5 motive sa-ti iei un circuit in Cappadocia! (Galerie foto)

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 11:53
9979 citiri
5 motive sa-ti iei un circuit in Cappadocia! (Galerie foto)

Daca te-ai saturat de vacantele relaxante sau, pur si simplu, nu esti genul care sa leneveasca la plaja, vei fi bucuros sa afli ca Europa Travel ti-a pregatit un circuit low-cost, intr-una dintre cele mai "spatiale" destinatii turcesti: Cappadocia. O regiune cunoscuta pentru peisajul asemanator lunii, cu orase subterane, biserici rupestre si case sculptate in roci, care ne ademeneste constant la o plimbare cu balonul de aer cald.

Aflata in inima regiunii Anatolia, Cappadocia cuprinde satele provinciei NevAŸehir, inclusiv Goreme, Urgup, si Selime. Si, in ciuda dimensiunii sale relativ mici, ea este una dintre capitalele turismului din Turcia, reusind sa atraga impatimiti de istorie, credinciosi si geologi. Dincolo de faptul ca multi vin aici doar pentru a se convinge ca reala Cappadocia este la fel cu cea din ilustratii, iata alte patru motive ca sa vizitezi regiunea cailor frumosi, intr-un circuit turistic low-cost de la Europa Travel.

Cursa vietii tale: balonul cu aer cald

Cel mai bun mod de a vedea Cappadocia si peisajul ei suprarealist este, fara indoiala, din aer. In fiecare dimineata, inainte de rasaritul soarelui, sute de baloane cu aer cald se ridica deasupra Cappadociei si ofera o plimbare de neuitat, ce dureaza aproximativ o ora. Cappadocia este una dintre destinatiile cele mai populare din lume pentru turismul cu balonul cu aer cald. Kapadokya Balloons si Urgup Balloons sunt doua dintre multele companii care ofera plimbari deasupra Capadociei.

Case ca-n Flintstone

Imprejurimile din Cappadocia iti vor parea iesite dintr-un basm. Unele redau peisaje lunare, altele te duc cu gandul la Familia Flintstone. Vei gasi case in pesteri, care te vor surprinde.

Proprietarii au profitat de resursele naturale ale zonei amenajandu-si pesterile in stiluri total diferite - de la omul cavernelor, pana la contemporan. Tentatia de a-ti petrece acolo macar o noapte va fi mare. Nu de alta, dar niciuneia nu-i lipsesc facilitatile... unele chiar de ultima generatie.

Ceaiul - gust traditional turcesc

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei care incepe cu branzeturi, paine, masline, rosii, castraveti, oua, gem, miere - toate proaspete. Alaturi de acestea se bea un ceai turcesc puternic si negru, servit dintr-o sticla in forma de clepsidra. De multe ori, ceaiului i se adauga miere si zahar.

Echitatie prin Valea Iubirii

Cappadocia sau "Kapadokya" (in turca) inseamna de fapt "regiunea cailor frumosi". Si, cum era de asteptat, se practica echitatia la greu. Iti poti inchiria un cal si poti experimenta galopul sau calaria relaxanta prin zonele rurale. Multi opteaza pentru traseele din Valea Iubirii, datorita formatiunilor stancoase bizare.

Si, ca bonus, in cadrul circuitului Europa Travel, ajungi si la Pamukkale (Castelul de Bumbac), din sud-vestul Turciei, considerat unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din lume. Pe marginile formatiunilor din calcar, care-ti dau sentimentul de gheata, curge un mic paraias, care a umplut terasele cu apa calda, in care te poti balaci 6 luni pe an, indiferent de temperatura de afara.

Gina Rotaru

Oferta speciala circuit Europa Travel:

Cappadocia - "Regiunea Cailor Frumosi", de la 199 euro + 399 lei/persoana, transport cu autocarul, 7 nopti de cazare cu mic dejun, croaziera pe Bosfor (oferita gratuit de agentie, asistenta turistica. Europa Travel, www.europatravel.ro, tel. 021.9407.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#circuit Cappadocia, #oferte vacanta Cappadocia, #oferte Europa Travel, #oferte vacanta Turcia , #destinatii