Reuters scrie despre Castelul Iulia Hasdeu: Extrem de infricosator, cu locuri rezervate fantomelor

Vineri, 04 Noiembrie 2016, ora 14:12
16504 citiri
Reuters scrie despre Castelul Iulia Hasdeu: Extrem de infricosator, cu locuri rezervate fantomelor
Foto: Facebook/Castelul Iulia Hasdeu

Castelul "Iulia Hasdeu" a intrat in atentia presei straine, care scrie despre acesta ca este o cladire bantuita si "extrem de infricosatoare".

Castelul a fost construit de Bogdan Petriceicu Hasdeu in memoria fiicei sale, care a murit la 18 ani, aminteste Reuters.

"In anul 1888, fiica scriitorului si filologului roman Bogdan Petriceicu Hasdeu, Iulia, a murit la varsta de 18 ani, dupa ce s-a imbolnavit de tuberculoza. In anii de dupa moartea fiicei sale, intelectualul a dedicat mult timp si energie pentru rememorarea ei. Hasdeu a fost inspirat de miscarea spiritista, prin intermediul careia a pretins ca poate comunica cu Iulia, dincolo de mormant", a scris agentia.

Iulia, care a primit numele mamei ei, s-a nascut in noiembrie 1869 si a avut talent la muzica si limbi straine, scriu jurnalistii straini. La varsta de 11 ani, a absolvit gimnaziul Sfantul Sana si Academia de Muzica din Bucuresti, studiind atat pian, cat si canto.

Citeste Destinul tragic al unui geniu precoce: Iulia Hasdeu

Pana in primii ani ai adolescentei, Iulia cunostea sapte limbi straine. Ea si-a continuat educatia la Sevigne College din Paris. Atat colegii, cat si profesorii ei au considerat-o un geniu, pentru ca excela atat la cursuri, cat si la desen, pictura, pian si canto. Tanara scria poezii si povestiri scurte, o colectie a lucrarilor sale fiind publicata postum.

La varsta de 16 ani, Iulia a inceput sa studieze la Facultatea de Litere si Folosofie la Sorbonne.

Cu o luna inainte de a implini 19 ani, in timp ce lucra la teza sa de doctorat, Iulia s-a imbolnavit de tuberculoza si a incetat din viata.

Tatal ei i-a construit un templu in cripta familiei, la Cimitirul Bellu din Bucuresti. Insa acest monument dedicat fiicei lui nu a fost suficient.

Un alt "templu" pe care Hasdeu i l-a dedicat Iuliei a luat forma unui castel, in Campina. Hasdeu si sotia lui vizitau prieteni in vara anului 1893 cand au vazut proprietatea si au decis ca ar fi locul ideal pentru a construi un "altar" pentru fiica lor.

Hasdeu a pretins ca principalul arhitect al proiectului a fost chiar Iulia, care a comunicat cu el si i-a oferit planuri pentru designul castelului. O atentie speciala ar fi fost acordata cifrelor 3 si 7 pe care Iulia le-a considerat "magice". Castelul are trei turnuri, trei incaperi subterane si scari cu cate sapte trepte fiecare.

Castelul a fost descris ca "deosebit de infricosator" si are incaperi special create pentru ritualuri specifice miscarii spiritiste, cu locuri rezervate fantomelor, mai scrie Reuters.

Unele voci au sustinut ca Hasdeu nu folosea castelul pentru a o comemora pe Iulia, ci pentru a-l adula pe Satana.

Alte voci au sustinut ca au vazut fantoma Iuliei bantuind castelul, imbracata in alb si purtand margarete.

"Fie ca originile sale sunt sinistre sau doar sentimentale, Castelul Iulia Hasdeu ramane astazi un muzeu, unde vizitatorii pot vedea obiecte si documente ce au apartinut familiei Hasdeu, inclusiv mobile, fotografii si manuscrise originale", a mai scris Reuters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#castelul Iulia Hasdeu Reuters, #castelul Iulia Hasdeu bantuit , #destinatii