Destinatii turistice care iti dau fiori

Marti, 16 August 2011, ora 07:56
5171 citiri
Destinatii turistice care iti dau fiori

Destinatiile preferate ale turistilor sunt, de obicei, cele placute privirii, relaxante, care incanta - munti, mare, plaja, lacuri, etc. Exista insa si turisti (si nu tocmai putini) care vor sa vada locuri ce le produc fiori (si nu neaparat in sensul pozitiv al cuvantului). E vorba de locuri care au in ele ceva infricosator, dar care starnesc si interes prin istoria sau aspectul lor.

Conform planetgreen.discovery.com, iata cateva destinatii turistice, in special pentru cei carora le plac povestile cu fantome.

1. Catacombele din Paris, Franta

La 18 metri sub strazile din Paris se afla o retea de galerii de proportii foarte mari, care gazduieste aproximativ 6 milioane de parizieni morti. Din cauza suprapopularii din cimitire de pe la sfarsitul secolului al XVIII-lea, parizienii au inceput sa isi mute mortii in catacombele care astazi reprezinta o destinatie turistica favorita, pe peretii acestor catacombe aflandu-se "ornamente" din oase si cranii.

Vizitarea acestora nu este recomandata insa celor care sunt slabi de inima sau care sunt claustrofobi.

2. The Stanley Hotel, Colorado, SUA

Camera 217 a acestui hotel a inspirat lungmetrajul "The Shining" (horror si thriller). Cel mai probabil proprietarii acestui hotel nu s-au gandit ca acesta va deveni o destinatie preferata a vanatorilor de stafii, dar, in prezent, asa este. De-a lungul timpului, mai multi oaspeti au afirmat ca au vazut "aparitii" pe aceasta proprietate.

3. Lizzie Borden Bed and Breakfast, Massachusetts, SUA

Casa unei criminale cu numele Lizzie Borden, care si-a ucis tatal si mama vitrega, a fost transformata de ceva timp intr-o unitate turistica, in care oaspetii primesc cazare si mic dejun. Si in acest caz mai multi oaspeti au raportat ca au vazut fantomele lui Andrew si Abby Borden ratacind pe holuri, si chiar pe cea a lui Lizzie.

Lizzie a fost achitata intr-un proces care a durat foarte putin (avea 12 ani cand a comis crimele).

4. Castelul Bran, Transilvania

Castelul Bran, inconjurat de paduri, a fost inclus in lista de fata datorita cunoscutului domnitor al Tarii Romanesti - Vlad Tepes, supranumit, mai ales de catre straini, Vlad Dracula sau Dracula, care ar fi si locuit in acest castel. Faptul ca forma lui preferata de executie consta in trasul in teapa a inflamat imaginatia multor oameni si a stat la baza legendelor care au aparut despre el. Aceste legende, care au facut ca Vlad Tepes sa fie asociat deseori cu personajul Dracula, sunt si cele care suscita interesul multor turisti, mai ales straini.

5. Cimitirul St. Louis numarul 1, New Orleans, Louisiana

Orice cimitir poate fi un loc infiorator, dar despre acesta se spune ca este bantuit de fantoma unei preotese voodoo, Marie Laveau, care ar avea o viata "de dupa" foarte activa, aparand fie ca o pisica cu ochi rosii, fie sub forma animalului ei de companie preferat - un sarpe. Un pericol real in aceasta zona este dat insa de hoti si vandali, care apar destul de des.

6. Turnul Londrei, Anglia

In timpul domniei lui Henric al VIII-lea, multe capete au fost taiate in acest turn si, potrivit "vanatorilor" de fantome, stafia Anei (Anne) Boleyn, cea de-a doua sotie a lui Henric al VIII-lea, ar umbla fara cap prin sali. De asemenea, se spune ca tipetele fantomei lui Guy Fawkes, care a fost condamnat pentru inalta tradare in 1606, se aud adesea, si ca si stafia lui Sir Walter Raleigh frecventeaza turnul Byward.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#destinatii turistice care dau fiori, #destinatii turistice inspaimantatoare , #destinatii