turisti si de amatorii de shopping - pe aceast bulevard se afla principalele magazine.

Puteti admira cladirile vechi, cu binecunoscuta arhitectura grava austriaca, iar cand pasul oboseste opriti-va la una din cafenele! Maria-Hilferstrabe va conduce in inima orasului - Cartierul Muzeelor. Palatul Imperial Hofburg ori Catedrala Sfantul Stefan, precum si sediul Parlamentului sunt doar cateva din cladirile importante din centrul Vienei.

De asemenea, mergand catre sediul Legislativului, veti putea admira cladirea Operei si Palatul Primariei, foarte frumos iluminat in timpul noptii.

O alta atractie vestita a Vienei este Parcul Prater. Pana sa se inventeze oraselele copiilor tip Disney Land, la Prater existau deja mai toate tentatiile care i-au bucurat pe cei mici in urma cu zeci ori sute de ani prin balciurile Europei.

Cateva cuvinte despre cazare si despre mancare. Am inchiriat in Viena un apartament modificat astfel incat fiecare camera sa aiba baie proprie, situat la 10 minute de artera centrala, la un pret excelent de circa 25 de euro pe noapte, in plin sezon. Cautati pe Internet oferte de acest tip, in locul hotelurilor, destul de piperate ca pret!

Cat despre masa, nu va faceti probleme de buget, daca veti merge la Centimeter. Aceasta este o retea de pub-uri, intinsa in toata Viena, unde secretul este sa impartiti pranzul pentru o persoana la doi. Nu va ganditi ca veti manca putin, portiile, ca si halbele cu bere, sunt uriase!

Snitelul vienez pare desprins din carnea unui animal mutant, cartofii prajiti si salata vin in farfurii generoase, iar, la final, veti avea o nota de plata decenta - impartita la doi!

Calatorie placuta!

Click pe butonul FOTO de mai jos pentru imagini din Viena:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Viena, #shopping, #muzee, #Maria Hilferstrabe, #Hofburg, #Prater, #Catedrala Sfantul Stefan , #camping europa