Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

In ce tari petreci cel mai ieftin - Romania e in top

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 15:31
4271 citiri
In ce tari petreci cel mai ieftin - Romania e in top
Foto: AP

Poate ca Miami, Ibiza si Las Vegas sunt recunoscute ca fiind destinatiile petrecaretilor de pe mapamond, insa distractia de acolo nu e ieftina. Exista alternative cu mult mai ieftine si mai "exotice", iar Romania e una dintre ele.

Business Insider a intocmit un top 20 al tarilor unde poti petrece fara sa ai prea multi bani in buzunar si, surprinzator pentru romani, tara noastra se afla pe locul 17. S-au luat in considerare costul unei sticle de bere (500 ml), al unei sticle de vin (750 ml), al spirtoaselor si chiar pretul unui gram de cannabis.

E drept ca preturile sunt pe alocuri depasite, publicatia folosindu-se de cele mai "proaspete" date oficiale, care sunt insa din 2004 (preturile la alcool) si 2006 (preturile la marijuana). La fel de adevarat este insa si faptul ca peste tot preturile au crescut, asa ca proportiile s-au pastrat.

Astfel, pe primul loc se afla, in mod surprinzator China, care nu se lauda pana acum cu o viata de noapte prea tumultoasa, precum Hong Kong-ul sau Shanghai-ul, de exemplu.

Tot surprinzator, pe locul 2 se situeaza Vietnamul, care a inceput sa devina o destinatie turistica din ce in ce mai cautata. Acesta e urmat de Brazilia, unde preturilor mici li se adauga si numeroasele evenimente locale, carnavalul fiind doar unul dintre ele.

Top 10 este intregit de Kargastan, tara in care un sfert dintre tineri sunt familiarizati cu drogurile, incercandu-le macar o data, Namibia, in ciuda interdictiilor privind vanzarea alcoolului la anumite ore (in zilele saptamanii se comercializeaza alcool pana la 5 dupa-amiaza, iar sambata pana la 1 dupa-amiaza, existand si zile de sambata de "prohibitie"), Ecuador, Bulgaria (locul 7), Georgia, Nigeria (unde alcoolul si marijuana sunt aproape cele mai ieftine de pe continentul negru) si Filipine.

Urmeaza Republica Moldova, despre ai carei locuitori se mentioneaza ca ar consuma cel mai mult alcool din lume pe cap de moldovean, Venezuela, Columbia, unde cel mai recent raport in care se mentioneaza pretul drogurilor, din 2006, arata ca un gram costa doar 0,10 dolari.

Pe locul 14 se afla Rusia, urmata de Kazahstan, unde se consuma inclusiv lapte de camila fermentat, Africa de Sud si, in sfarsit, Romania, pe locul 17. In cazul tarii noastre este mentionata traditia de a face vinuri, dar si cea de a le consuma. Potrivit aceluiasi raport al Natiunilor Unite in ceea ce priveste preturile drogurilor, se pare ca 1 gram de marijuana costa, in 2006, 3,70 de dolari.

Dupa noi se afla Eritreea, Sri Lanka, unde o bautura locala, Kassipu, poate fi folosita si pe post de combustibil la masina, si Guineea Bissau, pe locul 20.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#cele mai ieftine tari, #tari distractie ieftina top, #preturi bere vin tari, #destinatii petreceri ieftine clasament , #destinatii