File de vacanta: orasul Ronda, cocotat pe stancile Andaluziei (Galerie foto)

Marti, 04 Iunie 2013, ora 15:28
6515 citiri
File de vacanta: orasul Ronda, cocotat pe stancile Andaluziei (Galerie foto)
Foto: Big Picture

Cine este dornic sa vada in vacanta imagini insolite, unde natura se intrece cu arhitectii, merita sa "deguste" ciudatul peisaj al orasului Ronda, din Andaluzia, Spania.

Cartiere intregi sau case izolate, toate sunt cocotate pe stanci abisale, amplasate strategic in locatii greu de accesat, greu de atacat si, bineinteles, greu de cucerit.

Ronda dateaza din secolul II i.Hr, cand romanii au ocupat peninsula Iberica, gonindu-i pe cartaginezi si inaltand castelul fortificat Laurel, pe varf de stanca, aminteste Big Picture.

In jurul castelului s-a format orasul, a carui pozitie strategica l-a ajutat sa reziste in fata dusmanilor aproape un mileniu. In 711, dupa infrangerea vizigotilor, a intrat insa sub stapanire araba, nefiind recucerit de ibericii autohtoni decat in secolul XIII.

Pericolele i-au invatat pe localnici sa se extinda tot pe varfuri de stanci si pe margini de prapastii, ajungand in cele din urma la ceea ce se vede astazi.

Turistului ii va fi greu sa se decida ce l-a impresionat mai mult: monumentele catolice, prezente la orice pas, cea mai veche arena de lupte cu taurii din lume sau natura salbatica de la marginea orasului.

Uriasa stanca pe care s-a inaltat orasul este impartita in doua printr-o vale adanca, pe fundul careia curge raul Guadalevin.

Cele doua mari cartiere ale orasului sunt legate prin viaducte din piatra, construite cu o maestrie vrednica de a fi admirata.

Promenadele serpuiesc pe muchia prapastiei, protejata cu parapeti de piatra.

Localnicii nu prea sunt plimbareti. Pe promenade misuna turistii.

Principalul punct de atractie: podul peste raul Tajo, construit intre 1759 si 1793. Este situat la o inaltime de 98 metri.

In spatele stancilor sunt celebrele bai arabe, cu apa alimentata prin apeducte.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#turism Spania, #turism Andaluzia, #Ronda Andaluzia poze, #imagini Ronda Andaluzia , #destinatii