Cele mai captivante destinatii turistice pentru 2012

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 13:02
3139 citiri
Cele mai captivante destinatii turistice pentru 2012
Foto: panamacasa

Unul dintre aspectele cuceritoare ale calatoriilor este faptul ca intotdeauna exista un loc nou de vizitat si, chiar si un loc deja vazut ascunde o parte neexplorata, destinatiile mentionate mai jos putand face din 2012 un an al descoperirilor turistice.

Iata, asadar, care sunt cele mai captivante locuri pe care le poti vizia in acest an, in opinia celor de la Business Insider. Acestea fie au stat in umbra din diverse cauze in ultimul timp, fie au avut parte de schimbari notabile.

1. Sri Lanka

Razboiul civil din aceasta tara insulara situata in Oceanul Indian, care a durat 26 de ani, si care s-a incheiat in 2009, a afectat major turismul in acea perioada si ceva timp dupa, dar, in prezent, Sri Lanka este aproape de o inflorire turistica. Coasta sudica, plina de plaje, aflata in apropierea popularului oras Bentota, este cea mai puternica atractie a tarii, marii dezvoltatori mutandu-se deja aici.

Grupul hotelier The Minor a inagurat spre exemplu recent o unitate de cazare cu 75 de camere - Avani Bentota Resort & Spa, iar alte cateva sunt in lucru.

2. Toronto, Canada

Orasul, cunoscut in principal ca fiind foarte sigur si foarte curat, a avut parte de o schimbare semnificativa in ultimii ani, provocata indeosebi de aparitia unor restaurante "ultimul racnet" si de dezvoltarea vietii de noapte.

In plus, in aceasta zona poate fi remarcata o deschidere culturala iesita din comun, multi oameni de aici fiind foarte preocupati de specificul altor regiuni din lume, imprumutand adesea caracteristici ale acestora pentru ca turistii sa fie surprinsi cu lucruri familiare lor.

3. Sfanta Lucia si Sfantul Vicentiu si Grenadinele

Un grup de 32 de insule situate la sud de aceste doua tari insulare din zona Marii Caraibilor nu a fost prea des in vizorul turistilor, dar o evolutie recenta, care include si un aeroport de 240 de milioane de dolari, care se va deschide in Sfantul Vicentiu si Grenadinele anul urmator, face ca aceste insule sa fie accesibile unui numar mai mare de oameni.

De asemenea, statiunea Buccament Bay, inaugurata de curand tot in Sfantul Vicentiu si Grenadinele, ofera 90 de vile pe o plaja cu nisip alb. Un sejur de trei zile spre exemplu, all-inclusive, costa de la 1.024 de dolari pentru un cuplu.

4. Guimaraes, Portugalia

Acest oras, care este unul dintre cele mai vechi din Portugalia, a avut parte in ultima vreme de o explozie de creativitate culturala, care a facut ca atractiile turistice sa fie numeroase. Spre exemplu, cea mai veche piata a orasului, Largo da Oliveira, este bogata in prezent in cafenele pline de viata. Iar pentru iubitorii de arta, The Center for Arts & Arhitecture Affairs, construit de curand, este tocmai potrivit.

5. Abu Dhabi

Capitala Emiratelor Arabe Unite se afla in plina "explozie" turistica, oferind vizitatorilor noi muzee si hoteluri cu design futurist. De asemenea, un parc deschis de curand, Hyatt, este inconjurat de 18 terenuri de golf si de un habitat protejat pentru broaste testoase. In plus, cateva imobile impresionante sunt in curs de construire, inaugurarea lor fiind prevazuta in jurul anul 2014.

6. Costa Navarino, Grecia

Turismul Greciei a avut de suferit in ultimii ani, din pricina crizei economice, insa, persoanele care au pus bazele statiunii Costa Navarino, ce se intinde pe circa 2.500 de acri, spera sa schimbe putin acest lucru, straduindu-se sa faca din aceasta zona noua Riviera a Europei.

Spre exemplu, pentru a convinge potentialii turisti, multe dintre vilele de aici includ opere de arta grecesti din secolul al XVII-lea, iar un spa imens din zona se bazeaza pe retete vechi de 4.500 de ani, gasite in palatul regelui Nestor, situat in apropiere.

7. Xishuangbanna, China

Yunnan are parte anual de multi vizitatori, atat din China, cat si din strainatate, dar acest colt al provinciei, Xishuangbanna, este inca putin cunoscut, desi poate cuceri prin bogatia de paduri tropicale, temple budiste, grupuri etnice, sate tribale si prin ultimii elefanti salbatici ai Chinei.

8. Panama

Incepand sa scape de reputatia de paradis pentru personaje dubioase, acest stat din America Centrala ofera turistilor o modernizare in multe aspecte, chiar si Canalul Panama avand parte de o imbunatatire. In prezent se lucreaza la o extindere a acestuia, care va costa 5,2 miliarde de dolari, si care ii va dubla capacitatea.

Proiectul va fi dus la indeplinire peste doi ani, cand Canalul va aniversa 100 de ani de la deschidere. In ceea ce priveste plajele, iubitorii de relaxare se indreapta indeosebi catre cele ale coastei caraibiene, in timp ce pasionatii de surf prefera plajele Pacificului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#destinatii turistice 2012, #destinatii captivante, #destinatii turism, #atractii turistice, #destinatii vacanta , #destinatii