8 lucruri inedite pe care le poti incerca intr-un city break in Berlin

Advertorial
Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 09:00
38296 citiri
8 lucruri inedite pe care le poti incerca intr-un city break in Berlin

(P) La ora actuala, Berlinul este cel mai popular si dinamic oras din Germania si unul dintre cele mai neobisnuite spatii urbane alternative din Europa, in care traiesc oameni din peste 150 de tari - asa ca atunci cand spui eclectic si multicultural, ar fi bine sa te gandesti la Berlin, nu la Londra sau Paris.

E suficient sa te uiti la cele peste 450 de galerii de arta, la spectacolele sau happening-urile culturale, dar si la scena vizibila sau underground a artistilor care traiesc in Berlin (peste 35.000), ca sa intelegi de ce orasul ii atrage precum un magnet pe tineri.

Nu strica nici ca in Berlin sunt peste 2.500 de parcuri si unele dintre cele mai mari piete de vechituri din Europa. Noptile albe in Berlin sunt la fel de explozive si pline de viata, e suficient sa cutreieri cluburile si pub-urile berlineze, ca sa intelegi de ce.

Pe langa mediul artistic si cultural, un alt lucru care i-a determinat pe tineri sa isi mute rezidenta in Berlin tine de preturile accesibile din capitala Germaniei.

Nu o sa cheltuiesti o avere pentru o cina in oras, transportul in comun si cazarea sunt acceptabile pentru toate buzunarele, iar lucrul acesta s-ar putea sa te surprinda, avand in vedere ca Berlin e capitala tarii cu cea mai puternica economie din Europa.

La finalul zilei, un city break in Berlin se va dovedi a fi cu mult mai ieftin decat un sejur in Londra sau Paris. Si nu in ultimul rand, in Berlin nu te simti stingherit daca esti strain sau turist. Toti sunt straini in Berlin!

Arta stradala si cea mai mare galerie in aer liber

Foto:Tumar/Shutterstock.com

Daca iti cumperi bilete de avion spre Berlin si zbori pentru prima data in capitala Germaniei, trebuie sa vizitezi Zidul Berlinului sau ce a mai ramas din Zidul Berlinului, demolat la inceputul anilor 90 din secolul trecut.

Poti sa te plimbi de-a lungul ramasitelor de piatra intre districtele Freidrichshain si Kreuzberg. Partea estica a zidului a fost transformata intr-o galerie de arta stradala unde graffiti-ul e legal. Sunt zeci de picturi murale realizate de artisti din peste 20 de tari, iar dinamica se modifica de la an la an.

Istorie la Memorialul Holocaustului

Berlin e un oras in care o sa te simti la randul tau ceva mai tolerant si deschis la noi experiente, dar acest lucru nu inseamna ca Berlin nu e un oras in care istoria si mai ales trecutul mai putin glorios nu isi gasesc un loc important in identitatea locala.

Unul dintre obiectivele turistice pe care nu ar trebuie sa le ratezi daca alegi un city break in Berlin e Muzeul Holocaustului, aflat in apropierea Portii Brandenburg, un loc iconic pentru berlinezi.

Opreste-te in Insula Muzeelor

Cinci muzee alcatuiesc Insula Muzeelor din Berlin inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, unul dintre locurile unde merita sa te opresti daca ajungi intr-un city break in Berlin.

Principalele atractii sunt Muzeul Bode si Muzeul Pergamon, reconditionate la sfarsitul secolului 20. Cel mai controversat dintre ele e Muzeul Pergamon, dedicat artei orientale antice, iar acest lucru se datoreaza faptului ca in Muzeu sunt expuse bucati originale din Altarul lui Pergamon si din cele ale Portii Pietei din Milet, aduse de pe teritoriul Turciei actuale in Germania, in deceniul 3 al secolului 20.

Viziteaza pietele de vechituri

Nu ai nevoie de un buget de vacanta foarte mare ca sa vizitezi Berlinul, iar daca prinzi cel putin o zi de sambata la destinatie ai putea sa faci si tu ce fac majoritatea locuitorilor din Berlin.

In primele ore ale diminetii, berlinezii rascolesc pietele de vechituri de mici sau mari dimensiuni in cautarea unor obiecte de care au nevoie sau a unor piese vestimentare. Dar la fel de multi dintre ei fac acest lucru din placere, si nu pentru ca ar avea nevoie de ceva anume.

Daca vrei sa te intorci cu cateva suveniruri din minivacanta city break poti sa te opresti la Piata de vechituri de pe Strada 17, Juni, unul dintre cele mai populare targuri cu haine vintage, la Piata de vechituri din Boxhagener Platz, unde gasesti viniluri si carti, la Piata de vechituri de langa Muzeul Bode ori la Piata de vechituri din Parcul Mauerpark.

Cea mai frumoasa viata de noapte din Europa

Foto: Shutterstock.com

E dificil de spus care oras din Europa are cea mai intensa viata de noapte, dar turistii care au vizitat atat Amsterdam, cat si Berlin dau cateva puncte in plus capitalei Germaniei pentru ca atmosfera e una de sarbatoare cu sau fara concerte sau DJ-i - mai degraba e vorba de un sentiment de libertate si toleranta pe care il simti in Berlin.

