National Geographic recomanda - Maramuresul: neinfricata lume veche

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 21:10
8810 citiri
National Geographic recomanda - Maramuresul: neinfricata lume veche

National Geographic a publicat recent un ghid de calatorie pentru 2015, recomandand 20 de destinatii ce merita vazute. La loc de frunte se afla o regiune din Romania, Maramuresul.

Publicatia insista mai ales asupra eternitatii de aici, amintind ca aici ritmul e altul si e stabilit de succedarea anotimpurilor, de vreme, de traditii. Aici "dealurile sunt vii" si tot ce e uitat in restul Europei aici inca traieste.

Este citat un taran, Ion Pop, din Botiza, care spune ca vacilor sale nu le place iarba taiata cu cositoarea, preferand-o pe cea taiata de el, cu coasa.

In acest loc, "viata curge ca acum sute de ani", scrie National Geographic.

"O lume a lemnului", asa este numit Maramuresul, mentionandu-se ca aici uneltele oamenilor sunt realizate din lemn, la fel portile cu motive vechi de secole.

Publicatia aminteste de bisericile din secolele XVI si XVIII, aflate in patrimoniul UNESCO, ce spun povesti de glorie, despre sfinti si pacatosi, credinta, crima si pedeapsa, laudand icoanele de pe peretii de lemn. In total, turistii pot admira circa 100 de biserici, dar si Cimitirul Vesel de la Sapanta.

"Cea mai frumoasa imagine a Caii Lactee"

Turistii sunt sfatuiti sa vina in mai - iunie, pentru a admira spectacolul oferit de florile salbatice. In iulie - septembrie sunt chemati cei care vor sa faca lungi drumetii, iar in septembrie cei ce sunt interesati de sarbatorile recoltei.

Turistii sunt invitati mai ales in Breb, unde poate fi admirata "cea mai frumoasa imagine a Caii Lactee" ce poate fi vazuta vreodata.

Romania, in National Geographic - ce zona e laudata

In afara de Maramures, turistii sunt ghidati, in 2015, in destinatii precum Corsica, Medellin (Columbia), Koyasan (Japonia), Oklahoma City (SUA), Tunis (Tunisia), parcul arheologic Choquequirao (Peru), Hyderabad (India), Port Antonio (Jamaica), Taiwan, Zermatt (Elvetia), arhipelagul Mergui (Myanmar) si muntele St. Michel (Franta).

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...