Orase spectaculoase construite pe stanci (Galerie foto)

Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 18:36
13991 citiri
Orase spectaculoase construite pe stanci (Galerie foto)

Oamenii au reusit, de-a lungul vremii, sa-si construiasca locuinte in cele mai ciudate locuri. Iar rezultatul a fost adesea uimitor, perfect inglobat in peisaj, de parca asa ar fi aratat locul de cand lumea.

E cazul caselor construite pe stanci sau in munte, de-a dreptul. Semn ca nu doar o natie a avut talentul acesta, exemple se intalnesc peste tot in lume. Touropia a adunat cateva astfel de exemple de case construite pe faleze, unul mai spectaculos decat altul.

Un prim astfel de loc este Castellfollit de la Roca, din Catalonia, Spania. Casele sunt construite chiar pe marginea stancilor, dand impresia ca in orice moment o pot lua la vale. Intreaga asezare nu acopera mai mult de 2,5 kilometri patrati, iar primele locuinte au fost construite inca din Evul Mediu. Casele sunt construite din roci vulcanice, asa ca se integreaza natural in peisaj.

Rocamadour este un mic sat construit pe o stanca ce domina Valea Alzou si imprejurimile, in sud-vestul Frantei. Intrarea in sat se face urcand cele peste 200 de trepte. Asezarea a fost construita in secolul XII, insa a fost aproape abandonata 4 secole mai tarziu. A redevenit o atractie pentru turisti si pelerini, care vin aici pentru a vizita cele 7 biserici situate la inaltime, unii facand drumul chiar in genunchi pana la ele.

Bonifacio este un oras aflat la sudul insulei Corsica. Cladirile si fortificatiile se afla la 70 de metri deasupra Marii Mediterane. Candva un port vestit, acum Bonifacio este locul in care ancoreaza iahturi scumpe.

Orasul preferat de starurile de la Hollywood si de milionari, in anii '50, Acapulco, ramane o destinatie turistica preferata mai ales de mexicani, dar si de studentii americani. E o destinatie ideala de vacanta pentru cei care iubesc sporturile de apa, dar si pentru cei care adora sa priveasca de pe margine. Daca reusesti sa te desparti de faleza impresionanta, afla ca in apropiere de oras, la 5 kilometri est, se afla orasul La Sabana, unde se pot vedea ruine ale culturii maya.

Bandiagara Escarpment sau Tinutul Dogonilor, din Mali, cuprinde in total 700 de sate, de-a lungul stancii de nisip numita Bandiagara, care traverseaza zona la o altitudine de 500 de metri. In aceasta structura oamenii si-au construit case, principalul motiv fiind ca mortii lor sa fie ingropati la inaltime.

Ronda, oras situat in Malaga, Spania, este ridicat pe munte, la o altitudine de 760 de metri. Este impartit in doua de raul Guadalevin, insa unit de trei poduri. Arhitectura orasului isi are influente atat de la romani, cat si de la mauri, care odata stapaneau zona. Se spune despre Ronda ca este locul de nastere al luptelor cu taurii.

Al Hajjara este un oras situat in muntii Haraz, in Yemen, la vest de Manakhah. Este una dintre cele mai impresionante asezari montane din tara, insa usor accesibila. Casele au fost construite in piatra, inca din secolul XII.

Positano este un mic oras din Italia, o destinatie turistica populara. Desi prosper din vremuri medievale, pana la mijlocul secolului XIX mai bine de jumatate din populatia de aici plecase. In secolul XX, de la un biet sat pescaresc a devenit o destinatie turistica foarte cautate, mai ales de cand John Steinbeck i-a facut cunoscuta frumusetea prin scrierile sale.

Santorini este o insula vulcanica in Grecia, faimoasa pentru peisajul pe care il ofera, dar si pentru casele albe cu ferestre albastre din Oia si Fira, cea din urma avand influente arhitecturale venetiene. Cele doua orase sunt situate ambele la peste 300 de metri altitudine, Oia veghind de cel mai de sus insula.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#orase construite stanci poze, #orase construite pe munte, #orase construite faleze impresionante, #asezari stanci imagini , #destinatii
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Cine-a pus oras pe stanci, ...