Bucovina, o destinatie pentru orice anotimp: Iata ce poti vedea, in afara de celebrele manastiri

Duminica, 11 Decembrie 2016, ora 07:50
9123 citiri
Bucovina, o destinatie pentru orice anotimp: Iata ce poti vedea, in afara de celebrele manastiri
Foto: vacantacumasina.ro

Daca n-ati apucat inca sa vizitati Bucovina, ar cam fi cazul s-o faceti. Chiar daca nu este vreme de concedii, Bucovina parca arata si mai frumos in anotimpul rece. Si nu trebuie sa mergeti pentru manastiri sau doar pentru acestea - desi sunt considerate atractiile zonei.

Sunt o multime de alte lucruri de vazut si de vizitat, iar ceea ce o sa va placa cel mai mult va fi pitorescul acestei zone - casele, oamenii, locurile.

Ati putea sa incepeti cu Transraraul - o sosea relativ recent construita, care - asa cum ii spune si numele - traverseaza muntele Rarau.

Transraraul este format din DJ 175A si DJ 175B si face legatura intre localitatile Chiril, de pe DN 17B, si Pojorata, de pe DN 17. Pojorata - localitatea pe care o veti descoperi imediat ce coborati dinspre Rarau - este o superba comuna bucovineana, reprezentativa pentru farmecul regiunii.

Cazati-va oriunde in zona, pentru ca veti avea de stat macar 2-3 zile: sigur veti gasi pensiuni rustice si, in acelasi timp, foarte confortabile.

Odata cazati, puteti vizita linistiti intreaga zona cu masina: Campulung Moldovenesc, Gura Humorului si, evident, Vatra Dornei sunt orasele-vedete ale regiunii. Mergeti si pana in Suceava, unde sa vizitati si Cetatea de Scaun a Moldovei, a lui Stefan cel Mare, si nu o sa va para rau. Puteti sa dati o sansa si Botosaniului, ca nu-i chiar departe.

Doar nu ajungeti in Bucovina fara sa vedeti manastirile

Evident, vizitati manastirile - chiar sunt frumoase si merita vazute - iar cu aceasta ocazie veti admira si superbul peisaj al zonei, dar si micile sate de pe drum. Astfel nu veti rata nici DN 17A, o sosea pitoreasca pe care trebuie sa mergeti ca sa ajungeti la Sucevita si Moldovita. Mergeti la manastirea Putna si, in zona, veti gasi si Chilia de piatra a lui Daniil Sihastru.

Vizitati Manastirea Humorului si Voronet, din apropiere de orasul Gura Humorului - in care veti gasi Catedrala Nasterea Maicii Domnului, un adevarat kitsch autohton (comparativ cu realizarile lui Stefan cel Mare), unde, la intrare, va va intampina o pictura in care Diavolul este asociat cu FMI (!).

Daca tot ati ajuns in Gura Humorului, nu ocoliti Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, o adevarata calatorie in universul spiritual al satului bucovinean din secolul al XIX-lea.

Mergeti si la Biserica Arbore si, daca tot sunteti prin zona, vizitati si Salina Cacica.

Sa nu va surprinda starea destul de jalnica a unora dintre manastiri, dar nici faptul ca trebuie sa achitati o taxa de intrare de 5-10 lei la cele mai multe dintre ele, plus o taxa foto, de inca pe atat.

Mergeti si pe DJ 705, spre localitatea Izvoarele Sucevei - pe unde chiar incepe sa se formeze raul Suceava. Drumul duce pana in Ucraina, dar spre granita devine unul neasfaltat. In afara de pitorescul zonei, veti intalni si una dintre cele mai ciudate cladiri pe care ati vazut-o vreodata: un mastodont botezat "Casa de rugaciune pentru toate popoarele" - un kitsch mai mare, un fel de biserica uriasa, nu ortodoxa - a carei aparitie, intr-o zona dominata de manastirile istorice, pare de-a dreptul curioasa.

Citeste mai multe despre ce iti ofera Bucovina pe vacantacumasina.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#destinatii vacanta Romania Bucovina, #Pojorata Bucovina Transrarau , #destinatii