Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Monumente din Europa pe care nu trebuie sa le ratezi (Galerie foto)

Luni, 15 August 2016, ora 12:37
9079 citiri
Monumente din Europa pe care nu trebuie sa le ratezi (Galerie foto)
Foto: Facebook/Inntel Hotels Amsterdam Zaandam

Cand te gandesti la atractii turistice din Europa, cel mai probabil iti vin in minte turnul Eiffel sau turnul Londrei, insa ne-am propus sa trecem in revista de data aceasta alte monumente mai putin cunoscute, dar la fel de interesante pentru turisti.

Citeste si Bijuterii ascunse ale Europei pe care trebuie sa le vizitezi (Galerie foto)

Atomium este un monument care se afla in Bruxelles si care in 2013 a fost desemnat de CNN cel mai bizar din Europa. Acesta este format din noua sfere cu un diametru de 18 metri. Sase dintre acestea pot fi vizitate. A fost construit pentru Expozitia Mondiala din 1958.

Aceasta este o imagine realizata din interiorul uneia dintre sfere.

Biserica Hallgrimur este cea mai mare din Islanda si cea mai inalta cladire din Reykjavik. A fost proiectata in 1937 de Guojon Samuelsson, iar constructia a inceput in 1945 si s-a incheiat in 1986.

Odata ajuns in Portugalia, trebuie sa vezi si statuia lui Hristos Regele (Cristo Rei). Ideea construirii monumentului i-a venit in 1934 cardinalului Manuel Goncalves Cerejeira dupa ce a vizitat Brazilia. El a vazut statuia de pe muntele Corcovado si imediat a vrut sa aiba una asemanatoare in Lisabona.

Palatul Pena se afla in Sintra, Portugalia, si este situat pe varful unui deal deasupra orasului. Intr-o zi senina poate fi vazut cu usurinta din Lisabona. Palatul dateaza in vremea lui Ferdinand al II-lea, face parte din patrimoniul UNESCO, fiind si una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne.

Palatul ideal se gaseste in Hauterives si a fost construit de postasul Ferdinand Cheval din pietrele pe care le gasea in timpul deplasarilor sale. 33 de ani a durat constructia castelului.

Hotelul Inntel se afla in Zaandam (Olanda) si este un loc pe care nu trebuie sa il ratezi. Este un hotel de patru stele care reprezinta in sine o atractie turistica a orasului, chiar principala.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#monumente Europa, #monumente turistice Europa, #atractii turistice Europa , #destinatii