Cel mai ieftin hotel din lume - ai putea sa locuiesti asa? (Galerie foto)

Sambata, 17 August 2013, ora 09:24
8954 citiri
Cel mai ieftin hotel din lume - ai putea sa locuiesti asa? (Galerie foto)

In orasul Haikou, din provincia chineza Hainan, a fost construit cel mai ieftin hotel din lume, unde poti obtine un spatiu de cazare cu televizor, Wi-Fi, aer conditionat si o masa plianta la pretul record de 10 dolari pe noapte.

Ce poate fi mai convenabil intr-o tara, unde hotelurile sunt foarte scumpe?

Mai convenabil nu poate fi, dar mai confortabil da, intrucat hotelul nu este constituit din camere, ci din spatii celulare, de dimensiunile unui pat, unde n-ai loc decat sa stai culcat pe un asternut curat sau sezand, pe acelasi asternut, noteaza Big Picture.

Intregul hotel este construit pe o suprafata de 200 mp (cam cat doua apartamente normale) si are o capacitate de 26 locuri, amenajate in spatii celulare asezate pe doua nivele, asa cum se vede in imaginile alaturate.

Doua grupuri sanitare comune sunt puse la dispozitia vizitatorilor, cate unul la fiecare extremitate a constructiei. Exista si o mica sala pentru servirea mesei la pachet. Bineinteles ca si aceste spatii sunt gandite cu aceeasi zgarcenie, dar nu lipseste nimic din confortul obisnuit, inclusiv apa calda.

Construit cu titlu exerimental, hotelul s-a bucurat de un succes considerabil chiar din primele zile, solicitat indeosebi de chinezi, dar si de unii turisti straini cu posibilitati modeste.

Daca succesul primei perioada se va confirma in timp, este probabil ca asemenea stabilimente sa se mai construiasca si n-ar fi exclus ca modelul se fie preluat si prin alte locuri, pentru ca orice ai zice, tot e mai bine asa, decat sa doarma oamenii prin gari, aeroporturi sau parcuri.

Spatiul de cazare este mic, dar spatiile de circulatie sunt destul de largi, pentru ca sa nu lipseasca functiile generale ale unui hotel.

Cateva trepte discrete permit accesul la nivelul de sus.

Direct din pat, ai acces la toate comenzile necesare: lumina, aerul conditionat, alarma si apelarea receptiei pentru cazuri de urgenta.

O masuta plianta este conceputa pentru mai multe functii.

Televizorul este de tip modern.

Nu zice nimeni ca n-ar fi inghestuit, dar e ieftin.

Citeste si:
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă orașul Buzău de localitatea Vadu Pașii. La un capăt panglica a fost tăiată...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: Ziare.com