Destinatii turistice pentru nonconformisti (Galerie foto)

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 12:30
4142 citiri
Destinatii turistice pentru nonconformisti (Galerie foto)
Foto: artisticthings

Ai mai vizitat pana acum un muzeu subacvatic sau o piata agroalimentara plutitoare? Astfel de destinatii se numara printre cele mai neobisnuite de pe Terra, alaturi de alte locuri, cum ar fi hotelul care are camere amenajate in butoaie de vin.

Potrivit Los Angeles Times, iata cateva destinatii turistice inedite, ce merita vizitate daca dispui de finante.

1. Muzeul subacvatic Cancun, Mexic

Este cel mai mare muzeu de acest tip din lume, incantand vizitatorii cu 400 de sculpturi din beton, care infatisaza oameni in marime naturala. Inaugurat in noiembrie 2010, muzeul care apartine de orasul mexican Cancun a fost realizat de artistul Jason de Caires Taylor.

Statuile, care cantaresc in total 120 de tone, sunt consolidate cu fibra de sticla si sunt ancorate foarte bine pe fundul Marii Caraibilor, pentru a rezista furtunilor si uraganelor care lovesc adesea zona.

2. Avebury, Anglia

Situat la circa 32 de kilometri nord de renumitul sit Stonehenge, Avebury este unul dintre cele mai interesante monumente neolitice din Europa, constand in principal intr-un cerc realizat din bucati mari de piatra, asezate in jurul unui sat medieval.

3. Piata plutitoare, Vietnam

Unele dintre cele mai populare atractii ale orasului Can Tho din Vietnam sunt pietele plutitoare, unde comerciantii vand fructe si legume pe barci. Cei mai multi vand angro, dar cativa dintre ei vand si la bucata.

Piata Cai Rang, care se poate vedea in fotografia de mai jos, este situata pe raul Can Tho, la circa o ora de mers cu barca spre sud-vest, din orasul cu acelasi nume.

Vanzarile incep in zori si se incheie in jur de 9 a.m., astfel ca cei care vor sa cumpere cate ceva de aici trebuie sa ajunga devreme.

4. Hotelul Peabody, Memphis

Hotelul iese in evidenta prin defilarile unor rate pe covorul rosu, care au loc in fiecare zi, la 11 a.m. si 5 p.m., intre fantana de pe holul principal si lift, acestea atragand numerosi turisti. Cladirea, creata in stil renascentist, a fost realizata in 1925, oferind 464 de camere.

5. Lacul meduzelor, Palau

In acest lac vietuiesc milioane de meduze care sunt inofensive, astfel ca vizitatorii pot inota printre ele fara nicio retinere. Lacul, pe care localnicii il numesc Ongeim'l Tketau, se afla pe Insula Mercherchar, in capatul sudic al tarii insulare Palau din Oceanul Pacific.

6. Restaurantul Yellow Treehouse, Noua Zeelanda

Proiectul acestui local neobisnuit a inceput de la o campanie publicitara pentru compania neo-zeelandeza Yellow (similara Paginilor Aurii). Ideea era sa fie construit un restaurant intr-un copac, doar de ajutorul celor care figurau in lista de telefoane a firmei. A rezultat un restaurant inedit, care seamana cu o gogoasa de matase, si care este atarnat la circa 9 metri deasupra pamantului, langa Warkworth, la nord de Auckland.

7. Motelul Hobbit, Noua Zeelanda

Acest motel cu ferestre in forma de hublou, situat la baza unui deal din regiunea Waitomo, faimoasa pentru pesteri si cascade impresionante, a fost realizat de un om pasionat de romanul SF "Stapanul inelelor", scris de J.R.R. Tolkien.

8. Hotelul De Vrouwe van Stavoren, Olanda

Este un hotel care ofera doar patru camere, dar amenajate in patru butoaie mari de vin, aduse din Elvetia. Fiecare butoi are o capacitate de 14.500 de litri, iar hotelul ofera privelisti catre portul Stavoren, precum si o mica terasa si un restaurant, cu o mare varietate de preparate culinare, atat traditionale, cat si internationale.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#destinatii inedite, #destinatii turistice inedite, #locuri inedite vizitat , #destinatii