Tot ce trebuie sa stii daca mergi in concediu peste hotare, cu avionul

Marti, 02 Iulie 2013, ora 07:23
9975 citiri
Tot ce trebuie sa stii daca mergi in concediu peste hotare, cu avionul

Calatoriile sunt stresante, prin definitie. Numai gandul ca va trece o vesnicie pana vei ajunge in paradisul la care ai visat tot anul iti poate strica tot cheful. Insa daca stii, pas cu pas, ce ai de facut pana a incepe calatoria spre destinatia ta de vacanta, vei fi scutit de multe neplaceri.

The Vivant a adunat laolalta mai multe sfaturi ale calatorilor de meserie, cativa dintre ei celebri, care sa te ajute sa nu pleci nepregatit la drum si sa ai cat mai putine surprize neplacute.

Haine albe sau o culoare centrala

Un sfat venit din partea actritei Vanessa Williams este sa-ti iei cat mai multe haine albe, acestea putand fi usor combinate cu orice culoare. Asa, nu va fi nevoie sa iei chiar tot sifonierul cu tine, din moment ce unele topuri nu pot fi combinate cu unele fuste si tot asa.

Poti, de asemenea, sa te orientezi inspre o culoare de baza, in jurul careia sa poti construi, astfel incat tinutele tale sa poata fi combinate intre ele, oricare cu oricare.

De asemenea, in loc sa impaturesti hainele in valiza, ai putea sa le rulezi, asa facand economie de spatiu, iar rufele sifonandu-se mai putin.

Cand ai de ales intre o tinuta sport, comfortabila, si una stilata, pentru drum, opteaza pentru o rochie "maxi", care intruneste ambele conditii. Va fi la fel de comoda ca pantalonii, insa vei parea sic fara efort.

O esarfa iti poate schimba imediat aerul, daca te intalnesti cu cineva la capat de drum si tii la parerea persoanei respective.

Tot in ceea ce priveste bagajul, ia cu tine incaltamintea care poate fi purtata cu mai multe tinute, in niciun caz perechea care se potriveste doar cu una sau doua piese vestimentare.

Ia cu tine, in bagaj, cateva pungi din plastic, in care sa asezi hainele folosite, suvenirurile sau pur si simplu sa-ti organizezi lucrurile luate cu tine, astfel incat sa nu fii nevoita sa scoti tot din bagaj de cate ori ai nevoie de ceva.

N-ar fi rau ca valiza sa fie intr-o culoare neobisnuita, albastru sau rosu, astfel incat sa o zaresti imediat pe banda de bagaje, cand cobori din avion.

In geanta pe care o iei cu tine in avion, ai grija sa ai un schimb de lenjerie intima si obiectele de care ai obligatoriu nevoie, pentru igiena. Se intampla adesea ca valiza sa fie pierduta in aeroport. Asa, nu vei fi complet descoperita.

N-ar fi rau sa faci si o fotografie valizei pe care nu o iei cu tine in avion, care sa te ajute sa o descrii, in cazul in care se pierde. Fotografiaza de aproape si eticheta.

Daca esti adepta plecarilor "in tromba", negandite sau planuite in prealabil, poti tine intr-o geanta cateva cosmetice, pe care sa le inlocuiesti periodic, o tinuta - doua de zi, o pijama, lenjerie intima, strictul necesar in cazul unei plecari urgente. Peste acestea poti oricand adauga inca ceva, astfel incat bagajul sa fie gata in timp record.

Multe dintre vedete au fost vazute imbarcandu-se in avion cu perna personala, una in miniatura, printre acestea regasindu-se Eva Longoria si Nicole Richie. Ai putea sa procedezi la fel daca te temi de germeni. Daca alegi si un loc langa geam - nu pentru a privi, daca ai teama de inaltime - vei putea sa te sprijini de acesta si sa dormi pana la destinatie in loc sa-ti terorizezi partenerul de drum cu spaimele tale.

Daca schimbarea de fus orar te da de obicei peste cap, evita alcoolul cu cateva zile inainte de a pleca la drum.

Alege zborurile de dimineata

Daca ai de ales intre zboruri, alege unul din primele curse ale zilei, acesta fiind adesea mai ieftine si neavand intarzieri.

N-ar fi rau sa ai cu tine un dezinfectant de maini, pentru care nu e nevoie de apa.

Daca ti-e teama ca stomacul tau va reactiona dupa ce urci in avion, ia 1.000 de miligrame de ghimbir uscat de la plafar inainte de a pleca de acasa, repetand operatiunea, daca drumul e lung, peste patru ore.

Geanta de mana sau rucsacul pe care il iei cu tine in avion ar trebui sa fie dintr-un material moale, in niciun caz o poseta rigida, ceva ce poate fi inghesuit fara mila in spatiul destinat bagajelor de mana din avion.

Daca zborul e supraaglomerat, nu te oferi din start sa cobori, facand pe bunul samaritean. Asteapta ca linia aeriana cu care zbori sa fie cu adevarat in impas, caz in care vei primi si o compensatie baneasca grasa, care sa acopere plata meselor si a sederii de la hotel, pana in ziua urmatoare.

Fa efortul de a invata macar cateva cuvinte in limba tarii in care mergi si gaseste curajul de a le folosi. Vei vedea cum doar cateva cuvinte vor face diferenta in felul in care vei fi perceput. Localnicii te vor intampina mai cald observand ca ai facut efortul sa comunici cu ei in limba lor.

Daca te duci intr-o tara in care apa nu este sigura pentru a fi consumata, nu uita sa tii gura inchisa chiar si in dus.

Ai uitat sa-ti iei periuta si pasta de dinti si deja te-ai cazat la hotel? Inainte de a da fuga la farmacie, adreseaza-te receptiei. De obicei exista rezerve in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#sfaturi zbor avion, #sfaturi bagaj avion, #concediu strainatate avion sfaturi, #vacanta strainatate avion sfaturi , #concediu