Doua orase din Romania, printre cele mai ieftine destinatii de calatorie in 2017 recomandante de Forbes

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 14:40
9361 citiri
Doua orase din Romania, printre cele mai ieftine destinatii de calatorie in 2017 recomandante de Forbes
Foto: Arhiva Ziare.com

Bucurestiul si Brasovul se afla printre cele mai ieftine destinatii de calatorie recomandate de Forbes pentru anul 2017.

Acest clasament este realizat pe baza unor idei de excursii exotice si accesibile, venite din partea unor experti in calatorii precum bloggerul Matt Kepnes (Nomadic Matt), Nicole Brewer de la ILuv2GlobeTrot.com, cuplul de australieni Caz si Craig Makepeace de la ytravelblog.com, canadiana Nadine Sykora, realizatoare a unui canal YouTube despre calatorii, care a castigat o suma considerabila vizitand circa 50 de tari, si Lee Abbamonte, cel mai tanar american care a vizitat toate tarile din lume.

1. Vietnamul de Nord

Vietnam reprezinta o destinatie binecunoscuta pentru cei care nu dispun de un buget generos, insa zona aflata la nord de Hanoi, de-a lungul granitei cu China, este deseori trecuta cu vederea de turisti. Expertii Forbes sustin ca acest lucru nu ar trebui sa se intample, deoarece tocmai in Vietnamul de Nord se afla "cele mai senzationale peisaje", dar si o cultura ce merita cunoscuta.

Cazarea poate costa intre 10-15 dolari pe noapte, dar poate fi gasit adapost si in dormitoare comune, contra a 5 dolari. Un fel de mancare costa intre 0,5 - 2 dolari.

2. Biskek, Kargazstan

Cu 93% din teritoriu constituit din munti si cu o istorie si o cultura de mii de ani, Kargazstanul este una dintre cele mai spectaculoase si subestimate tari din lume. Capitala Biskek este un centru incredibil pentru explorarea Asiei Centrale, cu ramasite ale Drumului Matasii, precum turnul Burana, aflat in apropiere, si oportunitati minunate de drumetie in peisajul montan. Cazarea in oras costa circa 15 dolari pe noapte, iar o masa buna incepe de la 2 dolari. Cazarea intr-o iurta traditionala, cu doua mese incluse, costa circa 20 de dolari de persoana.

Citeste si Cum sa reduci o vacanta de la 4.000 de euro la mai putin de 1.500 de euro - trucuri de calatorie (Galerie foto)

3. Lisabona, Portugalia

Lisabona ofera o combinatie de muzee, cladiri istorice, muzica eclectica, viata de noapte, piete si cafenele, totul intr-o atmosfera arhaica. Cazarea costa in jur de 30 de dolari.

4. Seul, Coreea de Sud

Seul este o metropola fascinanta, in care abunda infrastructura super tehnologizata, zgarie-nori moderni, cladiri istorice, cu o mare populatie de expati si mancare traditionala delicioasa, la preturi mici.

Bucurestiul, in topul celor mai ieftine destinatii turistice

5. Bucuresti, Romania

"Cu o arhitectura de cateva secole, Bucurestiul prezinta o varietate interesanta de vechi si nou", scrie Forbes. Publicatia recomanda turistilor care ajung in capitala Romaniei - un "oras in dezvoltare" - sa viziteze numeroasele muzee, cimitire si situri istorice, neuitand sa recomande si viata de noapte, dar si mancarea buna si ieftina.

6. Cape Point, Africa de Sud

Cape Point este locul in care pot fi vazuti pinguinii africani, dar si cel in care se afla celebrele Boulder Beach si Parcul National Cape Point.

7. Creta, Grecia

Cea mai mare plaja din Grecia, Creta, este destinatia perfecta pentru cei care sunt in cautare de petreceri la pret mic, insula gazduind o varietate de cluburi si restaurante, cu preturi accesibile, dar si plaje idilice.

8. Palawan, Filipine

Filipine devine o destinatie din ce in ce mai cautata in 2017. Palawan este locul in care "magia se mentine, mai putin atinsa si mai linistita" in comparatie cu locurile populare ca insula Boracay. In Palawan pot fi admirate peisaje diverse si "cea mai frumoasa viata acvatica din tara", tocmai buna pentru scufundari si explorarea sistemelor de pesteri subacvatice.

9. Burleigh Heads, Queensland, Australia

Pe fondul slabirii puterii dolarului australian, destinatiile din Australia au devenit mai accesibile ca oricand.

Vezi si Business Insider: Bucuresti si Chisinau, in topul oraselor in care sa te distrezi intr-o viata

10. Porto, Portugalia

Porto este al doilea cel mai mare oras din Portugalia, avand preturi accesibile la cazare, mancare si la bilete la muzee si tururi organizate.

11. Tobago, Trinidad si Tobago

Chiar daca aceasta insulita nu este foarte frecventata de turisti si nici foarte ieftina in comparatie cu alte locuri din Caraibe, plajele sale si posibilitatea de scufundari ii atrage pe cei aflati in cautare de aventuri.

12. Trencin, Slovacia

Trencin este un oras european mic, situat la poalele unui castel medieval, un loc minunat pentru a fi vizitat.

13. Luang Prabang, Laos

Laos este un loc linistit, frumos, cultural si accesibil, dupa cum arata Forbes care il recomanda in acest top.

14. Cairo, Egipt

Urmare a tulburarilor pe plan politic si a fluctuatiilor cursului de schimb din Egipt, "leaganul civilizatiei este mai ieftin ca oricand".

15. Salar de Uyuni, Bolivia

Bolivia este una dintre cele mai frumoase si mai subestimate destinatii din lume. Este ieftina, usor accesibila, iar aclimatizarea cu altitudinea merita pentru peisajele sale si pentru fotografiile uimitoare ce pot fi realizate in acest loc.

16. Moab, Utah, Statele Unite

Zona sudica a Utah din Statele Unite ofera peisaje "delicioase", dupa cum recomanda Forbes. Aflata in vecinatatea a trei parcuri nationale importante (Arches, Canyonlands, Dead Horse Point), Moab este locul ideal pentru a porni in expeditii in salbaticie.

17. Antigua, Guatemala

Turistii aflati in cautarea unei excursii potrivite pentru un buget redus in America Centrala, Antigua este locul cel mai potrivit - o zona care abunda in evenimente culturale, dar in care se afla si lacul Atitlan, cu peisaje laudate in toata lumea.

18. Brasov, Romania

"In timpul iernii, Romania este magica", scrie Forbes care recomanda orasul Brasov, cu multiplele sale "facilitati vestice, la preturi estice". Turistii se pot caza in pensiuni cu tarife accesibile si pot face excursii in "Alpii transilvaneni", dar si la Rezervatia de ursi de la Zarnesti si la faimosul castel Bran, "inspiratia pentru romanul de groaza 'Dracula', din 1897, al lui Bram Stoker", dupa cum se mai arata in articol.

Topul Forbes continua cu:

19. Hopkins, Belize

20. Copan, Honduras

21. Tbilisi, Georgia

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Brasov Bucuresti destinatii Forbes, #Brasov Bucuresti destinatii ieftine, #Brasov Bucuresti top Forbes , #destinatii