Recomandari pentru o vacanta de vis, daca vrei sa te balacesti (Galerie foto)

Duminica, 19 Iunie 2016, ora 16:40
9165 citiri
Recomandari pentru o vacanta de vis, daca vrei sa te balacesti (Galerie foto)
Foto: Instagram/sylviesjs

O vacanta de vara in care sa poposesti in cele mai frumoase orase ale lumii e un vis. Una in care sa poti face si plaja si sa te racoresti in apa, in aer liber, e deja o vacanta pe care o vei tine minte multa vreme.

Exista in lume cateva orase foarte prietenoase cu iubitorii de apa, iar CNN le-a cuprins intr-o lista care ar putea sa se dovedeasca utila daca vrei sa iei drumul strainatatii in lunile de vara.

Copenhaga, in Danemarca, de exemplu, e un oras inconjurat de apa, o bucurie pentru cei care adora sa se balaceasca. Daca vrei sa lenevesti la soare si sa te imbaiezi, intreaba de Amager, unde ar fi ideal sa-ti petreci dupa-amiaza.

Amager e o insula artificiala de doi kilometri lungime, de unde poti admira, de la departare, un oras in viteza. Alternative sunt Brygge si Fisketorvet.

In Zurich (Elvetia - tara in care mergi de obicei sa urci Alpii) gasesti nu mai putin de 18 locuri in care poti inota sub cerul liber, in decoruri uluitoare. Plaja Tiefenbrunnen, unul dintre acestea, este amenajata pe lacul Zurich. Aici sunt si piscine pentru copii, iar, dupa plaja, personal specializat iti poate face masaj.

#kibag #tiefenbrunnen #kopfler #saisoneroffnung

A photo posted by Lutz Bachmann (@lutzbachmann) on

Daca vrei sa te desparti pentru cateva ore de partener, pentru ca revederea sa fie un moment in sine, puteti alege fiecare alt strand. El poate merge sa faca baie la strandul Schanzengraben, care foloseste apa din raul cu acelasi nume, iar ea la piscina Stadthausquai, deschisa doar pentru femei inca din 1864. Locul e o bijuterie in sine, fiind amenajat si decorat in stil art nouveau, aflandu-se in partea veche a orasului.

Londra e si ea ofertanta din acest punct de vedere, si nu Tamisa e vedeta in acest caz. In nordul orasului, in Hampstead Heath, poti face baie in trei locuri si petrece in aer liber intreaga zi. Poti chiar sa faci nudism, daca nu vrei sa te bronzezi "cu urme".

No thanks mate 👀🙅🏻 #thanks #butnothanks #yourealrightmate #notforme

A photo posted by Chris Raeburn (@christopher_________________) on

In sud-vestul orasului e Tooting Bec Lido, o piscina lunga de aproape 100 de metri, unde poti sa-ti testezi rezistenta in lungimi "adevarate" de bazin.

Brockwell Lido, aflat in sudul Londrei, vine cu un bonus: o cafenea eleganta pe care o vei tine minte.

Si in Central Hyde Park vei gasi o piscina, in Serpentine Lido. Daca esti deja in centru, du-te o ora - doua in King's Cross Pond Club.

Daca ajungi pana in incinsul Hong Kong, cauta piscinele la inaltime. Nici macar nu trebuie sa iesi din centrul orasului ca sa te bucuri de racoarea apei din piscina hotelului "W", aflata la etajul 76. Aceasta vine cu bonusuri constand intr-o panorama cuprinzatoare si cockteiluri aromate.

Te poti imbaia si la Repulse Bay, unde ai parte si de plaja, si Shek O, unde nu te vei satura privind ba apa, ba plaja, ba muntele din apropiere.

#HK #hongkong #repulsebay #hotsummer #홍콩의여름

A photo posted by @_k.s.y on

Daca drumurile te poarta la Lisabona, in Portugalia, poti inota in raul Tagus. Poti lua trenul si merge la Cascais, unde plajele sunt asaltate de turisti, mai cu seama ca si apa e foarte limpede aici.

Daca nu-ti face cu ochiul o calatorie cu trenul, poti merge cu autobuzul pana la Carcavelos si Guincho, locuri in care te vei reintoarce negresit.

Sunset @ Praia de Carcavelos #carcavelos #fueltvportugal #soldacaparica2016 #pordosol

A photo posted by Francisco Ferreira (@franciiiscof) on

Daca intentionezi sa pleci in vacanta printr-o agentie de turism, iata ce trebuie sa verifici neaparat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#orase Europa plaje, #orase Europa piscine, #vacanta vara orase importante plaje, #turism plaje piscine Europa , #destinatii