Locuri de vis din Africa de Sud (Galerie foto)

Luni, 13 August 2012, ora 12:33
14411 citiri
Locuri de vis din Africa de Sud (Galerie foto)

Africa de Sud este o tara absolut superba, cu o varietate culturala foarte mare, unde viata poate fi intalnita si in cele mai salbatice colturi, dar care gazduieste si statiuni luxoase pentru turistii ce doresc experiente extreme, fara a renunta, insa, la confort.

In plus, plajele sunt atat de fine si curate incat concureaza cu cele ale statiunilor luxoase din Europa, numai ca sunt mult mai putin vizitate. Iata ce nu trebuie sa ratezi daca vizitezi Africa de Sud si vrei sa ai o vacanta memorabila, conform Touropia:

Statiunea "Orasul Soarelui"

Acesta este cunoscut in zona si sub numele de "Regatul placerii". Sun City Resort contine o statiune si cazinouri de lux, la doua ore de condus fata de Johannesburg. Complexul are 4 hoteluri, 2 terenuri de golf, 2 cazinouri si chiar un satuc traditional sud-african, fiind si sanctuar pentru mai mult de 7.000 de crocodili.

Rezervatia Hluhluwe-Umfolozi

Este singurul parc ce face parte dintr-o rezervatie naturala unde poti vedea cele 5 mari animale salbatice: leii, elefantii, leoparzii, rinocerii si bivolii. Experientele oferite de acest loc turistilor nu pot fi egalate in vreo alta parte a lumii. Poti merge insotit de ghid la plimbare, pe jos, fara ghid cu masina sau chiar cu barci, pe barajul Hluhluwe.

Canionul Blyde River

Acest canion este cel de-al doilea ca marime din Africa, dupa Fish River. In jurul sau exista multe alei pe care poti face drumetii pentru a observa flora si fauna, cascadele superbe si fenomene geologice stravechi. Vizitatorii pot vedea aici toate cele 5 tipuri de primate care traiesc in Africa de Sud, dar si hipopotami sau crocodili.

Vita de vie din Cape Winelands

Cape Winelands se afla in apropiere de Cape Town, fiind inconjurat de munti, saturi si monumente extraordinare. Turistii pot sa vada unde se fac cele mai bune vinuri din Africa si alte tipuri de bauturi. Acestea sunt cunoscute in toata lumea pentru gustul lor fin.

Portul "Victoria si Alfred"

Acesta este una dintre cele mai mari atractii turistice din Cape Town, capitala Africii de Sud. Are o multime de restaurante, magazine cu specialitati locale, pub-uri si teatre in jur, fiecare gasindu-si ceva sa faca, in functie de gusturi. In afara de distractie, mai poti vedea Clock Tower, muzeul Chavonnes Battery si Muzeul Maritim.

Knysna

"The Garden Route" este si ea una dintre cele mai vizitate zone din Africa de Sud, intinzandu-se de la golful Mossel pana la St. Francis, de-a lungul Oceanului Indian. Include paduri spectaculoase, munti, rauri si lacuri calme, cu plaje aurii.

Poate cel mai cunoscut loc de acolo este Knysna, situat intre o padure bogata si tarmurile unei lagune. Acolo poti intreprinde o multime de activitati sportive, dar ai si localuri elegante, unde poti cina, si magazine pentru cumparaturi.

Dealurile, stancile si apa construiesc un decor colorat, viu, vibrant.

Plajele Durban

Adesea comparata cu Miami Beach, Durban are o atmosfera vibranta, ce pulseaza de energie. Este foarte curata si sigura, cu nisip fin si mult spatiu la dispozitie. Mai este cunoscuta si sub numele de Golden Mile.

Drakensberg

Drakensberg este cea mai inalta culme muntoasa din Africa de Sud, cu 3.482 de metri. Numele este derivat din olandeza si inseamna "muntele dragon". "Amfiteatrul" este una dintre trasaturile geografice ale Drakensberg-lui, fiind numita asa tocmai pentru ca are exact forma acestei cladiri.

Table Mountain

Situat intr-un parc national, Table Mountain ofera experiente de neuitat pentru iubitorii de peisaje, caci de sus poti vedea Cape Town, insula Robben si Atlanticul. Culmea are 1.086 de metri si se ajunge acolo printr-o retea de cabluri si niste mecanisme rotitoare, care permit turistilor sa vada imprejurimile in unghi de 360 de grade.

Parcul National Kruger

Kruger este una dintre cele mai mari rezervatii naturale de pe continent, avand numeroase specii de mamifere, de la cei cinci grei amintiti mai sus, pana la maimute si girafe. Spre deosebire de alte safari-uri, prin Kruger poti conduce fara sa fii insotit de ghid, avand o infrastructura excelenta si multe locuri de odihna si chiar de cazare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Africa de Sud destinatii turistice, #Africa de Sud obiective turistice, #Africa de Sud frumuseti naturale, #Africa de Sud turism , #destinatii