Cai ferate cu totul speciale (Galerie foto)

Duminica, 01 Septembrie 2013, ora 18:50
12042 citiri
Cai ferate cu totul speciale (Galerie foto)

Exista cateva cai ferate in lume si garile aferente ce pot deveni destinatii de vacanta in sine. Fie ca sunt situate la altitudini ametitoare, fie ca taie pistele aeroporturilor ori ca in gara ninge cu flori de cires, astfel de locuri sunt cunoscute de cei aflati in cautarea frumosului.

Un astfel de loc este situat in Thailanda, la Maeklong, desi aici frumusetea e subiectiva. Mai degraba fascineaza ineditul, fiind vorba de o cale ferata care trece prin plina piata. De cateva ori pe zi, zarzavagii isi strang tarabele de pe calea ferata, pentru a lasa trenul sa treaca, relateaza Oddee.

Calea ferata ce leaga Napier de Gisborne, in Noua Zeelanda, este si ea unica, pentru ca taie o pista de pe aeroportul Gisborne. Trenurile se opresc si asteapta aprobarea de a trece mai departe de la turnul de control al aeroportului.

Trenul Norilor, in Argentina, este o destinatie turistica in sine, ajungand la altitudini de peste 4.000 de metri. Este al treilea cel mai inalt itinerariu pentru un tren in lume, calea ferata trecand peste 29 de poduri, prin 21 de tuneluri, 13 viaducte si avand portiuni in zigzag sau spirala. Leaga nord-vestul Argentinei de granita chiliana si Anzi.

Multi indragostiti fac eforturi mari sa ajunga la Tunelul Dragostei, in Klevan, Ucraina. Nici macar nu urca in tren, vin doar sa-l admire cum trece, de trei ori pe zi, ducand lemn la o fabrica in zona. Pe o portiune de 3 kilometri, calea ferata merge printr-un tunel de copaci. Zona atrage atat indragostiti (care daca sunt sinceri in iubirea lor si-si pun o dorinta, aceasta se va indeplini), cat si fotografi. Lesne de inteles de ce.

Cea mai lunga cale ferata din lume, care inca se extinde, este Trans-Siberiana, care uneste Moscova de estul indepartat al tarii si Marea Japoniei. Constructia sa a inceput in 1891, lucrarile demarand la capete si inaintand catre centru.

Elvetia are multe portiuni muntoase, asa ca in secolul XIX inginerii de cale ferata au fost nevoiti sa-si puna la treaba inventivitatea, imaginatia si curajul pentru a gandi un sistem de transport care sa functioneze in conditiile speciale date de relieful acestei tari. A rezultat un sistem de cale ferata in plina extindere si azi, in care inca se investeste masiv, dar care este unul dintre cele mai eficiente si avansate din lume.

Viaductul Landwasser, finalizat in 1902, apare in mai toate brosurile ce promoveaza destinatiile de vacanta din Elvetia.

O portiune de 415 kilometri de cale ferata cunoscuta ca "Death Railway", ce uneste Bangkok (Thailanda) si Rangoon (Burma) este in prezent o destinatie populara printre turisti. Calea ferata, la constructia careia au murit circa 100.000 de oameni, nu a supravietuit in intregime, insa o portiune mai e inca functionala. Trenul, ce pare ca o va lua la vale in orice moment, trece in cateva locuri peste poduri de lemn.

In Jinhae, Coreea de Sud, exista circa 34.000 de ciresi. Cand acestia infloresc, primavara, peisajul pe care il ofera e aproape ireal. Gara Gyeonghwa este renumita pentru spectacolul ce se pune in scena ad-hoc, an de an, devenind o veritabila atractie turistica.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#cai ferate inedite lume, #cai ferate uimitoare lume poze, #cai ferate mare inaltime, #cai ferate altitudine mare, #gari tren inedite poze , #destinatii