Mini-ghid de calatorie pentru insulele Capului Verde

Joi, 14 Iunie 2012, ora 07:43
5890 citiri
Mini-ghid de calatorie pentru insulele Capului Verde

Insulele Capului Verde, din largul coastelor Africii de Vest, care adapostesc un stat insular, pot sa nu para semnificative pe harta, dar adapostesc o varietate incredibila de peisaje, de la plaje exotice, paduri vechi de sute de ani, pana la asezari omenesti ale caror culturi isi au originile in Portugalia, Africa sau Caraibe.

Cu siguranta te vei intoarce acasa plin de amintiri frumoase, dar pentru ca experienta sa fie perfecta trebuie sa te interesezi din timp de anumite lucruri, preferabil inainte de a pleca in vacanta. Iata ce sfaturi iti da BBC:

Ce sa vezi

Vei vedea canioane splendide, munti inalti invaluiti in nori, vai si rauri infinite.

Unul dintre traseele cele mai indragite este cel Vale do Paul, o plimbare in care treci prin campuri de trestie de zahar, catre satele din Passagem. Muntele Fogo are 2.829 de metri inaltime si, fiind de origine vulcanica, vei vedea un crater urias in mijlocul lui. Este nevoie de 3 ore pentru a ajunge in varf si de o pereche de ghete rezistente. Un ghid te costa pana in 40 de dolari.

Mindelo este orasul cel mai pitoresc din Capul Verde, cu cladirile sale pastelate si strazile inguste, pavate cu piatra de munte. In Boa Vista gasesti cele mai frumoase plaje, cea mai buna fiind Praia de Santa Monica, unde testoasele vin sa-si depuna ouale.

Ce mananci si bei

In orasul-port Mindelo, Cafe Lisboa este locul preferat al muzicienilor, intelectualilor si politicienilor, asa ca acolo vei sorbi o ceasca de cafea sau ceai si vei asista efectiv la alt spectacol de fiecare data.

La Pergola, Rua Santo Antonio sau Alliance Francaise sunt restaurante excelente, meniurile incepand de la putin peste 7 dolari.

Pentru iubitorii de peste este recomandat Clube Nautica, unde pentru circa 9 dolari poti sa mananci ce peste si fructe de mare vrei. Preturi si servicii asemanatoare sunt si la Pica Pau, tot in Mindelo, unde atmosfera de la lumina lumanarii este cat se poate de romantica seara.

Unde dormi

Hotelul Aparthotel Holanda, colorat in portocaliu, se afla in Praia si este o alegere excelenta, avand camere confortabile, o curte interioara linistita, balcoane mici unde poti sa stai sa privesti stradutele agitate pitoresti. Costa 28 de dolari pe noapte, fara micul dejun inclus.

Baia Verde ofera unul dintre cele mai bune spatii de cazare, avand bungalouri cu toate facilitatile necesare confortului absolut. Pretul unui asemenea spatiu incepe de la 30 de dolari pe noapte.

Pentru o experienta speciala poti opta pentru o vila construita in secolul al XIX-lea, Migrante Guesthouse, care are numai 5 camere in jurul unei curti interioare si care te face sa te simti in cu totul in alta lume. Dormitoarele au podele masive, inchise la culoare, paturi albe pufoase si mari si fotografii alb-negru pe pereti, cu diverse peisaje - totul la 35 de dolari pe noapte.

Trasportul

Aeroportul principal este pe insula Sal. Thomson, unde poti ajunge de pe aeroportul Heathrow, spre exemplu, dar si din Lisabona. Exista insa si zboruri interne, dar si feriboturi care stau tot timpul la dispozitia ta, preturile si gradul de confort variind in functie de buzunar.

Cand sa vizitezi

Capul Verde este mai rece decat restul zonelor din Africa de Vest si poate fi vizitat in tot timpul anului, chiar si in timpul anotimpului ploios, de la jumatatea lui august pana la jumatatea lui octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Capul Verde destinatie turistica, #Capul Verde cazare preturi, #Capul Verde ghid atractii , #destinatii