Cele mai frumoase 10 lacuri din lume (Galerie foto)

Luni, 18 Iulie 2011, ora 08:32
26694 citiri
Cele mai frumoase 10 lacuri din lume (Galerie foto)
Foto: travel.yahoo

Pe aceasta planeta exista lacuri care iti taie respiratia prin frumusetea lor sau care te impresioneaza prin caracteristicile deosebite, legate, spre exemplu, de adancime, altitudine, claritate. Cert este ca nu exista doua lacuri la fel, asa ca poti fi luat prin surprindere in orice moment.

Travel.yahoo.com a intocmit o lista cu cateva dintre cele mai frumoase lacuri din lume.

1. Lacul Malawi (sau Nyasa) - Malawi

Acesta gazduieste 1.000 de specii de peste - se crede ca mai multe nu exista in vreun alt loc de pe Terra - si este al treilea lac al Africii, ca marime. Lacul Malawi sustine sute de sate cu bogatia lui subacvatica (desi aceasta scade, din pacate, din cauza pescuitului in exces). Partea de sud a lacului, Cape Maclear, a fost numita sit al UNESCO in 1984. Apa este de o claritate uimitoare, iar daca ai ocazia sa inoti in acest lac vei fi impresionat de vietatile pe care le vei vedea.

2. Lacul Peyto - Canada

Avand o nuanta de turcoaz stralucitoare, lacul Peyto este adesea asociat cu paradisurile cu apa calda precum Antigua si Bora-Bora. Are o lungime de 2,7 kilometri si este inconjurat de paduri bogate si munti cu versanti abrupti.

3. Lacul Crater, Oregon

Acum mii de ani, un vulcan din Oregon, de 3.600 de metri, a erupt, lasand in urma o gaura masiva cunoscuta apoi sub numele de lacul Crater. Paduri de conifere si stanci de 600 de metri inaltime inconjoara lacul, iar cu o adancime de 592 de metri este cel mai adanc lac din Statele Unite ale Americii, apa lui avand o nuanta intensa de albastru-safir.

4. Lacul Taal - Filipine

Acesta este cel mai adanc lac din Filipine, 171 metri, si este gazda unuia dintre cei mai mici, dar activi vulcani din lume, vulcanul Taal. Desi a fost declarat o zona de pericol permanent, numeroase grupuri de ghizi ofera sansa unei calatorii pana la acest lac.

5. Lacul Atitlan - Guatemala

Lacul se afla la poalele a trei vulcani si este situat la o altitudine de aproape 1.600 de metri. Mici sate se afla pe marginile lui, privelistea fiind incantatoare de oriunde. De-a lungul mai multor ani lacul a dezvoltat un nivel ridicat de alge, dar s-au depus eforturi mari pentru ca problema sa fie rezolvata.

6. Lacul Lomond - Scotia

Inconjurat de dealuri si chiar castele medievale, acest lac, care are o lungime de 38 de kilometri, are si insule, unele atat de mici incat dispar atunci cand nivelul apei creste, iar altele suficient de mari incat sa fie locuite, chiar daca de foarte putini oameni. Cele mai multe feriboturi opresc langa cea mai mare insula - Inchmurrin, unde vizitatorii pot vedea ramasitele unei manastiri din secolul al VII-lea si un castel din secolul XIV.

7. Lacul Garda - Italia

Acesta este cel mai mare lac din Italia si unul dintre cele mai populare locuri pentru vacanta printre italieni. Tarmul de sud gazduieste mai multe izvoare termale si, in plus, in jurul lacului exista numeroase vile, hoteluri si plaje acoperite cu pietris.

8. Lacul Annecy - Franta

Acest lac, situat in inima Alpilor francezi, este destul de vizitat mai ales in luna august, cand multi francezi isi iau vacante prelungite. Iubitorii de plimbari cu barca, cu caiacul sau de schi nautic gasesc aici exact ce isi doresc. Iar vizitatorii care au mai fost in zona stiu sa isi planuiasca vacantele astfel incat sa prinda prima sambata din august, cand un foc de artificii uimitor, de aproape doua ore, lumineaza zona.

9. Lacurile Plitvice - Croatia

Cele 16 lacuri Plitvice, de un albastru-verzui, mascate de vegetatia groasa si legate intre ele de sute de cascade, ar putea fi locul in care sa se filmeze urmatorul film "Jurassic Park". Iar in zona poti vedea si caprioare, pisici salbatice, porci mistreti, lupi si ursi.

10. Lacul Nakuru - Kenya

Cel mai impresionant lucru la acest lac il reprezinta miile de pasari flamingo - una dintre putinele specii care pot rezista in conditiile ostile din zona acestui lac (apa contine atat de mult carbonat de sodiu incat arde aproape orice atinge).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lacuri frumoase lume, #cele mai frumoase lacuri, #lacuri impresionante , #destinatii