Trucuri pentru a calatori intr-un mod sanatos

Luni, 11 Iulie 2011, ora 09:09
1786 citiri
Trucuri pentru a calatori intr-un mod sanatos
Foto: Arhiva

Vara este vremea concediului, insa odata cu acesta vin si pericolele la care te supui de fiecare data cand parasesti locuinta. Pentru a te asigura ca sanatatea ta nu va avea de suferit pe parcursul vacantei, trebuie sa iei in seama cateva lucruri.

Daca te-ai hotarat sa iti indeplinesti visul si vei pleca intr-o croaziera, ai grija la senzatia de greata. Foarte multi oameni se confrunta cu problema asta. Pentru a impiedica astfel de momente trebuie sa alegi nava potrivita din punct de vedere al curateniei, pentru ca acest detaliu este strans legat de starea ta de sanatate, arata Care2.

Costumul de baie nu ai cum sa il uiti, insa ai grija si la crema cu protectie solara. Aceasta trebuie sa iti fie cel mai bun prieten si sa o reimprospatezi o data la doua ore. Ai grija si nu rata niciun loc de pe corpul tau.

Ori de cate ori te afli intr-un spatiu mic si aglomerat esti expus microbilor. Doctorul Mark Gendreau, vicepresedintele Clinicii Lahey din Burlington, avertizeaza asupra pericolelor din avioane din cauza aglomeratiei si a umiditatii scazute.

Ce trebuie sa faci atunci cand calatoresti singura

"Membranele nazale se deshidrateaza si esti susceptibil in fata germenilor", spune doctorul, care avertizeaza turistii sa consume multa apa, sa foloseasca spray nazal cu apa sarata si sa nu isi puna mainile pe fata. De asemenea, daca ai de ales, stai in partea din fata a avionului pentru ca este mai bine ventilata. Foloseste cu incredere gelurile antibacteriene si curata mainile, cotierele si tot ce mai repezinta un pericol.

In timpul calatoriei cu avionul ridica-te si mergi putin pe culoar. Pare banal, insa te va ajuta enorm.

Cand ajungi la destinatie, sa nu crezi ca ai scapat. Ar fi bine sa iei in seama alte aspecte. Incearca sa nu consumi oua, mancare gatita si daca nu ai incercat pana acum felurile exotice, nu o face nici acum pentru ca este posibil ca organismul tau sa nu le faca fata si sa iti petreci restul concediului la spital.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#trucuri vacanta, #sfaturi calatorie , #concediu