Fascinat de perioada hippie? Destinatii unde curentul dainuie (Galerie foto)

Marti, 07 Mai 2013, ora 08:00
7992 citiri
Fascinat de perioada hippie? Destinatii unde curentul dainuie (Galerie foto)

Poate ca anii '60 au trecut demult, insa hippioti sunt si in prezent. Mai ales in cultura occidentala, acestia au avut o profunda influenta si pe alocuri continua sa aiba. Inca se aduna in locuri despre care nu multi stiu, incercand sa mentina treaz spiritul generatiilor trecute.

Iata cateva astfel de locuri, unde sa mergi daca te simti patruns de pacea universala si spiritului nu vrei sa-i pui granite, conform TopTenz. Indiferent daca simti ca esti sau nu in aceasta situatie, merita sa faci cunostinta cu hippiotii moderni, fie si doar pentru a-i intelege si a afla mai multe despre acest curent si a vedea ca nu e doar un grup de barbati nebarbieriti si femei care practica amorul liber.

Ibiza, Spania

Destinatie importanta a hippiotilor din anii '60, Ibiza este inca vizitata de milioane de turisti anual, asa ca fii pregatit sa imparti acest paradis cu o sumedenie de oameni care stiu sau nu ca acesta era un "cuib" al celor care se doreau liberi in spirit.

Ibiza moderna nu e ieftina, insa arhitectura unica si traseele pentru plimbari din nord fac din acest loc unul care trebuie batut cu piciorul macar o data. Fii pregatit, de asemenea, sa vezi si sa auzi instrumente muzicale despre a caror existenta nici nu stiai.

El Bolson, Argentina

La granita Argentinei cu Chile se afla El Bolson, un paradis pentru hippioti, o zona complet "eco" si declarata de municipalitate "non-nucleara", care atrage hippioti inca din anii '70, cand primii s-au stabilit aici.

Toti cei care traiesc in acest sat sunt ecologisti pana in maduva oaselor. Plimbarile in salbaticie ii atrag ca un magnet pe cei care ajung in zona, existand si ateliere de artizanat pentru cei cu inclinatii artistice.

Nimbin, Australia

Micul sat din New South Wales a trecut printr-o revolutie culturala in anii '70, care pare sa continue si azi. E un loc boem in care marijuana este tolerata si unde in primul weekend din mai are loc chiar un festival ce o are in centru, chiar daca in acest stat cultivarea, vanzarea si posesia acestui drog este interzisa.

E vorba de o intreaga cultura ce are in centru marijuana, insa care situeaza creativitatea la loc de cinste, orice fel de manifestari artistice fiind incurajate de populatia pestrita. Unii spun ca un intreg cartier al Amsterdamului s-a mutat aici.

Christiania, Danemarca

Renumele acestei asezari, autoproclamate autonome, a depasit demult granitele tarii in care se afla, fiind, inca de la fondare, in 1971, un loc pentru cei care aleg un stil de viata alternativ. La originile sale, era o asezare a artizanilor si celor preocupati de mediu, oameni care traiau, in mare parte, in foste baraci militare.

In prezent, 850 de oameni isi duc traiul boem in granitele a 34 de hectare, fiind vizitati adesea de artisti si intelectuali. Casele de aici au fost dintotdeauna unice, excentrice pe alocuri.

Arembepe, Brazilia

Situata in Bahia, Brazilia, localitatea Arembepe, candva un loc in care se retrageau pentru ispiratie Mick Jagger, Janis Joplin sau Roman Polanski, e un paradis tropical si in prezent, in care putini turisti ajung. La o aruncatura de bat se afla Caratingui, prima comunitate hippie din Brazilia.

Cei care ajung aici trebuie sa stie ca muzica si dansul sunt a doua natura in zona. Pentru a simti din plin calmul locului, e obligatoriu sa inchiriezi de la localnici un caiac.

Goa, India

Fosta enclava portugheza din sud-vestul Indiei, Goa a fost descoperita in anii '60, iar de atunci e o destinatie ce a ramas in atentia turistilor, mai ales ca legislatia in ceea ce priveste drogurile nu prea exista. Mai ales vechii hippioti pot fi vazuti aici, indiferent de zona din care provin.

De notorietate sunt petrecerile nocturne de pe plajele Anjuna si Vagator, iar o oprire aici iti va demonstra ca aceasta miscare mai are mult pana sa se stinga.

Panajachel, Guatemala

Pe malul lacului Atitlan se afla unul dintre cele mai vechi asezari hippie din America Centrala. Chiar daca s-a pierdut din sentimentul de inceput, banii incepand sa-si spuna cuvantul, in contextul abundentei turistilor, e un loc ce merita vizitat.

Numita si Pana, asezarea ce poarta numele unui fruct bastinas cu puternice proprietati curative, matasano, era unul dintre locurile favorite ale lui Ernesto "Che" Guevara sau Ingrid Bergman.

Chefchaouen, Maroc

Nu te-ai astepta ca intr-o astfel de tara hippiotii sa fi patruns. Nu numai ca vin, dar unii mai si uita sa plece, "Orasul bleu", cum mai este supranumita asezarea unde aceasta culoare domina din anii '30, fiind taramul marijuanei din zona.

Intr-un oras albastru, unde crestele muntilor Rif sunt in aceeasi culoare, e lesne de inteles de ce mirajele apar la tot pasul. In plus, e un loc perfect de unde sa iei suveniruri pentru cei dragi, fiind un oras al artizanilor.

Vancouver, Canada

Poate ca San Francisco se bucura de intreaga atentie cand vine vorba de miscarea hippie, insa Vancouver, spun multi, are mai mult sarm. In plus, e un oras cu "practici liberale" in ceea ce priveste marijuana, un loc plin de cultura, unde diversitatea e la ea acasa.

Nostalgia dupa anii '70 e vizibila mai ales in districtul Kitsilano, unde zaresti la tot pasul hippioti cu par lung si imbracati in poncho. In plus, e leaganul organizatiei Greenpeace.

Kathmandu, Nepal

O ultima oprire pe itinerariul celor porniti sa inteleaga cate ceva despre miscarea hippie este Kathmandu, in Nepal. Aici au venit hippioti din intreaga lume, atrasi mai ales de calatoria in sine, dar si de costurile "neglijabile" in ceea ce priveste traiul.

Lucrurile s-au mai schimbat din anii '60, insa Freak Street inca pastreaza din alura care a atras ca un magnet tinerii cu porniri pacifiste de atunci. Unii spun ca e un loc nu doar aflat la altitudine, dar care te inalta din toate punctele de vedere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#destinatii hippie, #miscare hippioata glob, #comunitati hippioate lume, #orase hippie mapamond , #destinatii