Cele mai exotice 10 centre de relaxare si tratament din lume (Galerie foto)

Luni, 13 Iunie 2011, ora 18:09
7353 citiri
Cele mai exotice 10 centre de relaxare si tratament din lume (Galerie foto)
Foto: wayfaring.info

Pentru ca este inceput de vara si gandul ne zboara la vacanta, relaxare si distractie, nu ar fi rau sa luam in calcul si varianta de a petrece cateva zile intr-o statiune renumita pentru centrele sale spa. Soare, masaj, bai cu apa sarata sau tratamente corporale - iata cateva dintre ingredientele unei vacante relaxante si linistite.

Pentru cei tentati sa incerce si altceva,

CNN a realizat o lista cu cele mai exotice zece centre de relaxare si tratament din lume, pe care merita sa le vizitezi.

Terme di Saturnia Spa si Golf Resort din Italia poate fi una dintre optiunile tale pentru o vacanta asa cum iti doresti. Te vei relaxa de minune incercand tratamentele faciale cu diamante, aur si gheata din Antarctica. In plus, beneficiezi de masaj craniosacral, care te va ajuta sa scapi de migrene sau de diverse probleme legate de stres si tensiune.

Desi totul suna foarte tehnic, efectele sunt fericire curata. Amplasat langa un izvor cu apa termala, despre care se spune ca are puteri de vindecare, acest spa dispune de numeroase piscine si bai impresionante. Cei care vor sa incerce acest loc magic trebuie sa stie ca au la dispozitie si doua restaurante, un teren de golf si 53 de camere de tratament. O camera cu mic dejun inclus costa 210 euro de persoana.

Clinica de Sha Wellness, din Spania este prima destinatie spa din Europa care se concentreaza pe practici macrobiotice. Nu degeaba este locul preferat al lui Kylie Minogue sau Naomi Campbell.

Sha Wellness Spa este locul perfect pentru un tratament Reiki, tehnica de vindecare cu mainile aplicate pe corp si care utilizeaza energia pentru a trata diferite dureri fizice. Acest sistem este folosit pentru redarea echilibrului. Turistii se pot relaxa incercand si baile speciale cu apa sarata. La capitolul mancare, produse precum carne, oua sau lapte sunt inlocuite cu orezul brun. Tariful pe noapte la aceasta clinica porneste de la 200 de euro.

Clinica elvetiana La Prairie este cunoscuta datorita cercetarii sale in domeniul terapiei celulare, intineririi si revitalizarii. O metoda renumita si utilizata de acest spa consta in extragerea de diverse organe de la oi si injectarea pacientilor cu celule din aceste tesuturi. Efectele sunt spectaculoase. In plus, La Prairie se poate lauda cu propriul scanner RMN.

Ca metode de relaxare sunt tratamentele pentru spate Lomi-Lomi sau masajul polinesian, care are efectul de a armoniza corpul, mintea si spiritul si care este considerat o veche tehnica de vindecare. La asa serviciii si pretul este pe masura. Sase nopti de cazare costa putin peste 12.000 de dolari de persoana. In pret sunt incluse tot felul de tratamente speciale.

Como Shambhala Begawan Giri din Indonezia este unul dintre cele mai frumoase centre de tratament Ayurveda (sistem indian de ingrijire a sanatatii) din lume. Como Shambhala este locul perfect pentru meditatie, yoga si pilates. Aici poti practica ciclismul montan, poti face drumetii sau te poti relaxa cu tot felul de tratamente spa. Preparatele culinare deosebite au si ele locul lor aparte.

Pentru trei nopti de cazare, toate mesele incluse, tratamente si masaje plus transfer la aeroport trebuie sa scoti din buzunar 1.400 de dolari de persoana.

Clinica americana La Quinta se afla in Palm Springs. Acest spa ofera tratamente faciale, masaje corporale cu "pietre sacre" sau cu seminte de struguri din podgoriile din Napa Valley. La Quinta are si un centru spa special pentru copiii, terenuri de tenis si golf si 41 de bazine de inot.

O camera in acest centru costa 109 dolari de persoana, iar cu toate tratamentele se poate ajunge la o suma de 3.500 de dolari.

Clinica spa Carmel Forest, din orasul israelian Haifa, a fost candva centru de ingrijire pentru supravietuitorii Holocaustului. In prezent este o oaza de liniste si relaxare, unde te poti rasfata cu tot felul de masaje, tratamente reiki, fizioterapie si reflexoterapie. Vinurile de colectie, preparatele culinare gustoase si foarte sanatoase reprezinta o atractie aparte pentru turistii dornici de evadare din cotidian. 435 de dolari este pretul unei camere duble in acest centru exotic de tratament si relaxare.

Centrul Carnac Thalasso din Franta este o atractie aparte pentru turistii care cauta o metoda inedita de relaxare - talasoterapia sau "vindecarea cu apa de mare". Aici te poti bucura de tratamente cu alge marine, piscine interioare sau in aer liber, impachetari cu alge calde si masaje cu apa calda de mare.

Pretul unei camere duble intr-un astfel de centru este de 122 de euro de persoana, cost in care este inclus accesul la baile terapeutice si tratamente suplimentare.

Centrul spa Laguna Albastra se afla in apropiere de capitala Islandei, Reykjavik si ofera iubitorilor de aventura o experienta inedita. Laguna Albastra este unul dintre cele mai frumoase centre cu apa termala. Cercetarile au aratat ca baile geotermale sunt foarte bune pentru piele si psihic. In centru este si un loc special amenajat pentru cei care sufera de psoriazis, o boala dermatologica cronica. Clinica are propriul hotel si dispune de un restaurant si magazine. Pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus, veti scoate din buzunar 140 de euro de persoana.

Terapeutii statiunii spa de lux Chiva Som, din Thailanda, pun accentul pe cresterea vitalitatii si a starii de bine. Chiva-Som pune la dispozitia turistilor programe de fitness, spa si facilitati complete de sanatate. Acest centru, desemnat in 2006 "cea mai buna destinatie spa din lume", ofera o gama larga de tratamente care ajuta la imbunatatirea conditiei fizice prin lectii Tao Chi, Pilates sau yoga. Cei cu dare de mana vor scoate din buzunar pentru o noapte de cazare 305 de dolari.

Clinica spa Lifehouse din Marea Britanie inconjurata de superbele gradini candva mult iubite de Regina Maria, te rasfata cu tot felul de masaje, tratamente faciale, terapie cranio-sacrala, acupunctura, tratamente reiki si kinetoterapie. Exista locuri special amenajate unde se poate practica si yoga. Pentru doua nopti de cazare, toate mesele incluse, transferul de la gara si accesul la doua tratamente trebuie achitata suma de 474 dolari de persoana.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#centre exotice tratament, #spa masaj yoga , #destinatii