CNN te provoaca - Viziteaza Idaho, Cercul Arctic, Spatiul sau ... Romania (Galerie foto)

Sambata, 24 Mai 2014, ora 18:23
3604 citiri
CNN te provoaca - Viziteaza Idaho, Cercul Arctic, Spatiul sau ... Romania (Galerie foto)

Daca esti pregatit pentru o noua provocare, fara sa fii neaparat dependent de adrenalina, CNN te provoaca sa gandesti putin diferit si sa alegi o destinatie de vacanta neconventionala.

Astfel, intr-un top 10 cu destinatii care mai de care mai diferite, CNN iti prezinta cateva tari si reugiuni adeseori uitate in umbra vecinilor mai bine mediatizati. Intre nesfarsitul alb al Cercului Arctic, desertul de sare din America de Sud sau chiar zborul in spatiu, in acest top si-a gasit loc si Romania.

Va invitam sa cititi mai jos ce recomandari face CNN pentru cei care nu vor sa paseasca pe poteci prea batute:

1. Bolivia - un taram al contrastelor

Despre Bolivia, aflam repede ca nu ne va intampina cu statiuni, restaurante cu staif, autostrazi nesfarsite sau un transport in comun de incredere. Astfel, cine cauta o experienta autentica, o va gasi cu siguranta.

Michael S. Lewis/National Geographic

2. Malawi - o destinatie neintinata

Trecuta cu vederea in favoarea unor destinatii mai cunoscute ca Tanzania, Kenya sau Africa de Sud, republica Malawi te poate surprinde in egala masura cu peisaje si rezervatii de fauna. Si te vei putea bucura de ele in liniste.

Ian Cumming/National Geographic

3. Mongolia - marele intins

Mongolia este adesori privita ca o tara intinsa si goala, populata doar de pastori nomazi si temple budiste. Si chiar in asta consta farmecul sau.

Este taramul antic al lui Gengis Han, al carui Imperiu Mongol se intindea din China pana in Europa de Est. Opt secole mai tarziu, Mongolia este apreciata pentru cultura sa nomada. Si poti calatori fara graba, pe cal sau chiar pe camile.

Ben Horton/National Geographic

4. Idaho - mai mult decat cartofi

Intreaba un american ce ii vine in minte cand se gandeste la Idaho si iti va raspunde repede, scurt si raspicat: cartofi. Ceea ce poate fi o explicatie pentru faptul ca statul nu este pe multe liste cu "ce o sa vizitez cand o sa am bani si imi voi putea lua un an liber". Nimeni nu spune: "Uita de Bora, Bora, hai sa mergem la o ferma de cartofi!"

Daca va intereseaza, in Idaho gasiti cel mai adanc defileu din Statele Unite, una dintre cele mai intinse zone salbatice din aceeasi tara, mai multi kilometri de rauri decat in orice alt stat american si o cascada cu 15,8 metri mai inalta decat Niagara.

5. Romania - locul unde istoria traieste

Si ajungem la Romania, cu a ei inspiratie pentru "Dracula" al lui Bram Stocker si intre ale carei granite, arhitectura stalinista contrasteaza cu cea medievala (in cuvintele americanilor). Desi spun despre noi ca inaintam neuniform spre modernizare, ceea ce apreciaza la noi sunt tocmai lucrurile care nu s-au schimbat de secole.

Printre obiectivele mentionate de americani, si nu sunt putine, se numara: satele si cetatile medievale, Muzeul Satului, Carpatii (pentru lupi, ursi si ski), Castelul Bran, Sighisoara si Manastirea Voronet.

Catherine Karnow/National Geographic

6. Insula Capul Breton (Nova Scotia, Canada) - reala si salbatica

Farmecul salbatic si rustic poate fi intalnit la tot pasul pe insula canadiana Capul Breton. Atat la localnici, cat si prin peisaj si muzica batuta din picior.

7. Cercul Arctic - un loc de joaca inghetat

Sa atingi "varful lumii", nu in Himalaya, ci la Polul Nord, poate fi ventura vietii. Suna prea periculos, prea inspaimantator sau poate doar prea frig?

Nu renunta la Cercul Artic. Ai opt tari cu teritorii in cerc, unde poti sa cauti aurora boreala, sa te uiti dupa ursi polari, sa mergi cu sania pe intinsul inghetat, iar apoi sa-ti incalzesti oasele in izvoarele termale naturale.

Paul Nicklen/National Geographic

8. Bhutan - un Shangri-La real

Nu-i nici simplu, nici prea la indemana sa ajungi in Bhutan, dar exact de asta ar trebui sa o faci. Iti vei da seama de ce aceasta tara a fost ca un pustic pana acum cativa ani.

Este singura tara unde prosperitatea nu se masoara cu PIB-ul, ci cu FBN (Fericirea Bruta Nationala).

9. Insula de Nord - Bijuteria din Noua Zeelanda

"Coada Pestelui", in limba maori, este locul pe care cei care ajung in Noua Zeelanda la Auckland, pentru ca apoi sa se duca automat in sud, nu ar trebui sa-l ignore. Daca te iei dupa multime, vei rata Northland (sau Insula de Nord).

Ce risti sa ratezi? Case si biserici istorice maori. Locul unde a aparut Noua Zeelanda moderna, acum 175 de ani, dupa ce Marea Britanie a dat mana cu indigenii maori. Si un loc de joaca perfect pentru pasionatii de sporturi acvatice.

10. Spatiul - ultima frontiera

Daca nu ai rau de inaltime, ia-ti la revedere de la Pamant si apuca drumul spatiului. Ce-ti trebuie? Mult curaj si probabil mult mai multi bani. Saltul mare pentru omenire este in primul rand unul mare din punct de vedere financiar.

Compania Space Adventures a trimis sapte turisti spre Statia Spatiala Internationala. Pentru 50 de milioane de dolari primesti un drum dus-intors pana la SSI (aflata la 354 de kilometri deasupra noastra). In timp ce astronautii se ocupa de treburile lor, poti sa te uiti pe geam la Pamant (bonus: vezi si pamant si oceane). Cu putin noroc, vei vedea si aurora boreala.

Foto: NASA

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#top CNN vacanta, #Romania top CNN, #destinatii inedite vacanta, #locuri de vizitat , #destinatii