O vacanta de Valentine's Day, cadoul neasteptat de sub bradul de Craciun

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 08:00
2263 citiri
O vacanta de Valentine's Day, cadoul neasteptat de sub bradul de Craciun
Foto: Shutterstock.com

Se apropie febra cadourilor si a surprizelor de Craciun. Iar unul dintre cele mai complicate cadouri e cel pe care urmeaza sa-l daruiesti persoanei iubite.

Ce zici sa-i faci o surpriza si sa rezervi bilete de avion pentru o pauza romantica pentru februarie? Poti alege weekendul de Sf. Valentin sau cel de Dragobete. Acum ai si cele mai bune oferte la biletele de avion achizitionate cu aproximativ 60 de zile inainte de decolare. Trage un ochi peste oferte si gandeste-te la o escapada romantica in doi.

Potrivit datelor furnizate de o agentie de turism din Romania, turistii se orienteaza deja spre pachete de vacanta de Sf. Valentin. Fie ca sarbatoresc sau nu Ziua Indragostitilor, multi tineri isi doresc sa profite de un weekend liber pentru a calatori peste granitele tarii.

In plus, e o idee foarte buna pentru un cadou deosebit oferit cu ocazia sarbatorilor de iarna. Printre criteriile cele mai importante se regasesc pretul accesibil pentru biletele de avion, numarul orelor de zbor, cazarea ieftina si vizitarea unor destinatii mai putin inedite din Europa, unde urmeaza sa se bucure de cateva zile romantice departe de casa.

Schimba-ti coordonatele clasice de vacanta

Bine-ar fi sa nu te indrepti spre cele mai populare destinatii city break. Uita o clipa de Londra, Paris, Amsterdam, Roma sau Barcelona si alege o vacanta de Sf. Valentin intr-o destinatie mai putin cosmopolita. O sa te bucuri de o atmosfera intima, iar in plus, ai cateva variante foarte diferite dintre care poti alege combinatia potrivita pentru tine si partenerul tau.

Vrei sa ajungi intr-o destinatie exotica? Preferi o destinatie activa unde sa faci hiking si plimbari prin paduri de lavanda? Iti doresti sa ajungi intr-un loc unde sa ai partia de schi in apropiere? Vrei sa iti petreci ziua de Sf. Valentin intr-unul dintre orasele recunoscute pentru atmosfera romantica? Ti-ar placea sa mergi la o seara de muzica fado sau poate la un club de flamenco? Cauti o destinatie urbana linistita si foarte accesibila ca pret? Poti descoperi cate o varianta de vacanta care sa raspunda fiecareia dintre nevoile tale.

Orasele indragostitilor intr-o poveste

(Foto: Shutterstock.com)

In Venetia ajung in fiecare an in jur de o mie de scrisori adresate Julietei Capulet. Venetia e orasul indragostitilor cunoscut in lumea-ntreaga, iar daca pleci alaturi de perechea ta, cu siguranta o sa va simtiti in largul vostru alaturi de alte cupluri care se plimba de mana pe malul canalelor invadate de apa.

Dar Venetia nu e doar orasul lui Romeo si al Julietei, ci si orasul lui Casanova, asa ca atmosfera romantica se transforma usor intr-una seducatoare. Cadrul e unul extrem de generos si aduna laolalta biserici, piete si statui, dintre care cea mai frumoasa e Piata San Marco, apusuri romantice si gondole plutind lin pe apa.

Ce puteti face impreuna? Puteti cauta locul unde o inima e imprimata in zid. O gasiti pe strada Sotoportego dei Preti. Legenda spune ca, daca o atingeti impreuna, dragostea voastra va dainui pentru eternitate.

Daca iubesti iarna si nu vrei neaparat soare de Sf Valentin, poti alege Florenta. Italia n-ar mai fi Italia fara arta renascentista, iar Florenta nu ar fi Florenta fara Galeria Uffizi, unde statuile renascentiste spun povesti despre iubiri pierdute si regasite.

Ca mai toate orasele din Italia, Florenta are o poveste de dragoste care i-a marcat istoria. Aici s-au intalnit Dante si Beatrice, chiar in Biserica Santa Margherita de Cerchi (unde e ingropata Beatrice). Plimbati-va pe Pont Vecchio in asfintit si daruiti-va o inima dulce de ciocolata pe care o puteti cumpara de la Targul de Ciocolata.

Partea buna e ca biletele de avion spre Italia sunt foarte accesibile in perioada iernii, trebuie doar sa ti le rezervi din timp. De asemenea, sunt pachete city break disponibile in perioada sarbatorilor de Sf. Valentin care includ atat biletul de avion, cat si cazarea.

O vacanta romantica la capatul lumii, in Portugalia

(Foto: Paravion.ro)

S-ar putea sa fi auzit de muzica fado si ritmurile ei ademenitoare, iar alteori tanguitoare. Alege Lisabona daca vrei sa mergi la un concert live de muzica fado in cartierul Alfama.

In timpul zilei, puteti sa va plimbati cu tramvaiul vintage pe strazile in panta, iar daca va plac obiectele vechi, mergeti pana in cartierul Baixa, unde sunt numeroase targuri de vechituri. Nu uitati sa va rezervati o cina romantica la un restaurant din Lisabona. Preturile sunt foarte accesibile.

Daca vreti sa vedeti ceva cu totul deosebit, luati trenul spre Sintra, e la o aruncatura de bat distanta de Lisabona, si vizitati castelele romantice si gradinile regale.

Biletele de avion si ofertele city break pentru Lisabona sunt mai accesibile ca pret in primele luni din an, asa ca nu e un timp mai potrivit sa descoperi Portugalia. Si nu uita sa iei cu tine 2-3 sticle de vin portughez cand te intorci acasa. Sa-l beti impreuna si sa va reamintiti.

