Destinatii calde din Asia unde te poti relaxa iarna

Duminica, 12 Decembrie 2010, ora 18:23
9231 citiri
Destinatii calde din Asia unde te poti relaxa iarna
Foto: sodahead.com

Ce nu face omul sa scape de frig si zapada? Ia harta in mana si cauta peste mari si tari destinatii calde pentru o vacanta de iarna cu mult soare si multe grade in termometre.

Pentru cine vrea sa incerce si altceva de sarbatori, CNN a facut o lista cu 8 destinatii calde din Asia, de unde cu siguranta vor fi multe lucruri frumoase de povestit.

Bangkok, Thailanda

"Orasul ingerilor" in limba thai este asezat pe malul raului Chao Phraya, langa Golful Thailandei. Bangkok are un climat tropical musonic si cea mai ridicata medie de temperatura dintre orasele lumii. In ianuarie aici maxima atinge 32 de grade Celsius. Cei care cauta distractie nu vor fi deloc dezamagiti cand vor descoperi terasele cu bere. Si sa nu uitam de masajul thailandez, unul dintre cele mai vechi remedii ale medicinei orientale.

Kuala Lumpur, Malaezia

Este cel mai mare oras din Malaezia, iar cei care aleg sa isi petreaca vacanta de iarna la caldura au facut o alegere buna. Aici in ianuarie maxima atinge 32 de grade Celsius, precipitatiile lipsesc cu desavarsire, iar soarele e omniprezent.

La inceputul fiecarui an, mai exact pe 30 ianuarie, aici se desfasoara cel mai impresionant ritual, sarbatoarea de Thaipusam, spalarea pacatelor prin suferinta. Aceasta sarbatoare hindusa aduna pelerini din intreaga lume, iar un real spectacol il ofera procesiunile care au loc in strada.

Manila, Filipine

Denumita si Perla Orientului, Manila este unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume. In ianuarie maxima atinge 30 de grade, iar temperatura medie nu scade sub 21 de grade Celsius. In prima luna a anului in cele multe orase din Filipine au loc mai multe procesiuni pe strada in cinstea "Santo Nino", pruncului Iisus, foarte venerat in aceasta tara.

In a treia duminica a lunii ianuarie filipinezii celebreaza Ati-Atihan, un festival al triburilor. Intregul oras imbraca haine de sarbatoare, iar tinerii in costume traditionale ies in strada si danseaza.

Singapore

Este cea mai mica tara din Asia de sud-est, iar cei care aleg sa vina aici in luna ianuarie se vor rasfata cu temperaturi de 30 de grade Celsius. Un eveniment care se desfasoara anual in orasul asiatic este M1 Fringe Festival din Singapore, in cadrul caruia au loc diferite manifestatii artistice, care atrag mii de curiosi. Evenimentul cultural are loc in perioada 5-16 ianuarie.

Nu trebuie ratat nici Festivalul de arta din Singapore, care are loc in perioada 12-16 ianuarie la Marina Bay Sands si care prezinta expozitii gazduite de 90 de galerii din intreaga lume.

Ho Chi Minh, Vietnam

Pentru cei care doresc sa se relaxeze cateva zile in Vietnam pot alege orasul Ho Chi Minh, fosta capitala a tarii, cunoscuta si sub numele de Saigon. In ianuarie, maxima atinge 32 de grade Celsius, aici fiind o clima tropicala. Este de preferat sa fie vizitat in lunile decembrie-ianuarie, cand nu mai sunt precipitatii.

Incepand cu 26 ianuarie, cele patru bulevarde principale din Saigon - Dong Khoi, Nguyen Hue, Le Loi si Le Duan - vor fi luminate in perioada Anului Nou, care este numit "Tet Nguyen Dan" sau si mai simplu "Tet".

Goa, India

Ianuarie este chiar mijlocul sezonului de varf in Goa, asa ca daca v-ati planificat o vizita in acest oras trebuie sa platiti cu mult in avans pentru a rezerva o camera. Insa odata ajunsi aici va puteti bucura de o priveliste superba, plaje uimitoare si distractie la maxim. Nici vremea nu va va da prea multe batai de cap - 32 de grade este maxima in perioada lunii ianuarie. In plus, perioada noiembrie-martie, este perfecta pentru sporturile nautice.

Phnom Penh, Cambodgia

Luna ianuarie este ideala de vizitat Phnom Penh, deoarece umiditatea e scazuta, nu ploua atat de des si e mult soare. Nu ai cum sa te plictisesti in acest oras. Sigur vei fi fascinat la fiecare pas, in conditiile in care Phnom Penh-ul e plin de pagode, muzee, temple, piete si magazine.

Colombo, Sri Lanka

Este cel mai mare oras din Sri Lanka. Luna ianuarie aduce in termometre pana la 30 de grade Celsius si este un loc perfect pentru o escapa de cateva zile pe perioada iernii. Alegeti Galle Face Green Promenade mai ales la apusul soarelui pentru privelisti spectaculoase. Promenada se intinde intre strada Galle si Oceanul Indian. Cand vine vorba de shopping incercati bazarul din piata Pettah, o atractie pentru multi turisti.

Cu toate acestea, Colombo nu este o destinatie recomandata celor slabi de inima. Desi luptele dintre armata din Sri Kanka si LTTE - Tigrii Tamili au incetat in mai 2009, tara ramane sub amenintarea violentei politice si a terorismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#destinatii vacanta iarna, #maxima plaja distractie , #destinatii