Unul dintre cele mai sic cartiere unde poti face un bar-hoping e Kreuzberg, cu pub-uri si cafenele hipsteresti, dar si cu restaurante boeme. In timpul zilei, la fel de populare in randul studentilor sunt cafenelele boeme din zona Prenzlauer Berg.

Pietele de Craciun

Pietele de Craciun din Germania sunt recunoscute pentru atmosfera de basm pe care o creeaza in fiecare an, dar si pentru grandoarea evenimentelor. Iar in sezonul de iarna, acestea sunt principalele atractii turistice dupa apus, pentru ca localnicii si turistii deopotriva se aduna sa sarbatoreasca impreuna.

Pietele de Craciun din Berlin se deschid la sfarsitul lunii noiembrie si tin pana la finalul lunii decembrie, asa ca e un timp potrivit sa te uiti dupa bilete de avion.

Cele mai populare piete din Berlin sunt Weihnachtszauber, din Piata Gendarmenmarkt si Piata Berliner Weihnachtszeit, de langa Alexanderplatz, locul de intalnire al berlinezilor.

Un city break de Berlinala

Festivalul International de Film de la Berlin e mai putin cunoscut decat Festivalul de film de la Cannes, dar daca vrei sa scapi de vedetele de la Cannes si chiar sa ai sansa de a intra la filmele pe care vrei sa le vezi, Berlin e un oras cu mult mai prietenos pentru turistii care nu sunt trecuti pe lista de VIP-uri.

In 2017 Berlinala tine din 9 februarie pana in 19 februarie, asa ca e o perioada perfecta sa iti cauti cazare intr-un cartier din Berlin si sa verifici ofertele pentru bilete de avion spre Berlin. Bucura-te de o experienta demna de un adevarat cinefil!

Tururi private si rute alternative in Berlin

Foto: Shutterstock.com

Comunitatea locala din Berlin e foarte deschisa sa arate turistilor locurile mai putin cunoscute din orasul in care locuiesc, asa ca tururile alternative din capitala Germaniei sunt foarte la moda pentru nou-veniti.

Poti accesa cu incredere site-ul alternativeberlin.com ca sa iti rezervi un tur prin cele mai cool cartiere din Berlin sau prin cele mai interesante galerii de arta ale artistilor independenti.

La fel de cautate sunt si tururile de noapte care te poarta prin unele dintre cele mai apreciate baruri si pub-uri berlineze. Merita sa te inscrii pentru un tur al berii in Berlin, chiar daca capitala Germaniei nu e la fel de cunoscuta pentru berile la draft pe cat este Bavaria.

In ultimii ani, tot mai multi producatori locali scot pe piata editii limitate de bere. Daca alegi un tur al pub-urilor, o sa vizitezi chiar si o fabrica traditionala in care se distileaza berea, urmand ca apoi sa incerci diferite tipuri de bere in cele mai boeme baruri din oras.

Tururile disponibile pe alternativeberlin.com sunt gratuite, dar ghizii locali apreciaza bacsisurile pe care le primesc la finalul zilei, din partea turistilor multumiti de experienta pe care au avut-o.

Informatii utile pentru un weekend in Berlin

La fel ca majoritatea destinatiilor de top din Europa, Bucuresti nu mai are monopol pe zborurile directe spre Berlin, iar capitala Germaniei poate fi vizitata mult mai usor de turistii romani care prefera sa zboare din Cluj-Napoca sau Timisoara.

Poti sa verifici cu o luna inainte ofertele pentru bilete de avion spre Berlin ca sa gasesti cea mai buna varianta pentru tine. Din Romania, faci mai putin de doua ore pana in Berlin, iar daca petreci doar doua sau trei zile la destinatie e indicat sa te orientezi dupa zboruri care pleaca dimineata, ca sa profiti cat mai mult de timpul petrecut in capitala Germaniei.

Daca nu alegi un pachet city break la Berlin care include biletul de avion si cazarea, poti sa te orientezi dupa hosteluri centrale sau camere de hotel - ar trebui sa gasesti cateva variante de cazare foarte accesibile ca pret.

E bine sa iti cauti cazarea din timp si sa nu o lasi pe ultimul moment daca calatoresti in timpul sezonului estival, in luna decembrie sau in perioada Berlinalei.

Berlin e un oras destul de mare, iar daca vrei sa vizitezi cat mai multe obiective turistice si cartiere periferice, vei avea nevoie de mijloacele de transport in comun. De la aeroport poti ajunge in centrul orasului cu mai putin de 3 euro, daca optezi pentru transportul cu autobuzul.

Un bilet cu autobuzul sau un alt mijloc de transport in comun costa 2,70 euro, iar daca iesi din zonele AB (centrale) trebuie sa platesti 3 euro.

De asemenea, poti sa iti cumperi o cartele cu 2 euro care e valabila pentru o calatorie cu metroul sau autobuzul sub 2 ore. O cartela pentru o zi valabila pe toate mijloacele de transport in comun costa 5,60 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#city break Berlin, #vacanta Berlin, #bilete Berlin , #destinatii