Drumuri pitoresti din Romania: Descopera Valea Cheii si Cheile Dambovitei

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 19:24
13068 citiri
Drumuri pitoresti din Romania: Descopera Valea Cheii si Cheile Dambovitei
Foto: vacantacumasina.ro

Cum mergeti pe culoarul Rucar - Bran, pe DN 73, in satul Podu Dambovitei (de unde se ajunge si la Pestera Dambovicioara), poate v-a sarit in ochi un mic indicator la dreapta care va indemna sa mergeti spre Valea Cheii.

E un drum ingust, neasfaltat, care nu prea imbie la sofat. Puteti intra insa cu incredere cu masina pe el, ne asigura cei de la vacantacumasina.ro. Nu veti ajunge intr-o vale, ci in niste frumoase chei sapate in munte de raul care se numeste, oarecum ciudat, Valea Cheii. Este de fapt drumul judetean DJ 730A, ce merge, in mare parte, pe langa micul rau Valea Cheii.

Veti descoperi pe aici nu doar peisaje frumoase, ci si o multime de pensiuni ori vile private, rasfirate, din loc in loc, de-a lungul drumului. Veti intalni insa si cateva mici asezari rurale locale izolate, fara nume.

Puteti face acest drum si pe jos ori cu bicicleta. DJ 730A este insa unul lung si duce pana in satul Fundatica, desi de la un punct devine drum forestier, nerecomandat de facut cu masina. Primii 5 km insa sunt practicabili aproape pentru orice masina.

Pe langa raul Dambovita

La intoarcerea in DN 73, spre Rucar, dar tot in localitatea Podu Dambovitei, veti intalni un indicator spre localitatile Saticu de Jos si Saticu de Sus. Este de fapt un drum comunal, DC 21, care merge de-a lungul raului Dambovita prin, ati banuit bine, Cheile Dambovitei - sau Cheile Plaiului Mare.

Cu o lungime de 12 km, DC21 serpuieste lin la baza Muntilor Piatra Craiului, trece prin Satic si se opreste la intersectia cu trei drumuri forestiere nerecomandate sau interzise masinilor, dar de unde puteti pleca in drumetii scurte si fumoase fie catre Cabana Cascoe (2 km dus, drum ce poate fi facut si cu masina si care duce, inca 11 km, pana la Lacul si barajul Pecineagu, de pe Raul Dambovita), fie catre Cabana Garofita Pietrei Craiului (aproximativ 4 km dus), fie catre Cabana Valea lui Ivan (numita si cabana Dragos Bejan, 2,6 km dus).

Sa aveti drumuri bune si frumoase!

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#destinatii Romania Cheile Dambovitei, #traseu stare drumuri Cheile Dambovitei , #destinatii