Zell Am See, paradisul schiorilor in Austria (Galerie foto)

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 07:36
2431 citiri
Zell Am See, paradisul schiorilor in Austria (Galerie foto)
Foto: Onthesnow/ worldisround

Orasul statiune Zell am See este un paradis alpin cuibarit intre piscurile Alpilor Austrieci, situat la 90 km distanta de Salzburg, in vestul Austriei.

Atractia principala a orasului - statiune este Lacul Zell, un lac mare si superb chiar in mijlocul statiunii. In jurul lacului sunt construite numeroase cafenele, baruri, discoteci si restaurante cu diferite specialitati ale zonei si nu numai.

Zell am See apartine Paradisului Regiunilor Sportive din Europa (Europa Sport Region Ski Paradise) fiind zona perfecta pentru practicarea ski-ului pe muntele Schmittenhohe si ghetarul Kitzsteinhorn, ca de altfel si pe muntii din apropiere - Maiskogel si Lechnerberg (800-3029 m).

Sezonul dureaza din noiembrie pana in aprilie. Partiile au o lungime totala de 130 de km, cea mai lunga fiind de 7 km, iar transportul spre acestea este asigurat de autobuze confortabile care circula regulat si sunt gratuite. Echipamente complete de ski se gasesc la tot pasul, sunt de buna calitate si au preturi rezonabile. De asemenea, ele pot fi si inchiriate.

Posibilitatile pentru practicarea altor sporturi sunt numeroase: snowboard (snowpark Kitzteinhorn, Rodeo-Funpark,Halfpipe, Freeriding), sanius, tururi de ski, curling, paragliding, patinaj pe lac, hockey, echitatie, inot, plimbare cu sanie, zbor cu parapanta. Ideal pentru familii este faptul ca micutii lor pot beneficia de o multime de facilitati in asa-zisa "lume a copiilor" din cadrul statiunii.

De asemenea, puteti vizita Turnul Kastner, Castelul Rosenberg si Biserica Paris. Pentru o masa gustoasa puteti alege Lohninghof Restaurant, Steinerwirt, Kupferkessel, Seehotel Freiberg sau Restaurant Erlhof. In materie de hoteluri puteti alege dintre Hotel Tirolerhof, Hotel Berner, Hotel St. Georg, Schloss Prielau sau Schloss Prielau.

Puteti ajunge aici cu transport propriu sau cu avionul pana in Salzburg, transport operat de Blue Air si Tarom.

Dacris Travel recomanda cu caldura aceasta destinatie pentru o vacanta de neuitat si ofera doritorilor bilete de avion sau cazare la pensiuni si hoteluri incepand de la 36 eur/persoana/noapte cu mic dejun inclus.

Mai jos gasiti cateva informatii in privinta preturilor unor activitati sportive foarte interesante:

Ski pass:

- Adulti: 2 zile 68,50-73 eur/pers, 6 zile 166,50-184 eur/pers

- Tineri: 2 zile 54,50-58 eur/pers, 6 zile 133-147 eur/pers

- Copil: 2 zile 34-36,50 eur/copil, 6 zile 83-92 eur/copil

Cursuri de ski (in grup) :

- Adulti: 1 zi 53 eur/pers , 5 zile 147 eur/pers

- Copii: 1 zi 53 eur/copil, 5 zile -147 eur/copil

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Zell Am See Austria, #statiune schi Austria, #sezon schi Austria , #camping europa