Ziare.com

Cum s-a transformat un loc banal din Romania intr-o opera de arta (Foto)

Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 14:11

   

Cum s-a transformat un loc banal din Romania intr-o opera de arta (Foto)
Drumul de la o simpla pestera la o atractie turistica a fost greoi, un adevarat cosmar, insa arhitectii au reusit sa faca din Salina Turda o adevarata opera de arta.

Publicatia britanica Wired a realizat un reportaj la Salina Turda, pe care o considera un punct de atractie important ca si arhitectura.

Aflata la o adancime de 120 de metri, Salina Turda s-a dovedit a fi "un adevarat cosmar" pentru echipa de arhitecti care a lucrat la modernizarea sa.

"Sa construiesti intr-un mediu sarat este ca si cum ar fi o constructie pe Luna. Putine materiale pot rezista la umiditatea si la conditiile de aici", a declarat arhitectul Marius Danciu, pentru sursa citata.

Designul salinei a fost inspirat din operele lui Jules Verne si din teoriile lui Erich Von Daniken legate de influenta extraterestrilor in cultura umana.

Salina Turda, la televiziunea nationala din Japonia: Absolut spectaculos!

12 arhitecti si 30 de ingineri au lucrat la modernizarea salinei, oferind o atentie suplimentara structurilor de rezistenta. Acestea sunt din lemn, iar odata cu trecerea anilor vor fi inconjurate de sare.

Pe langa salina, in zona mai pot fi vizitate diverse obiective turistice precum Cheile Turzii, Cheile Turenilor, Castrul Roman si Biserica Reformata-Calvina.

Salina Turda este deschisa de luni pana duminica, intre orele 9 si 16, iar pretul de intrare este de 20 de lei pentru adulti, 12 lei pentru pensionari si 10 lei pentru copii, elevi si studenti. Copiii sub trei ani beneficiaza de intrare gratuita.C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7388 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor