Turist de weekend: In vizita la cetatea Rasnov

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 09:55
13257 citiri
Turist de weekend: In vizita la cetatea Rasnov

Cetatea Rasnov, din judetul Brasov, este o destinatie perfecta pentru "turistii de weekend", oameni care vor sa evadeze din cotidian insa care nu isi permit sau nu au timp pentru un concediu in toata regula. La Rasnov se ajunge relativ repede din toate colturile tarii iar cetatea merita sa-i dedicati o zi de vizitat si admirat.

Accesul este destul de facil, Rasnovul fiind situat la aproximativ 15 kilometri de municipiul Brasov. Daca mergeti dinspre Bucuresti, soselele sunt chiar bune, atat celebrul si aglomeratul DN1, cat si DN73A. Doar o portiune de cativa kilometri, pana la intrarea in oras, este ceva mai proasta, dar se poate merge si pe acolo.

Odata ajunsi la baza dealului pe care se afla cetatea, va puteti lasa masina fie in parcarea special amenajata, fie pe marginea drumului, in functie de aglomeratie. In zona parcarii sunt o multime de magazinase in care se vand obiecte artizanale, insa cu greu veti gasi ceva original, fiind aceleasi produse, mai mult sau mai putin, care se afla in tarabele imprastiate in toata Valea Prahovei.

Drumul care merge catre cetate este superb si se poate face atat la pas, cat si "cu tractorul". 3 lei costa un drum in remorca si merita sa dati banii doar daca sunteti mai comozi din fire si nu vreti sa parcurgeti un sfert de ora urcand pe drumul pavat.

Accesul in cetatea Rasnov se face pe baza de bilet, acesta costand 10 lei pentru adulti. Copiii, elevii si studentii au parte de reduceri.

Cetatea Rasnov este impresionanta, mai ales daca va aflati la prima experienta de acest gen. Incepand cu poarta de acces si continuand cu potecutele stramte si intortocheate, cu putina imaginatie oricine poate realiza cum se traia in urma cu 6-700 de ani pe aceste meleaguri.

In cel mai inalt punct al cetatii sunt doua binocluri pe care, daca le veti folosi, veti putea admira imagini incredibil de frumoase din zona Rasnov-Brasov.

De asemenea, din loc o sa gasiti fie buticuri, fie expozitii de arta feudala, toate amenajate in camarutele in care oamenii isi duceau veacul cu jumatate de secol in urma.

Impresia generala este ca o excursie de o zi facuta special pentru a vizita cetatea Rasnov merita din plin, mai ales ca nici costurile nu sunt deloc mari. Totusi, in timp ce parcurgi potecile din interiorul acesteia, apare senzatia de lucru neingrijit, de kitch. Magazinele cu produse artizanale vand chinezarii ieftine la suprapret, din loc in loc sunt gunoaie, desi cei care se ocupa de Rasnov au amenajat inteligent cosuri de gunoi in gurile unur tunulete de epoca, multe sectoare de cetate sunt inchise brutal, cu plase de sarma care sporesc impresia de lucru facut de mantuiala.

Cel mai deranjant aspect a fost, pentru mine, de departe, inlocuirea geamurilor clasice, cu tocarie de lemn, cu... termopane! Nici macar nu si-au dat interesul, cei responsabili, sa pastreze aparenta unei cetati cu sute de ani vechime!

Odata iesiti, urmeaza drumul inapoi, de aceasta data mult mai usor de parcurs pentru ca este in coborare, pe alocuri accentuata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Cetatea Rasnov, #vizita cetate Rasnov, #turisti cetate Rasnov , #concediu