Locuri in lume unde masinile nu au ce cauta (Galerie foto)

Sambata, 17 Mai 2014, ora 10:03
5704 citiri
Locuri in lume unde masinile nu au ce cauta (Galerie foto)
Foto: Business Insider

Ai visat la o vacanta intr-un loc in care sa nu auzi claxoane, sa nu simti mirosul gazelor de esapament, sa nu vezi masini si chiar sa nu ai semnal la telefonul mobil? Astfel de locuri exista in lume si cateodata chiar merita sa iei o pauza de la astfel de forme de civilizatie.

In cel mai bun caz, in locurile sugerate de Business Insider vei gasi doar carute sau masini de golf.

Insula Monhegan, in afara coastei Maine, masoara mai putin de 1,6 km in lungime, nu are sosele asfaltate si este casa pentru 60 de locuitori. Se poate ajunge aici doar cu feribotul sau barca. Telefoanele mobile nu au semnal aici, iar de Wi-fi nici nu poate fi vorba.

Insula Monhegan este un loc unde poti observa speciile de plante, dar si de pasari extrem de rare, fiind renumita pentru diversitatea sa. Este un loc pe care merita sa-l bati cu piciorul de la un capat la altul.

La mai putin de un kilometru distanta de Manhattan se afla insula Governors, o lume in sine, care masoara mai putin de un kilometru patrat. Timp de aproape doua secole aici a fost o baza militara inchisa publicului, dar in 2003 SUA a vandut insula New York-ului cu 1 dolar.

Cei care ajung in prezent aici pot merge cu bicicleta, pot face picnicuri, participa la festivaluri si beneficia de plimbari gratuite in Parcul National, cu ghid. Catre nordul insulei, unde exista o plaja artificiala, se poate ajunge cu taximetre pe apa.

North Captiva Island, din Florida, facea parte, candva, din Insula Captiva. In prezent, aici masinile nu au ce cauta - de altfel nici sosele asfaltate nu exista -, nu exista hoteluri si nici magazine de unde sa fie cumparate de-ale gurii.

Cei care ajung insa aici pot inchiria case pe plaja si face turul insulei la picior sau in masini de golf. Vor fi uimiti sa vada ca delfinii si testoasele sunt mai multi decat oamenii in acest colt de lume.

Halibut Cove este o oaza de frumusete in Alaska. Situat pe apa, intre munti, peticul de pamant este locuit de 38 de oameni, dupa cum arata recensamantul din 2010. Aici, turistii vor gasi o cafenea plutitoare, de unde vor putea admira balene cu cocoasa, foci si vidre.

Insula Daufuskie, din Carolina de Sud, accesibila doar cu barca, iti ofera ca mijloace de locomotie masinile de golf si bicicletele. Unicitatea locului este data de faptul ca aici traieste populatia Gullah, formata din descendenti ai sclavilor eliberati. Cultura lor specifica se vede in mancare, muzica si arta.

Desi timpul pare intepenit aici, vei gasi unde sa te cazezi, vei putea juca golf si chiar vizita o galerie de arta.

China realizeaza un proiect neobisnuit: Orasul fara masini (Galerie foto)

Pe insula Mackinac, de pe lacul Huron, in Michigan, SUA, vehiculele cu motor au fost interzise inca din 1898. Sunt permise doar snowmobilele si masinile pentru interventii. Prin urmare, turistii sunt invitati sa-si puna incaltaminte comoda sau sa inchirieze o bicicleta ori o caruta.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#locuri lume masini interzise, #insule interzis masini, #insule fara masini, #locuri vacanta fara civilizatie , #destinatii
Comentarii