Lacul roz, plaja rosie - Paradisurile nestiute ale acestei lumi (Galerie foto)

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 14:56
9931 citiri
Lacul roz, plaja rosie - Paradisurile nestiute ale acestei lumi (Galerie foto)
Foto: Listverse

Cine nu stie de Marele Canion sau de Insulele Galapagos? Exista, insa, cateva locuri in lume care nu beneficiaza de aceeasi vizibilitate.

Indiferent de cat de mult ai bate cu piciorul Terra, intotdeauna exista ceva fascinant dupa colt.

Peisaje ireale de pe Terra (Galerie foto)

E cazul muntelui Kirkjufell, din Islanda, care niciodata nu a dezamagit turistii. Situat in Peninsula Snaefellsnes, nu e un munte care sa impresioneze prin ceva anume. Nu e nici cel mai inalt, nici cel mai periculos, insa ceva il ajuta sa se remarce.

Doar privindu-l vei vedea ca e unul dintre cei mai "fotogenici" munti, care te duce cu gandul la o Islanda idilica, remarca Listverse.

Antarctica nu e primul loc care iti vine in minte atunci cand te gandesti la paradis, insa pe cat de dura si neiertatoare este vremea acolo, pe atat de frumos e peisajul. Acest continent inghetat mai are inca multe de dezvaluit.

Un loc cu adevarat unic este Ghetarul Taylor, din care tasneste apa extrem de sarata si bogata in fier. Exploratorul Thomas Griffith Taylor, cel care a descoperit ghetarul in 1911, a crezut ca de vina e o bacterie. Mult mai tarziu s-a aflat de ce izvorul de apa de pe ghetar era colorat; de vina este un depozit de apa sarata situat la 400 de metri adancime, in stratul de gheata.

Acest depozit de apa este un fel de capsula a timpului, una veche de 5 milioane de ani si extrem de sarata. Aceasta apa urca printr-o fisura la suprafata, unde, in contact cu oxigenul, capata aceasta culoare, ce duce cu gandul la o cascada sangerie.

Beppu, in Japonia, e renumit pentru izvoarele sale termale. Exista peste 2.500 de astfel de izvoare in regiune, fiind a doua in lume din acest punct de vedere. Fiecare izvor e unic: unul e bogat in fier, cum e cel din imagine, altul ai spune ca e o masa de noroi, bineinteles tamaduitor.

Daca in unele izvoare poti baga picioarele, pentru o baie relaxanta, dupa o zi istovitoare, exista unele unde semnul "Imbaierea interzisa" e la vedere, pentru ca apa poate ajunge si la 150 de grade Celsius.

O intreaga industrie s-a dezvoltat in zona, turistii putand sa-si cumpere chiar legume fierte in apa multicolora.

Peisaje coborate parca din visele sau cosmarurile noastre (Galerie foto)

In Valea Okanagan, in sudul extrem al British Columbia, de mii de ani exista un lac ale carui proprietati tamaduitoare sunt bine cunoscute. Se pare ca luptatorii din zona se imbaiau in vechiul, pe atunci, lac Khiluk, cand semnau un armistitiu, iar ranile lor dispareau ca prin farmec gratie mineralelor continute de apa.

Aceasta este bogata in 11 minerale, inclusiv calciu sau sulfat de magneziu. Vara, cand apa se evapora partial, se formeaza mici balti, fiecare colorata astfel, in functie de mineralul care domina ochiul de apa.

Peisaje nepamantene de pe Terra (Galerie foto)

In China, langa orasul Panjin, se afla delta raului Liaohe. Aici, pamantul alcalin e acoperit cu un tip de iarba ce se poate adapta acestei conditii vitrege, Suaeda salsa. Aceasta acopera peste 1,4 milioane de acri, facand ca zona sa fie cunoscuta ca Plaja rosie.

Vara, planta e de un verde crud, insa toamna capata aceasta nuanta de rosu intens, peisajul devenind unic. Mare parte din "plaja" este inchisa vizitatorilor, dorindu-se protejarea delicatului ecosistem.

Locuri extreme unde nu ai vrea sa mergi in vacanta (Galerie foto)

Lacul roz din Senegal e cunoscut sub o gramada de denumiri. Toate se refera insa la nuanta sa neobisnuita: roz.

Despartit de Oceanul Atlantic doar de cateva dune de nisip, Lacul Retba gazduieste o alga care s-a multiplicat rapid in apele calde, dand culoarea caracteristica.

Dunaliella algae se dezvolta in putine locuri in lume, fiind o planta iubitoare de apa sarata. Cum Lacul Retba este la fel de sarat ca Marea Moarta, e lesne de inteles de ce se reproduce cu atata succes. Cu cat apa e mai sarata, in anotimpul uscat, cu atat nuanta de roz e mai concentrata.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#locuri unice Terra, #lacul roz Senegal, #plaja rosie China, #ghetar Taylor cascada sange, #munte Kirkjufell Islanda, #peisaje ireale Terra , #destinatii