Cele mai ciudate festivaluri din Europa

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 08:40
2135 citiri
Cele mai ciudate festivaluri din Europa

Europa are destul de multe festivaluri interesante, insa unele sunt de-a dreptul absurde sau cel putin iti aduc un zambet pe buze. In afara de cele bine cunoscute, precum cel din Pamplona sau de la Stonehenge, daca ti-ai propus sa prinzi cateva in concendiu, ar fi bine sa stii cate ceva despre ele.

Carnavalul din Granville, Franta, spre exemplu, era destinat luarii ramas bun de la pescarii care isi lanseaza barcile in larg. Obiceiul dateaza inca din 1500 si se afla la cea de-a 138-a aniversare, acum fiind doar o petrecere imensa cu cocteiluri, costume extravagante si confetti.

Sandsation, din Berlin, conform Los Angeles Times, este un festival al sculturilor din nisip, folosindu-se, in general, circa 2.200 de tone de nisip pentru crearea de opere de arta.

Romeria Vikinga este un festival din Catoira, Spania, localnicii imbracandu-se in haine ce se purtau acum 1.000 de ani, atunci cand razboinicii vikingi au invadat satul din nord-vestul Spaniei. Are loc si o batalie simulata si cei care apara castelul Torres del Oeste fac baie in vin.

In Anglia are loc festivalul International Bognor Birdman, aviatorii amatori costumandu-se cu aripi, pene si orice altceva considera ei ca i-ar putea ajuta sa zboare, si incercand sa stea cat mai mult in aer.

Daca preferi ceva care sa aiba loc pe pamant si nu in aer, te poti inscrie la cursa Maldon Mud Race, tot din Anglia, unde trebuie sa alergi 400 de metri printr-un noroi foarte dens. Cei inscrisi sunt vaccinati impotriva tetanosului inainte de eveniment.

La Egremont Crab Fair & Sports, Anglia, iti poti contorsiona fata in cele mai nastrusnice modalitati cu putinta, castigatorul primind un ham de cal pe care trebuie sa-l poarte in jurul gatului, facand deliciul fotografilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#festival Europa, #carnaval Europa, #evenimente stradale Europa, #festivaluri inedite, #festivaluri ciudate europa , #destinatii