10 structuri turistice neobisnuite, realizate de om (Galerie foto)

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 15:15
5722 citiri
10 structuri turistice neobisnuite, realizate de om (Galerie foto)
Foto: latimes

Omul si-a adus contributia din plin la crearea multor locuri deosebite in lume, care merita vizitate fiindca impresioneaza din multe puncte de vedere: prin aspect, locul in care au fost construite, unicitatea lor, unele fiind pomenite chiar in Cartea Recordurilor.

Dupa cum releva Los Angeles Times, iata cateva destinatii turistice neobisnuite pe care natura nu ni le-a facut cadou, ci care au fost construite de om.

1. Juzcar, Spania

Dupa cum se vede in imagine, toate casele din acest sat situat in Andaluzia sunt vopsite cu bleu. Motivul? Companiile Columbia Pictures si Sony Pictures Animation au vrut in acest fel sa promoveze noul film "The Smurfs", care a avut premiera si in Romania in aceasta vara.

2. Humboldt Box, Berlin

Aceasta cladire futurista, situata in districtul Mitte din Berlin, gazduieste un muzeu in care pot fi admirate expozitii legate de arta, stiinta si cultura. Humboldt Box, care are o structura geometrica, s-a deschis anul acesta.

3. Metropol Parasol, Spania

Metropol Parasol este o constructie care seamana cu un fagure, ridicata in Sevilla, si realizata in principal din lemn (din panouri de cherestea, mai exact).

A fost inceputa in 2004 si terminata abia in primavara acestui an, iar scopul ei a fost de a revitaliza Plaza de la Encarnacion, o zona adesea ocolita de turisti in favoarea altor destinatii mai populare din regiune. Are o inaltime de 28 de metri si o lungime de 150 de metri.

4. Leshan Giant Buddha, China

Aceasta statuie care il infatiseaza pe Buddha, situata in provincia chineza Sichuan, a fost sculptata in stanca in secolul al VIII-lea. Cu o inaltime de circa 71 de metri este una dintre cele mai mari statui ale lui Buddha din intreaga lume.

5. Casa in copac Kadir, Turcia

Aceasta unitate turistica din Olympos ofera mai multe camere situate in copaci - dormitoare pentru doua sau trei persoane (sunt 300 de paturi in total). Micul dejun si cina sunt incluse in bilet si, in plus, unitatea ofera si doua baruri care se deschid la pranz si se inchid dupa ce pleaca ultimul client.

Oaspetii pot juca volei, ping-pong sau se pot bucura de un picnic in zona. Hotelul este aproape de plaja si de ruine antice.

6. Manastirea Taktsang, Bhutan

Aceasta manastire, cunoscuta si sub numele de Cuibul Tigrului, este situata la peste 3.000 de metri altitudine, in districtul Paro din Bhutan. A fost construita in secolul al XVII-lea, dar deteriorata de un incendiu in 1998.

Turistii pot ajunge la manastirea Taktsang fie mergand pe jos (cam doua ore), fie cu un catar. Aceasta este inca folosita.

7. Strada Lombard, San Francisco

Aceasta strada este construita pe un deal cu versanti abrupti si contine opt segmente stramte, dispuse aproape in zig-zag. Pietonii au la dispozitie doua randuri de scari, pe ambele parti ale drumului.

8. Las Pozas, Xilitla, Mexic

Sub aceasta denumire se afla mai multe structuri suprarealiste realizate de aristocratul englez Edward James in jungla din centrul Mexicului. Zona cuprinde mai multe piscine ("Las Pozas" inseamna "piscinele"), o scara ce nu duce undeva anume si cladiri cu denumiri ca "Locuinta cu trei etaje care ar putea fi cinci".

9. Cea mai mare piscina din lume, Chile

Amenajata chiar pe o plaja din Algarrobo, Chile, aceasta piscina, care este cea mai mare din lume, foloseste apa din Oceanul Pacific. Potrivit Cartii Recordurilor are o lungime de 1.013 metri.

10. Cel mai mare apartament de hotel, Liban

Situat in Broumana, intre ocean si centrul orasului Beirut, Grand Hills Hotel and Spa gazduieste cel mai mare apartament de hotel din lume care, conform Cartii Recordurilor, are circa 4.000 de metri patrati. Apartamentul a fost terminat anul trecut, are sase etaje si piscine private.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#structuri turistice neobisnuite, #destinatii turistice neobisnuite, #atractii turistice inedite , #destinatii