Oradea, comoara Romaniei care renaste

Advertorial
Miercuri, 18 Mai 2016, ora 08:00
814179 citiri
Oradea, comoara Romaniei care renaste

(P) Oradea renaste dupa un amplu program de refacere a tezaurului architectural si de investitii masive in dezvoltarea si crearea de facilitati pentru oradeni si turisti.

Inclusa in reteaua Art Nouveau, Oradea este singurul oras din Romania cu un tezaur arhitectural de valoare europeană care rivalizeaza cu destinatii de vacanta extrem de cautate, precum Barcelona, Bruxelles, Nancy, Viena sau Budapesta.

Piata Unirii

Bisericile si palatele din Piata Unirii imbina sapte stiluri arhitecturale: baroc, clasicist, eclectic, istorizant, secession, romantism și neo-romanesc

Palatul Vulturul Negru - o constructie arhitectonica monumentala, in stilul Secession

Construit pe vechiul amplasament al Hanului "Vulturul Negru", complexul urma sa adaposteasca un teatru, sali de bal, un cazinou si birouri.

Palatul Vulturul Negru se distinge prin pasajul in forma de Y si cele trei intrari, basoreliefuri cu motive florale si figurative, vitralii si candelabre imense.

Biserica cu Luna

Stilul in care a fost construita este cel al barocului tarziu cu vadite elemente clasicizante, dar si cu o puternica amprenta a stilului bizantin.

In tampla iconostasului se afla la un moment dat o pictura cu chipul lui Horea, unul dintre conducatorii rascoalei din 1784, ea fiind considerata de catre multi istorici ca fiind singura reproducere autentica a fizionomiei acestuia.

Cetatea Oradiei - unul dintre cele mai importante monumente arhitectonice medievale tarzii din Transilvania

Cetatea Oradiei a fost pentru Europa Medievală unul dintre reperele importante din punct de vedere religios, cultural, științific și militar.

Catedrala Romano-Catolica

Este opera arhitectului vienez Franz Anton Hillebrandt cu implicarea inginerului constructor italian Giovanni Battista Ricca, cel care introduce elemente inspirate din biserica "Il Gesu" din Roma, creatie a arhitectului Vignola.

Sinagoga Zion

Impozanta constructie eclectica s-a realizat dupa planul efectuat de Busch David si de catre Rimanoczy Kalman Sr. Decoratiile exterioare si interioare sunt de inspiratie maura.

Teatrul de Stat

Teatrul de Stat, construit in 1900, domina cu impozanta sa Piata Ferdinand. Fatadele au elemente decorative neoclasice, neorenascentiste, iar in interior predomina stilului neobaroc.

Casa Darvas - La Roche - primul Muzeu Art Nouveau din Romania

Casa Darvas - La Roche, cu o arhitectura unica in lume, a devenit primul Muzeu Art Nouveau din Romania.

Dealul Ciuperca - o gradina botanica in aer liber

Zona de agrement traditionala a orasului, Dealul Ciuperca ofera o priveliste panoramica asupra orasului.

Nymphaea Aquapark Oradea

Complexul Aquapark Nymphaea din Oradea este unul dintre cele mai moderne complexuri cu apa termala din tara.

Se va deschide in cursul lunii august, are 12 bazine interioare, 6 bazine exterioare si 10 aquatobogane si dispune de 1.000 de locuri.

Aici gasesti: piscină cu valuri, piscină interioară, piscine cu apă termală, piscine speciale pentru copii, tobogane, saună, masaj, hidroterapie si aromoterapie.

Baile Felix - paradisul apelor termale

Unice in lume, apele termale din Baile Felix sunt cele mai apreciate ape curative din regiune, iar efectele lor miraculoase sunt cunoscute inca de pe vremea Imperiului Roman.

Baile Felix au un bioclimat unic, cu o umiditate perfect echilibrata, care induce corpului o stare speciala de relaxare si revigorare.

Principalele hoteluri dețin centre performante de tratament și recuperare.

Oradea este un oras vibrant, care reuseste sa puna in valoare patrimoniul existent, in paralel cu crearea de noi tipuri de activitati de recreere si petrecere a timpului liber.

Oradea este un oras in care iti vei dori, cu siguranta, sa revii!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Oradea arhitectura, #Oradea locuri vizitat, #Oradea aquapark, #Oradea turism , #destinatii