Destinatii periculoase, de care sa te feresti (Galerie foto)

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 07:02
6140 citiri
Destinatii periculoase, de care sa te feresti (Galerie foto)
Foto: bing

Peter Greenberg, redactor pe segmentul de calatorii la CBS News si colaborator la revistele "Men's Health" si "Best Life", a realizat o lista cu cateva destinatii de care ar trebui sa te feresti, deoarece au un grad de periculozitate destul de ridicat.

Potrivit Bing, iata care sunt acestea:

1. Lagos, Nigeria

Orasul Lagos este aglomerat, urat si periculos. Are o populatie de 15 milioane de persoane, dar acestea sunt inghesuite intr-o zona amenajata cam pentru o jumatate de milion. Nu are o infrastructura adecvata, saracia e de neimaginat, iar Guvernul este corupt, nefiind interesat sa indrepte castigurile din petrol si catre populatie.

2. Autostrada 16, Canada

Daca ajungi in Canada, ar fi de preferat sa te feresti de Autostrada 16, care este destul de izolata. Aceasta mai este denumita si "Autostrada Lacrimilor", deoarece in 30 de ani aici au avut loc cel putin 43 de crime. Niciuna nu a fost rezolvata si toate victimele au fost femei.

3. Nevada

Acesta este unul dintre cele mai periculoase state americane. Las Vegas este insa unul dintre orasele mai putin amenintatoare de aici, dar chiar si acesta ar trebui evitat in anumite perioade, cum ar fi in timpul expozitiei "Consumer Electronics", care are loc anual in ianuarie.

4. Vermont

Vermont, un alt stat din SUA, ar trebui evitat din cauza gradului ridicat de poluare. Are 126 de lacuri si rauri care sunt atat de poluate incat nu indeplinesc standardele minime de calitate a apei. Unul dintre cele mai rele este Lacul Champlain, aceasta fiind de-a dreptul toxic pe alocuri.

5. Galway, Irlanda

Expansiunea rapida si o supraveghere care lasa de dorit din partea autoritatilor au dus la o poluare masiva a raului Corrib, care a contaminat rezervele de apa potabila ale zonei.

6. Cernobil, Ucraina

Cei care au curaj pot face turul fostei centrale nucleare de la Cernobil, din Ucraina, dar este de preferat sa eviti acest loc deoarece inca este contaminat cu elemente radioactive.

Totodata, si un reactor nuclear din Hanford, Washington, poate fi vizitat, dar, de asemenea, nu este indicat.

7. Napoli, in timpul igienizarilor

In timpul unei igienizari - iar in ultimii 15 ani au fost destule in acest oras italian - aproape peste tot poti vedea mormane de gunoi. Mai mult, intr-o astfel de perioada riscul de imbolnavire creste si din cauza sobolanilor care ies mai des la suprafata si a unei duhori accentuate de unii localnici disperati care dau foc la gunoaie.

8. Shishmaref, Alaska

Shishmaref este un sat din Alaska, vechi de 400 de ani, care a fost construit pe permafrost. Topirea ghetarilor cauzata de incalzirea globala face din aceasta zona una vulnerabila la furtuni si eroziune. O furtuna mare ar putea pur si simplu sa "curete" intreaga comunitate de 600 de persoane.

9. Jackson, Tennessee

Situat in vestul statului Tennessee, intre Nashville si Memphis, micul oras Jackson, cu o populatie de doar putin peste 60.000, este de evitat in sezonul tornadelor - respectiv primavara si iarna. O tornada din februarie 2008 a fost al treilea dezastru major care a lovit zona in zece ani.

10. Orasul New York

Cel mai "transpirat" oras din Statele Unite ale Americii este New York-ul, care produce aproximativ 4,9 milioane de litri de transpiratie pe ora. Acest loc nu este neaparat periculos, dar poate fi neplacut daca ai nasul sensibil.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#destinatii periculoase, #locuri periculoase, #destinatii de evitat vacanta, #destinatii vacanta neplacute , #destinatii