Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O cetate din Romania a primit certificat de excelenta de la TripAdvisor

Marti, 18 August 2015, ora 18:42
4881 citiri
O cetate din Romania a primit certificat de excelenta de la TripAdvisor
Foto: Facebook/ Cetatea Alba Iulia

Municipiul Alba Iulia, respectiv Cetatea Alba Carolina, a primit din partea TripAdvisor, cel mai mare site de recomandari turistice interactive din lume, certificatul de excelenta, au anuntat, marti, autoritatile locale.

Certificatul este rezultatul recenziilor exprimate de catre turistii care au vizitat Cetatea Alba Carolina in ultimul an.

"Acest titlu acordat de catre turisti, via unul dintre cele mai credibile site-uri de turism din lume, arata ca Cetatea nu e doar vizitata, ci, mai degraba, apreciata si admirata. Nu e o ghirlanda menita sa o poarte cineva anume din orasul nostru, este o recunoastere de care ar trebui sa fie mandri toti albaiulienii.

Certificat de excelenta de la TripAdvisor pentru un obiectiv turistic din Romania

Despre Alba Iulia nu se mai vorbeste in treacat, ci apasat si cu admiratie, cum la fel se vorbeste si despre locuitorii ei, care nu au asteptat sa vada daca nu cumva se intampla ceva, ci au schimbat un oras intr-o Capitala, Cealalta Capitala", a declarat primarul Mircea Hava.

Cea mai mare si mai bine conservata cetate de tip Vauban din Europa, fortificatia bastionara din Alba Iulia, in a carei restaurare au fost investite in ultimii ani zeci de milioane de euro, ofera vizitatorilor posibilitatea "efectuarii unei calatorii in timp" si sa "respire aerul istoriei".

Dupa ani de restaurare, "Cealalta Capitala" ofera turistilor o lectie de istorie total neconventionala, traita pe viu, alaturi de personaje cum sunt soldatii imbracati in uniforma austriaca a primei jumatati de secol XVIII, perioada cand a fost construita fortificatia din Alba Iulia.

Daca in anii trecuti turistii se opreau doar pentru cateva ore prin Alba Iulia, in drumul lor spre Cluj Napoca sau Sibiu, in prezent, tot mai multi, fascinati de fortificatie, isi rezerva un timp ceva mai indelungat pentru a vizita cetatea Alba Carolina si a asista la diversele evenimente organizate aici, cum ar fi ceremonialul schimbului de garda, care are loc zilnic, sau cel al salvelor de tun, desfasurat in fiecare sambata in timpul sezonului turistic.

TripAdvisor: Top 10 destinatii pentru 2015 (Galerie foto)

Cetatea din Alba Iulia detine o valoare turistica deosebita prin numarul mare de valori istorice, culturale, naturale si antropice regasibile in acest sit, cu un potential de atractie permanenta a turistilor romani si straini in sejururi/circuite sau turism de evenimente, cu specific.

Ridicata in timpul Imperiului Habsburgic, intre 1714 si 1738, dupa un plan al arhitectului italian Giovanni Morando Visconti, fortificatia, care ocupa o suprafata de peste o suta de hectare, are sapte bastioane - Eugeniu de Savoia, Sf. Stefan, Trinitatea, Sf. Mihail, Sf. Carol, Sf. Capistrano si Sf. Elisabeta.

Aceasta ar fi trebuit sa devina principala fortificatie a Transilvaniei, fiind construita dupa cele mai noi metode de fortificare ale vremii, inspirata de sistemele concepute de maresalul Vauban, arhitectul militar francez. Fortificatia avea rol atat in sistemul de aparare impotriva turcilor, cat si de consolidare a puterii habsburgice in teritoriile ocupate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Alba Iulia certificat excelenta TripAdvisor, #Cetatea Alba Iulia TripAdvisor , #destinatii