Madeira e o destinatie de vacanta care se potriveste cuplurilor de aventurieri. Si alegerea perfecta daca vrei sa umbli prin munti, sa privesti Oceanul Atlantic sau sa te plimbi prin paduri de eucalipt. Ia-ti cu tine o pereche de bocanci si renunta la pantofii cu toc sau la pantofii barbatesti eleganti.

Ca sa ajungi acolo, trebuie sa schimbi avionul in Lisabona, pentru ca insula se afla la capatul lumii. Insa merita efortul pentru ca e greu sa gasesti o priveliste mai frumoasa deasupra Oceanului Atlantic. Asa ca, daca oricare dintre voi e indragostit de ocean, e musai sa bifati o calatorie in viitorul cat mai apropiat in acest mic paradis terestru.

O vacanta urbana de Ziua indragostitilor

(Foto: Shutterstock.com)

Zurich e orasul unde Wagner a compus opera "Tristan si Isolda", o poveste in trei acte despre iubirea vesnica. Poate ca un oras elvetian ti se pare o alegere prea putin inspirata, dar ai mai multe optiuni romantice decat ti-ai putea imagina.

In primul rand, e bine sa va "asigurati" iubirea si sa va cumparati un lacat pe care sa-l inchideti pe Podul cu lacate. Legenda spune ca trebuie sa aruncati cheia impreuna in apele raului Sihl pentru ca iubirea voastra sa reziste pentru totdeauana. Iar daca va plac sporturile de iarna, Interlaken e la doua ore distanta cu trenul de Zurich. Asa ca puteti combina escapada romantica cu o zi la schi.

O a doua sugestie ar fi sa va aventurati pana in Konstanz, Germania. Orasul nemtesc e la o ora distanta cu trenul, iar o cina romantica va fi mai ieftina decat una in Zurich. Incepe cautarea cu un bilet de avion spre Zurich si iti ramane apoi sa decizi unde sa rezervi camera de hotel si unde ai vrea sa iti petreci o zi din city break.

Daca te afli in cautarea unui oras cu o atmosfera de basm, Sevilla e una dintre cele mai inspirate alegeri pe care o poti face. E un oras linistit si pitoresc in inima Andaluciei, in care o sa te copleseasca cultura maurilor.

Vrei sa vezi Oceanul Atlantic? Nimic mai simplu, pentru ca la o ora distanta cu trenul esti pe coasta Spaniei. Iar daca vrei sa te rasfeti, programeaza-ti cateva ore de relaxare intr-un spa cu masajul inclus. Exploreaza Centrul Vechi al orasului alaturi de partenerul tau si nu uita sa rezervi din timp o masa la restaurant, daca vreti sa luati o cina romantica in oras. De preferinta, mergeti la un club unde se asculta muzica flamenco si se danseaza.

(Foto: Shutterstock.com)

Bruges e o destinatie urbana in care te intorci in timpuri medievale, departe de agitatia marilor orase europene. Va puteti plimba impreuna pe strazile pietruite si puteti lua o cina la un restaurant din Centrul Vechi al orasului. E alegerea perfecta pentru un weekend linistit in doi, in care principalul obiectiv al vacantei e atentia pe care o acorzi partenerului. Iar daca vremea e destul de blanda, va puteti plimba cu trasura prin frumosul orasel belgian.

Biletele de avion spre Bruxelles sunt printre cele mai accesibile din Europa, iar de acolo ajungeti in mai putin de o ora in Bruges.

Vacante insorite in plina iarna

Cipru nu se califica musai ca o vacanta exotica in februarie, dar e cel putin o vacanta cu aer de primavara, temperaturile primavaratice, care ajung pana la 15⁰C in timpul zilei si 8 grade noaptea. Fie ca alegi Limassol sau Larnaca, preturile sunt mult mai accesibile in extra-sezon, iar biletele de avion sunt mai ieftine ca-n timpul sezonului estival.

Daca iti doresti o vacanta afrodiziaca si exotica, atunci Cipru e alegerea ideala. Incercati impreuna mancarurile locale, dar si licorile dulci sau vinurile cipriote. Iar daca tot sunteti acolo, trebuie musai sa incercati o baie si un masaj de relaxare intr-un hammam.

(Foto: Shutterstock.com)

Maroc e o destinatie romantica in care te poti intoarce in timp, undeva in atmosfera de poveste din "O mie si una de nopti". Aventurati-va la vest de centrul orasului, in Gradinile Menara, la poalele Muntilor Atlas. Bucurati-va de cateva ore impreuna pe malul lacului inconjurat de maslini. E un loc mai putin vizitat si o sa aveti parte de intimidate.

Plimbati-va prin Medina si incercati mancarurile locale. Iar pentru o experienta cu totul deosebita va puteti aventura intr-un safari in desert, in imprejurimile seducatoare din apropierea Marrakeshului.

Temperaturile sunt potrivite pentru cei care nu suporta soarele puternic din perioada verii, iar biletele de avion sunt mai ieftine in extra-sezon.

De Craciun, ii poti face un cadou neasteptat persoanei iubite, trebuie doar sa planifici surpriza din timp sau sa cumperi macar biletul de avion. Poate nici nu ii spui destinatia. Foloseste-ti imaginatia si creativitatea. Iar daca nu esti adeptul sarbatorilor importante din America, poti alege weekendul de Dragobete sau alte oferte la fel de atragatoare, atat pentru bilete de avion, cat si pentru pachete city break. Orice ai sarbatori, fa-o calatorind si aduna amintiri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#vacanta Valentines Day, #vacanta Dragobete, #bilete avion ieftine vacanta, #vacanta romantica , #destinatii