Site-ul din Grecia care eliberează certificate digitale COVID. Copiii români nevaccinați pot evita carantina la întoarcerea în țară

Joi, 12 August 2021, ora 13:31
6303 citiri
Site-ul din Grecia care eliberează certificate digitale COVID. Copiii români nevaccinați pot evita carantina la întoarcerea în țară
Grecia este una dintre destinațiile preferate de români în acest sezon FOTO Pixabay

De vineri, 13 august, pe teritoriul Uniunii Europene va fi obligatoriu certificatul verde digital care atestă dacă persoana este vaccinată, a dobândit imunitate prin boală sau are un test COVID-19 negativ.

Timp de șase săptămâni, UE a trecut printr-o perioadă de tranziție la certificatul verde digital, iar cetățenii au putut călători cu adeverința de vaccinare sau cu rezultatul unui test negatuv.

La noi în țară, dacă vă aflați în una dintre cele trei situații, puteți să descarcați documentul, care conține un cod QR, de pe https://certificat-covid.gov.ro/.

Mulți turiști români se află în Grecia, în vacanță, în această perioadă, iar teritoriul elen este pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Cetățenii se pot reîntoarce în România, fără să stea în carantină, dacă sunt vaccinați cu schema completă sau au fost infectate cu COVID în ultimele 180 de zile (ambele situații pot fi probate cu certificatul COVID eliberat în România).

Cei nevaccinați vor trebui să facă un test PCR cu 72 de ore înainte de reîntoarcerea în țară și vor intra automat în carantină

Excepție de la carantină o reprezintă și minorii cu vârste între 6 și 16, doar cu condiția de a efectua un test COVID PCR negativ, realizat cu maximum 72 de ore înainte de a intra în țară.

De vineri, 13 august minorii din această categorie vor fi exceptați de la carantină dacă efectuează testul și au și un certificat verde europeană care să ateste acest lucru. Dacă efectuează testul în Grecia, documentul poate fi descărcat de la eudcc.gov.gr.

Problema a fost ridicată de turiști pe grupul de Facebook Forum Grecia. O turistă le-a explicat membrilor grupului cum trebuie să procedeze.

„În legătură cu comunicatul MAI privind obligativitatea deținerii certificatului digital la trecerea frontierelor UE: pentru cei care fac teste în Grecia pentru a nu mai sta în carantină (respectiv copiii 6-16 ani, acum când Grecia este pe lista roșie pentru noi), am găsit site-ul care generează certificatele în Grecia și acest site are opțiunea generării unui certificat pentru vizitatorii care au efectuat test în Grecia:

https://eudcc.gov.gr/start/”, se arată în postarea de pe Forum Grecia.

Aceeași persoană lămurește ulterior că doar copiii nevaccinați pot evita carantina la reîntoarcerea în țară.

"Acest aspect este relevant numai pentru copiii între 6-16 ani, este singură grupă de vârstă pentru care se acceptă PCR negativ la intrarea în țară pentru a nu intra în carantină. Toți cei peste 16 ani (nevaccinați sau netrecuți prin boală) intră automat în carantină, situație în care testul făcut în Grecia este irelevant. Iar pentru copiii sub 6 ani nu este nevoie de nimic la intrarea în România".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #conditii calatorie, #test negativ, #certificat verde digital , #copii test covid grecia 2021