Încă un incendiu de proporții a izbucnit în stațiunea turcă Bodrum. Toți turiștii și locuitorii orașului au fost evacuați VIDEO

Duminica, 01 August 2021, ora 07:30
5146 citiri
Încă un incendiu de proporții a izbucnit în stațiunea turcă Bodrum. Toți turiștii și locuitorii orașului au fost evacuați VIDEO
Hotelurile din celebra stațiune Bodrum sunt afectate de incendii FOTO Hepta

Pompierii au continuat să lupte sâmbătă, 31 iulie, împotriva incendiilor de pădure din sudul Turciei pentru a patra zi consecutiv.

Numărul morţilor a crescut la şase, a transmis duminică, 1 august, AFP, citând agenţia oficială de presă turcă Anadolu.

Bilanţul victimelor provocate de incendiile care s-au soldat de asemenea cu peste 300 de răniţi a crescut de la patru la şase după ce au fost găsite cadavrele a doi muncitori care au încercat să se lupte cu flăcările.

Un alt incendiu a izbucnit sâmbătă în oraşul turistic Bodrum, unde locuitori şi turişti au fost evacuaţi din locuinţe şi hoteluri.

Zece incendii continuau încă să facă ravagii sâmbătă în regiune, în timp ce alte 88 au fost controlate de miercuri, a informat pe Twitter ministrul agriculturii şi silviculturii, Bekir Pakdemirli.

Anchetatorii au încercat să stabilească dacă unele incendii au fost declanşate în mod intenţionat.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a mulţumit omologului rus Vladimir Putin pentru trimiterea de avioane şi elicoptere.

Erdogan a devenit ţinta criticilor când s-a constatat că Turcia nu are în dotare bombardiere cu apă în contextul în care situaţia incendiilor s-a înrăutăţit iar o treime din teritoriul ţării este împădurit.

Principalul partid de opoziţie, CHP, l-a acuzat pe preşedintele turc că a destructurat infrastructura unei organizaţii semi-publice care deţinea bombardiere cu apă.

"Principalul motiv al acestor probleme cu avioanele este aceea că Asociaţia Aeronautică Turcă nu a reuşit să îşi modernizeze flota şi tehnologia", a replicat liderul turc în timpul unei vizite la Manavgat, oraş afectat de incendii.

În medie, peste 2.600 de incendii au izbucnit anual în ultimul deceniu în Turcia, dar bilanţul lor a crescut la aproape 3.400 în 2020, potrivit lui Husrev Ozkara, vicepreşedinte al Asociaţiei Forestiere.

#incendii turcia, #Bodrum, #turisti evacuati turcia , #concediu