Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Oxford - destinatia turistica a saptamanii

Joi, 02 Iunie 2011, ora 16:33
2524 citiri
Oxford - destinatia turistica a saptamanii

Oxford este un mic orasel incarcat de istorie si traditie universitara. Doar vizitandu-i centrul vei merge prin aceleasi locuri pe unde, odinioara, umblau ca studenti Locke, Hooke, Wesley, Gladstone sau Auden.

Vei gasi berarii traditionale unde te poti racori in zilele calduroase, dar si muzee celebre. Potrivit The Telegraph, iti poti incepe ziua citind panoul de informatii al studentilor de la teatru.

In acest fel, poti vedea aproape in fiecare seara cate o mostra gratuita de arta. Viziteaza apoi Biblioteca Bodleian sau, daca preferi sa cumperi cartile, mergi la libraria Clackwell, de pe Broad Street.

Odihneste-te in boema cafenea Georgia's, din piata Coveret. Apoi ai la dispozitie o gama variata de restaurante unde poti lua pranzul sau cina (Teahut Bar and Cafe sau the Boathouse Restaurant sunt doar cateva exemple).

Pentru cei curajosi

Baietii si barbatii in general sunt fascinati de figurinele de la muzeul Pitt Rivers, unde poti vedea cum erau tratate si imbalsamate cadavrele celor ucisi.

Sfaturi de la localnici

Locuitorii micului orasel, cel mai probabil iti vor recomanda una dintre cele trei vesele cafenele ale Oxford-ului: George and Davis, George and Denver sau George and Delila, fiecare pe o strada diferita.

Atractia principala a acestora este reprezentata de inghetata facuta ca la mama acasa, dupa o reteta originala si delicioasa. Iti va fi foarte greu sa-ti alegi o aroma preferata, mai ales ca acestea se schimba in mod regulat.

Odihna perfecta

Desi poate suna macabru o plimbare in cimitir, vei trai o experienta extraordinara vizitand cimitirul Holywell, de la jumatatea secolului XIX, din spatele bisericii St. Cross Road.

Este o oaza de liniste si de verdeata, in care si-au gasit adapostul o multime se specii de pasari si animale. Vei putea vedea si mormintele lui Kenneth Grahame, Walter Pater sau William Wallace.

O zi perfecta

Atunci cand pornesti sa vizitezi Oxford-ul, incalta-te comod, caci vei avea mult de mers si de vazut. Nici nu te gandi sa mergi cu masina, caci vei pierde cea mai mare parte din atmosfera specifica.

Exista zone speciale de informare, de unde iti poti alege un tur organizat, pentru a fi sigur ca nu scapi nimic. Turul numit Inspector Morse este cel mai complet, dar si cel denumit Harry Potter este destul de cerut.

Desi nu este indicat sa vezi orasul din masina, mersul pe jos poate fi destul de obositor, asa ca opteaza pentru un autobuz special, dublu-etajat, care te va plimba pe toate stradutele importante.

Tine cont ca Oxford este un oras universitar, asa ca vei pierde mare parte din atmosfera specifica vizitandu-l vara.

Alege in schimb toamna sau primavara, cand este si vremea buna si cand sunt si studentii acolo.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Oxford centru universitar, #Oxford destinatie turistica, #Oxford atractii, #Oxford turist , #destinatii