Cele mai neobisnuite parcuri tematice din lume (Galerie foto)

Duminica, 26 Februarie 2012, ora 12:22
4952 citiri
Cele mai neobisnuite parcuri tematice din lume (Galerie foto)
Foto: time

Disneyland, dedicat lumii animate inchipuite de Walt Disney, este poate cel mai cunoscut parc tematic, dar in lume exista numeroase astfel de locuri care sunt iesite din comun, cum ar fi un parc din Lituania, care aduce aminte de timpurile sovietice sau unul dedicat dragostei.

Potrivit Time, iata cateva dintre cele mai neobisnuite parcuri tematice de pe Pamant.

1. Grutas

Situat la circa 120 de kilometri de Vilnius, Lituania, acest parc are zeci de sculpturi si obiecte din epoca sovietica, ce au scapat distrugerii cand Lituania si-a castigat independenta. Parcul, deschis in 2001 de Viliumas Malinauskas, gazduieste si un loc de joaca in stil sovietic, un restaurant in acelasi stil si o gradina zoologica.

2. Holy Land Experience

Acest parc din Orlando, Florida, poate fi considerat mai mult un muzeu in aer liber, incercand sa ilustreze viata din timpul in care pe Pamant calca Hristos. Aici a fost reprodus un targ din Ierusalim, asa cum era el in urma cu peste 2.000 de ani, si poate fi vazuta chiar o statueta care reprezinta crucificarea lui Iisus.

3. BonBon Land

La circa 80 de kilometri de Copenhaga, Danemarca, se afla BonBon Land, un parc ce a fost deschis de Michael Spangsberg in 1992, pentru a-si promova afacerea cu dulciuri BonBon. Pe langa tobogane si trenulete de tip roller coaster, parcul cuprinde si statui ale unor personaje din desene animate sau pereti pe care sunt desenate animale in diferite ipostaze. Biletul de intrare in timpul lunilor de vara costa aproape 40 de dolari.

4. Hacienda Napoles

Vizitatorii acestui parc din Columbia trec la intrare pe sub o poarta pe care este fixat un avion vechi, care a transportat prima incarcatura de cocaina a cunoscutului traficant Pablo Escobar catre SUA. Hacienda Napoles este ferma care i-a fost casa acestuia inainte sa fie ucis de politisti, in 1993. El a adunat aici mai multe sculpturi care infatiseaza dinozauri in marime naturala, masini vechi si mai mult de zece hipopotami.

Dupa moartea sa, ferma a fost neglijata un timp, insa, mai tarziu, un grup de oameni de afaceri a transformat acest loc intr-o atractie turistica pentru cei dorinici sa vada ramasitele casei in care a locuit Escobar. Parcul ofera in prezent tururi cu ghizi, o piscina, posibilitatea de a calari si o gradina zoologica, atragand pana la 50.000 de vizitatori pe an.

5. Dickens World

Situat in Anglia, acest parc este o reproducere a Londrei din operele celebrului scriitor Charles Dickens, cu pavaj, funingine, lampi cu gaz, personaje ale lui Dickens, hoti de buzunare si chiar mici recipiente care, cand sunt incalzite, emit miros de varza stricata sau maruntaie. Parcul a fost deschis in 2007, dar in prezent sufera din cauza crizei economice.

6. Love Land

Situat pe insula sud-coreeana Jeju, cunoscuta in trecut ca un loc traditional pentru petrecerea lunii de miere de catre cei proaspat casatoriti, ale caror mariaje erau aranjate, parcul Love Land este un loc in care se afla sculpturi ce au ca tema dragostea, create de catre cei care studiaza arta in cadrul Universitatii Hongik. Unele sculpturi se numara insa printre cele mai lascive si indecente din intreaga lume.

In urma cu cativa ani, un vizitator din China a fost atat de impresionat de ideea parcului incat a vrut sa construiasca unul similar si in tara lui, dar dupa ce l-a realizat a fost inchis, in mai 2009, de catre autoritatile chineze, inainte ca publicul sa aiba acces la el.

7. Dollywood

Cantareata de muzica country Dolly Parton este cea care a pus bazele acestui parc de distractii numit Dollywood, care este considerat atractia turistica numarul unu a statului Tennessee, raportat la biletele vandute. Dolly a spus despre acest parc, care include, printre altele, si masinute cu tampoane, ca reprezinta unul dintre cele mai mari visuri ale sale pe care si le-a indeplinit.

8. Shijingshan

Acest parc, a carui constructie a inceput in 1986, cuprinde mai multe atractii, printre care se numara un castel al Cenusaresei, construit in stil gotic. In anul 2007, parcul a fost insa criticat pentru faptul ca seamana cam mult cu celebrul Disneyland, iar de atunci managerii acestuia se pare ca s-au straduit sa mai reduca din similitudini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#parcuri tematice, #cele neobisnuite parcuri tematice, #parcuri tematice neobisnuite, #parcuri tematice mapamond , #destinatii