Romania, in topul destinatiilor internationale de iarna - Cum o califica strainii (Galerie foto)

Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 12:50
5825 citiri
Romania, in topul destinatiilor internationale de iarna - Cum o califica strainii (Galerie foto)

Iarna, Romania are un atu: Balea Lac. Nu e prima oara cand tara noastra este inclusa in top 10 al destinatiilor de iarna pentru vacanta cu acest loc.

Business Insider a trecut in revista mai multe clasamente realizate de site-urile si revistele specializate in turism, cum ar fi Conde Nast, Expedia si TripAdvisor, realizand propriul top, in care se regasesc cele mai multe dintre destinatiile mentionate de acestea.

Anul acesta, punctul de maxima atractie il constituie hotelurile de gheata, din fericire pentru Romania, care detine un astfel de amplasament efemer, unul din cele circa 20 din lume. Balea Lac este prezenta in top pe un onorabil loc 6. Cu exceptia unui singur hotel, specifica publicatia, toate sunt diferite de la an la an, ele fiind reconstruite.

Pe pozitia a noua, ultima, se situeaza Iglu-Dorf din Andorra, in Spania, unde pretul unei camere (in fapt un iglu) variaza intre 135 - 350 de dolari. Turistii sunt cazati la o altitudine de 2.300 de metri. Complexul dispune de bar si restaurant, iar turistii au posibilitatea de a face baie in cada, specifica sursa.

Un sat in miniatura, Schneedorf Snow Village, atrage turstii in Oetz, Austria, la o altitudine de aproape 2.700 de metri. In acest complex se poate face sauna, dar turistii pot admira si flacarile din seminee in timp ce iau masa, existand si posibilitatea de a se organiza intalniri pentru afaceri. Pretul unei camere este situat intre 140 - 190 de dolari, aceasta fiind una dintre cele mai ieftine destinatii din aceasta lista.

Tot in igluuri sunt invitati si turistii care aleg ca destinatie de vacanta Saariselka, Finlanda. Complexul, situat la o altitudine de putin peste 800 de metri, are camere ce pot fi inchiriate la preturi cuprinse intre 270 - 350 de dolari. Pe langa restaurant, sauna, bar si sala de sedinte, la Igloo Village Kakslauttanen se afla si un muzeu de gheata, dar si o catedrala inghetata.

Balea Lac se situeaza pe locul 6, camerele, cu un design unic, avand pretul de 150 de dolari. Conform sursei, turistii au la dispozitie in aceasta locatie din Fagaras un bar, restaurant, dar si posibilitatea de a vizita o biserica de gheata elaborata. "Destinatia de vis pentru orice artist" - asa este descris acest loc situat la o altitudine de putin peste 2.000 de metri.

SUA apar si ele in top cu Hotelul de gheata Aurora, din Chena Hot Springs, unde o camera costa 500 de dolari. Si aici exista bar, restaurant, dar si muzeu de gheata si biserica. Ce este special la acesta e un sistem de climatizare care face ca amplasamentul sa fie deschis si vara. E cel mai mare astfel de hotel din lume, functionand din 2005. Cu alte cuvinte, gheata de aici nu se topeste, hotelul pastrundu-si acelasi aspect.

In Yllasjarvi, Finlanda, se afla Lainio Snow Village, la o altitudine de doar 200 de metri. Camerele de aici pot fi inchiriate la preturi de 150 - 270 de metri, turistii dispunand de restaurant, bar, seminee, dar si de sauna si un muzeu de gheata.

Hotel De Glace se gaseste in Quebec, Canada, iar cei care vor sa se cazeze aici trebuie sa scoata din buzunar sume curprinse intre 400 - 550 de dolari. Situat la o altitudine mica, de nici 200 de metri, complexul pune la dispozitie si un club de noapte, pe langa sauna, bar, catedrala de gheata si muzeu. Despre acest complex situat la doar 10 minute de Quebec se spune ca este o adevarata opera de arta.

In igluuri sunt cazati si turistii care ajung in Alta, Norvegia, in complexul Sorrisniva, unde o camera costa 370 de dolari.

IceHotel, situat pe locul 1, se afla in Jukkasjarvi, Suedia, iar o camera se inchiriaza aici cu 185 - 450 de dolari. Complexul situat la o altitudine de numai 320 de metri are sauna, restaurant, catedrala de gheata si muzeu, acesta fiind si primul construit din lume din acest material. Nu are rival in ceea ce priveste dimensiunile, avand atat camere "la temperatura ghetii", cat si unele incalzite, 80 in total.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#hoteluri gheata lume, #destinatii vacanta iarna lume, #top destinatii vacanta iarna Romania, #Balea Lac hotel gheata preturi, #hoteluri gheata lume preturi, #vacanta iarna sfaturi preturi , #destinatii
Comentarii
Poza MosCraciun
MosCraciun
rank 5
Daca va place sa inotati la copca, atunci Balea Lac este destinatia