Descopera Bhutanul, tara cu cei mai fericiti oameni din lume (Galerie foto)

Joi, 07 Februarie 2013, ora 11:10
10145 citiri
Descopera Bhutanul, tara cu cei mai fericiti oameni din lume (Galerie foto)

Bhutanul si-a capatat reputatia de cea mai "fericita" tara din lume, iar asta nu este greu de inteles odata ce vezi peisajele cu care se mandreste tara, obiceiurile si festivalurile de pe aceste meleaguri.

News Discovery iti dezvaluie cate putin din aceasta lume de vis, cum nu ai crede ca mai exista acum pe Pamant:

Salbaticie

O expeditie prin Bhutan poate insuma 5-8 ore de mers, urmate de odihna, un ceai cald si o portie de orez fiert, legume si diverse tipuri de carne. In fiecare seara trebuie sa strangi lemne pentru focul de peste noapte, in jurul caruia se canta si domina voia buna.

Fortarete pe munti

Dzong este o denumire specifica pentru fortarete maiestoase si pozitionate strategic, ce troneaza peste orase si sate si se afla, de obicei, la confluenta a doua rauri. In astfel de amplasamente se afla comunitati monahale si birouri administrative.

Includ, de cele mai multe ori, si un turn, sunt imprejmuite de ziduri inalte si groase si sunt considerate adevarate capodopere arhitecturale ale Asiei. Trongsa Dzong este cea mai mare din tara.

Ruta Rodang La

Aceasta ruta se intinde din centrul Bhutanului, din Valea Tang, pana in Tashi Yangtse. Este renumita pentru peisajele ei stancoase si vaile abrupte, dar si pentru colibele nomazilor, cu 2 etaje.

Taramul ardeilor iuti

Ardeii iuti se regasesc pe fiecare masa in Bhutan si se gatesc in toate felurile posibile, fie fierbinti, reci sau uscati. Acestia sunt culesi si uscati pe acoperisurile caselor, stand pe saltele de bambus pana cand sunt gata de depozitare.

Festivalul Tashigang

Acesta este un festival budist, renumit pentru vesmintele extrem de colorate ale celor care iau parte la el, pentru sunetele de toba care se aud de departe si strigatele specifice ceremoniei.

Nordul Bhutanului este dominat de munti, chiar mai inalti de 7.000 de metri, asa ca animalele salbatice nu sunt prea multe, din cauza conditiilor aprige. Printre acestea se numara, insa, vulturii-grifon, care cantaresc pana la 12 kilograme si cu aripile intinse masoara 3 metri. Sunt foarte periculosi daca ai pretentii la prada lor, dar si incredibil de frumoasi.

Reprezinta insasi esenta existentei bhutaneze, fiind plini de viata, entuziasti, dornici intotdeauna sa-si ofere ajutorul si curiosi. In acelasi timp, sunt politicosi, cu o fire puternica, rezistenti si usor adaptabili, spun cei care au trecut pe acolo.

Ceremoniile Puja

Sunt mai multi calugari in Bhutan decat personal militar. Daca o familie are tot ce isi doreste din punct de vedere material, aceasta va chema un calugar pentru a tine o ceremonie de multumire si de binecuvantare a casei, a familiei si a prietenilor apropiati. Pentru ceremonie se aduce un altar frumos decorat, multa mancare, parfumuri, incantatii si cantece.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Bhutan vacanta, #Bhutan traditii, #Bhutan festivaluri ceremonii, #Bhutan imagini, #Bhutan fotografii , #destinatii