Cele mai frumoase insule izolate de pe Pamant (Galerie foto)

Luni, 04 Iunie 2012, ora 11:45
14300 citiri
Cele mai frumoase insule izolate de pe Pamant (Galerie foto)
Foto: travelandleisure

Daca dispui de ceva bani pentru vacanta de vara si iti doresti sa mergi la mare, dar intr-un loc mai izolat, ferit de agitatie si aglomeratie, te poti indrepta catre o insula mai putin cunoscuta.

Travel + Leisure a alcatuit o lista cu cele mai frumoase insule izolate, in care te poti bucura, printre altele, de peisaje mai putin alterate de om.

1. Con Dao, Vietnam

La 177 de kilometri de coasta de sud-est a Vietnamului se afla un arhipelag alcatuit din 16 insule. Con Son este cea mai mare si singura nelocuita dintre insule si poti ajunge la ea zburand pret de 45 de minute de la Ho Chi Minh.

Aici, stanci abrupte de granit marginesc plaje intinse si apa de un albastru cristal. Pana in urma cu ceva timp, era destul de dificil sa gasesti un loc in care sa te cazezi, dar in prezent exista complexul Six Senses Con Dao, care pune la dispozitia turistilor vile, unele chiar cu piscine private.

Insula are circa 51 de kilometri patrati si merita explorata - un ghid privat te poate duce in cele mai spectaculoase zone.

2. Scrub Island, Insulele Virgine Britanice

Aceasta insula a fost candva un loc cautat de exploratori, iar mult timp nu a fost locuita. In ceea ce priveste turismul, abia in anul 2010 a fost inaugurat aici complexul Scrub Island, Spa & Marina. Aici vei gasi vile spatioase si vei avea parte de excursii cu ghizi catre Insula Norman, dar si plimbari la apus.

3. Skopelos, Grecia

O calatorie de o ora cu feribotul, de la Skiathos, te poate aduce la Skopelos, insula care a fost aleasa pentru o parte din filmarile la pelicula "Mamma Mia", cu Meryl Streep si Amanda Seyfried. La hotelul proaspat renovat Adrina Beach, gasesti 49 de camere zugravite in nuante pastel, care au vedere catre o linie de coasta plina de pini.

Anul trecut, acelasi complex a inaugurat si Adrina Resort & Spa, care include 16 camere cu terase si 22 de vile ce au vedere catre Marea Egee.

4. Caye Caulker, Belize

Insula Caye Caulker este o fasie de pamant de circa 5 kilometri lungime, aflata la 15 minute de zbor de principalul aeroport din Belize. Aceasta insula este foarte potrivita, indeosebi pentru iubitorii de senzatii tari, turistii care ajung aici putand face scufundari printre diverse vietuitoare marine sau scuba diving in pesterile subacvatice din preajma Marii Gauri Albastre.

De asemenea, se pot bucura de feluri de mancare delicioase la Jolly Roger's Grill (homarii, mai ales) si se pot caza la Seaside Cabanas, un complex cu 10 camere, fiecare cu terasa pe acoperis, de pe care poti admira privelisti uimitoare oferite de Caraibe.

5. Sampson Cay si Exuma Cays, Bahamas

Partial protejata de activitate comerciala din 1959, Exuma Cays este o insula pe care mai multe persoane celebre au o proprietate, printre acestea numarandu-se si actorul Johnny Depp. Turistii care vin insa in Sampson Cay au acces la recifele de corali din zona si la insulitele izolate.

La Sampson Cay Club, gasesti cinci vile modeste, iar fiecare drum de pe aceasta insula se termina pe o plaja retrasa, cu nisip alb.

6. Gozo, Malta

Despre aceasta micuta insula se spune ca este cea pe care Ulise a fost tinut captiv sapte ani de Calypso. Cele mai impresionante puncte de pe Gozo sunt dealurile, ruinele unor castele si o fortareata din era bronzului. Te poti caza la Hotel Ta' Cenc & Spa, care ofera 85 de bungalouri cu vedere la mare, iar de aici poti ajunge in scurt timp la Golful Dwejra, unde poti face o baie, dupa care sa te delectezi cu o delicatesa la Tapie's Bar.

7. Insulele Andaman, India

Este vorba de 550 de atoli din Golful Bengal, iar pe unii dintre ei poti vedea inca membri ai unor triburi. Insula Havelock, la care se ajunge dupa o calatorie de doua ore cu feribotul din Portul Blair, este probabil cea mai captivanta, datorita plajelor cu nisip alb. Complexul SilverSand Beach iti ofera vile cu vedere la mare, iar padurea Kala Pather merita vizitata, cu ajutorul unui ghid.

8. Rodrigues, Mauritius

Aceasta insula in forma de peste are numeroase vai incantatoare, precum si multe insulite in preajma, fiind un paradis pentru iubitorii de drumetii si de kite-surfing. Te poti caza la Hotelul Mourouk Ebony, situat pe plaja si poti gasi fructe de mare proaspete, gatite foarte bine la Coralie la Diffe'rence.

9. Great Barrier Island, Noua Zeelanda

Avand 269 de kilometri patrati, Great Barrier Island este cea mai mare insula de pe coasta Kiwi, dar si cel mai putin atinsa de oameni.

O activitate care nu trebuie ratata aici este o plimbare prin padurile dense de kauri, la fel ca si explorarea golfurilor cu tarmuri zimtate. Cele patru camere de la Oruawharo Beach House ofera privelisti spectaculoase asupra Golfului Oruawharo.

10. Mabul, Malaezia

Persoanele innebunite dupa scufundari gasesc aici vietuitoare marine exotice, care rivalizeza chiar cu cele din Galapagos. Cazarea poate fi facuta la complexul Sipadan Water Village, care include 45 de bungalouri racorite constant de brize.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#insule izolate vacanta, #insule izolate cazare, #insule izolate concendiu, #destinatii exotice vacanta , #destinatii