Destinatii de vacanta: Dolomitii, cei mai spectaculosi munti din Europa, se afla la doar un plin de benzina de Romania

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 08:24
34836 citiri
Destinatii de vacanta: Dolomitii, cei mai spectaculosi munti din Europa, se afla la doar un plin de benzina de Romania
Foto: vacantacumasina.ro

Cei mai spectaculosi munti din Europa si printre cei mai frumosi din lume se afla la doar un plin de carburant distanta de Romania.

Alpii in sine sunt fascinanti si cuprind multe lanturi muntoase, dar de departe cei mai spectaculosi sunt muntii Dolomiti. Si este pacat sa nu-i vezi macar o data in viata - desi, odata ajuns acolo, cu siguranta vei reveni. Nu degeaba Dolomitii au fost inclusi in Patrimoniul Universal UNESCO.

Cea mai mare parte a Muntilor Dolomiti se afla in nordul Italiei, la granita cu Austria - pana acum vreo 100 de ani cea mai mare parte apartinand, de fapt, Austriei. Zona se bucura insa astazi de o autonomie sporita si poate fi usor confundata cu o regiune austriaca - se vorbeste mai mult germana, si mai totul, de la arhitectura caselor pana la inscriptiile de pe magazine, te face sa te simti de parca ai fi in Austria. Si totusi, esti in Italia.

Foarte probabil ca multi dintre romanii care au mers spre si dinspre Italia prin Austria (pe ruta Venetia - Udine - Villach - Graz) au vazut, de pe autostrada, o parte din Dolomiti. Dar trebuie sa ajungi in zona, ca sa-ti dai seama cu adevarat de maretia si spectaculozitatea acestui lant muntos.

Si, pentru ca de la granita de vest a Romaniei - Nadlac - pana in inima Dolomitilor sunt circa 900 de kilometri, ce pot fi parcursi in 10 - 12 ore si doar cu un plin de benzina, sfatul nostru este sa faceti neaparat o calatorie acolo. E pacat sa fii totusi atat de aproape de unii dintre cei mai frumosi munti din lume si sa nu profiti de asta. Porneste frumos spre Austria, ia-o prin Villach, apoi Lienz si intra in Italia pe la Sillian.

Priveliste de la Refugiul Lagazuoi

Iar daca te-ai decis sa ajungi acolo, pregateste-te sa stai cateva zile, pentru ca ai ce vedea. Si eventual doteaza-ti masina cu niste placute de frana noi, pentru ca vei avea de strabatut o multime de sosele de munte spectaculoase, pe langa care Transfagarasanul nostru ti se va parea chiar accesibil. Zona este impanzita de pasuri rutiere si sosele prin si peste munti, care mai de care mai uluitoare, care chiar merita facute cu masina. Cat despre peisaje... garantat iti vor trezi stari de uluiala si admiratie pe care nu le-ai mai experimentat pana acum.

Lago di Santa Caterina - Auronzo di Cadore, SR 48

La toate acestea se adauga multe alte drumuri principale sau secundare ce strabat zona, mai ales SS (Strada statale) 51, dinspre Dobiacco spre Cortina D'Ampezzo, ce iti ofera o priveliste de vis asupra masivului muntos Cristallo - probabil regele Dolomitilor -, SR (Strada regionale) 48 si SS 48, SS 52 ori SP (Strada provinciale) 2, ce te poarta printr-un peisaj demn de Avatar, prin Dolomitii Belunesi.

Un sfat util: alimentati pe cat posibil din Austria, unde carburantii sunt mai ieftini, cu pana la jumatate de euro mai putin pe litru.

Citeste mai multe sfaturi pentru cazare in zona si obiective pe care nu trebuie sa le ratezi pe vacantacumasina.ro

Alte destinatii de vacanta:

Locuri de descoperit in Romania: Piatra Secuiului cu borna vopsita in tricolorul maghiar

Cauti o destinatie de weekend care sa iti rasfete simturile? Iti facem doua recomandari din jurul Bucurestiului

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Muntii Dolomiti Italia Austria vacanta, #destinatii vacanta Italia, #destinatii vacanta Austria , #destinatii