Destinatii de vacanta la preturi accesibile (Galerie foto)

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 18:12
5435 citiri
Destinatii de vacanta la preturi accesibile (Galerie foto)

Placerea de a calatori reprezinta unul din principalele motive pentru care incercam sa punem bani de-o parte, cand vine vorba de petrecerea timpului liber. S-ar putea crede ca sunt necesare sume foarte mari pentru a merge intr-un oras strain, la care visam, insa lucrurile nu sunt chiar atat de complicate.

Chiar daca ai un buget mic, iti vei putea programa calatorii de neuitat la niste preturi convenabile. Pentru a face insa acest lucru trebuie sa alegi destinatiile potrivite, conform Business Insider.

Alegerea unui loc potrivit pentru vacanta poate aduce economii cuprinse intre 20% si 70%, comparand preturile cu cele practicate in cazul unei destinatii costisitoare.

Poti vedea mai jos cinci orase unde preturile sunt scazute, putand fi luate in considerare pentru vacanta din acest an:

1. Lisabona, Portugalia

Lisabona poate concura la capitolul frumusete cu orice alta capitala europeana, fatadele cladirilor sale fiind impodobite cu azulejos - placi pictate cu diverse flori sau desene complexe alcatuite din mai multe astfel de placi.

Cazarea in Lisabona este cu 20% mai ieftina decat in alte capitale europene. Economia locala continua sa fie afectata de criza financiara, ceea ce inseamna ca hotelurile ofera reduceri substantiale pentru a atrage turistii straini.

In ciuda austeritatii, orasul ramane somptuos, avand castele restaurate ce dateaza din perioada coloniala, precum Castelo de Sao Jorge, piete cu coloane si nenumarate galerii de arta si muzee.

Produsele de patiserie din Lisabona sunt renumite, iar tartele cu crema, o desfatare, costa numai 0,74 euro.

2. Quebec, Canada

Orasul Quebec ofera specialitati din bucataria franceza si are cladiri ce aduc aminte de capitala Frantei, o vizita in acest loc fiind mult mai ieftina, insa, decat una la Paris.

Dolarul canadian are aproximativ aceeasi valoare ca dolarul american, astfel ca preturile din Quebec sunt atractive comparativ cu cele in euro, practicate in Franta, de exemplu.

In interiorul zidurilor vechi ale Quebecului se gasesc magazine precum La Petite Cabane a Sucre de Quebec, unde se vinde sirop de artar, iar vizitatorii pot participa la festivalul anual al iernii, denumit Carnival.

In cadrul acestui festival sunt ridicate sculpturi de gheata la inaltime, iar saniile trase de cai se gasesc in tot orasul.

In Quebec poti face un drum cu funicularul pentru numai doi dolari, pentru a te bucura de panorama orasului.

Vizitatorii pot calatori cu trenul, ajungand pana la cele mai inalte stanci din Quebec si terminand excursia in portul orasului, obiectiv care are unele dintre cele mai vechi strazi din America de Nord.

3. Roatan, Honduras

In Roatan, insula ce apartine statului Honduras, poti face scufundari de prima clasa, poti practica ecoturismul si poti avea parte de o serie de aventuri la pescuit, toate acestea la preturi reduse.

In noiembrie 2012, American Airlines a inceput sa opereze zboruri directe din Miami, in timp ce multe alte companii au marit numarul zborurilor catre insula Roatan, prin intermediul unor conexiuni cu Tegucigalpa, capitala statului Honduras.

In Roatan vei plati aproximativ jumatate din pretul de cazare practicat in alte insule faimoase din Caraibe.

Daca alegi sa practici scuba diving in apele din Roatan, vei plati 40 de dolari, ceea ce inseamna jumatate din costul unei scufundari in Insulele Virgine din SUA.

4. Albuquerque, New Mexico

In Albuquerque poti face catarari pe dealurile din parcul orasului, aflat la numai jumatate de ora de aeroport. Cararile acestui parc traverseaza peisaje cu pietre rosii, paduri de plopi, caminul nativilor americani si plante care cresc in desert.

Vizitatorii acestui oras pot ajunge cu tramvaiul Sandia Peak Aerial pana la 1.829 metri inaltime, in muntii Sandia. Tramvaiul face legatura intre partea de nord-vest a orasului si muntii Sandia.

In acest oras nu trebuie ratat nici evenimentul Albuquerque International Balloon Fiesta, in cadrul caruia sute de baloane plne cu aer cald sunt inaltate in fiecare toamna.

Preturile pentru cazare practicate in Albuquerque sunt cu un sfert mai mici fata de alte orase din Statele Unite ale Americii.

5. Riviera Nayarit, Mexic

Riviera Nayarit se afla intr-o zona de statiuni aflata la nord de Puerto Vallarta si la patru ore de zbor de Chicago.

Litoralul acestui oras, avand o lungime de 289 de kilometri, a cunoscut o crestere a numarului de turisti in ultimii 20 de an, dar numarul vizitatorilor americani a ramas scazut fata de 2007, determinandu-i pe localnici sa practice reduceri pentru a castiga simpatia turistilor.

Serviciile all-inclusive au cea mai mare valoare in acest oras. In plus, exista pachete care includ cazarea, toate mesele, transport local si drumul cu avionul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vacanta ieftina strainatate 2013, #destinatii concediu ieftine 2013, #tari vacanta ieftine pret, #destinatii vacanta ieftine 2013 , #destinatii